Strana 3 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 21 do 30 od ukupno 36
Like Tree25Likes

tema: Vostok 2809 precision - reizdanje?

  1. #21
    VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Poruke
    7.052
    Lajkovi
    30924
    Reputacioni uticaj
    983

    Određen forumom Re: Vostok 2809 precision - reizdanje?

    To što sat putuje dugo više ima veze sa poštom nego Vostokom. To što se krunica klima više ima veze sa dokazanim funkcionisanjem krunice nego sa bilo kakvim kvarom. Svi koji su pročitali bar jedan opis, toga su svesni. Neobaveštenost potencijalnog kupca nije argument. To što Krstinu nije bio namešten dihtung jeste propust i ako se primeti vrlo lako se rešava. Vrlo retko se tako nešto dešava.

    Nisam znao da je sada isključivo Amfibija tema. Mogu se tražiti zamerke satu koji košta oko 70 evra a mogu se primetiti i neke pozitivne stvari. Mehanički sat, sa manufakturnim mehanizmom, 200 m vodootporan u praksi i daleko više, vrlo lak za servis, sa vrlo dostupnim delovima, bogatom istorijom lak za modifikovanje prema ličnim željama. Vostok je jedini proizvođač koji sve delove nudi "online" i to vrlo povoljno.

    Ako ti se ne sviđaju novi Komandirski satovi (koji jesu lošiji od sovjetskih modela) kupi K35 isto je Komandirski ali u čeličnom kućištu, 100 m wr , uz njega ide nato kaiš.

    Ako poredimo sovjetski Vostok sa ostalim sovjetskim proizvođačima Vostok sigurno nije bio najlošiji, ako poredimo današnji Vostok sa današnjim ruskim proizvođačima onda poređenja skoro i da nema jer je malo šta ostalo. Ako poredimo sveukupan Vostokov doprinos sovjetskoj i ruskoj horologiji onda opet Vostok nije najgori. Daleko je od najgoreg.

    Kažeš časovničar je pomenuo čekić i štemaj, da verovatno je časovničar pomenuo i popa i osveštavanje.

    Kažeš nema potrebe da se argumentuje ( pri čemu ti ovo nije prva neargumentovana, paušalna i isključiva izjava na ovom forumu). Uvek treba da se argumentuje. Samo treba imati argumente a ne pominjati čekiće i popove i pozivati se na iskustvo stečeno rasturanjem-komadanjem satova.

    Pritom ti si napisao :"vostok smatram najlošijom sovjetskom manufakturom",(ne Amfibija) to je izrazito paušalna tvrdnja (i tako nešto ne može se pročitati ni na jednom svetskom forumu, blogu i sl) , a na to ja sam napisao :
    -Vostok je jedan od retkih proizvođača koji masovno je proizvodio čelična kućišta (nažalost čelična kućišta su retkost u sovjetskoj horologiji).

    -Vostok je jedan od retkih u SSSR-a koji je proizvodio ronilačke satove, pri čemu je Vostok bio najveći proizvođač ronilačkih satova i ti satovi su deklarisani na 200 m ( neki i 300m) a u praksi izdržavaju mnogo više. Sistem dihtovanja na Amfibijam pokazao se kao savršen a vrlo jednostavan. To priznaju svi po svetskim forumima i decenije upotrebe su to potvrdile.

    -Za razliku od nekih proizvođača koji su uglavnom proizvodili ženske satove (npr. Пензенцкий Часовой Завод) Vostok je imao mnogo raznovrsniju proizvodnju.

    -Vostok je jedan od retkih koji je proizvodio za sovjetsku armiju. Poljot je proizvodio recimo hronografe i mornaričke hronometre, Molnija kokpit satove, Zlatoust je pravio teške ronilačke satove (Vodolaz) a Vostok je proizvodio Komandirski satove (Заказ мо СССР) i Amfibije 300m. Komandirski nije bio službeno izdavan sat sovjetske armije ali su prema rečima Mark Gordon-a pripadnici armije mogli kupiti "Заказ мо СССР" modele u vojnim prodavnicama. Dakle, ne Luč, ne Zim itd. nego Vostok. Takođe, Vostok je proizvodio i mehaniče tajmere za sovjetsku armiju (postavljao sam fotke na forum). Kao proizvođač bio je vrlo povezan sa armijom a u poslu sa armijom nije mogao biti svako a svakako nije mogao biti neko ko sastavlja mehanizme čekićem, kao što ti tvrdiš.

    -Vostok je jedini u SSSR-u proizvodio mehanizam za ručni sat u klasi hronometra (mehanizam 2809 zasnovan na Zenitovom mehanizmu 135).

    -Vostok i danas spada među retke proizvođače satova u svetu koji ima potpuno zaokruženu proizvodnju mehanizama. Proizvode sve od balansne opruge, rubina, zupčanika itd.

    -Vostok je jedan od dva-tri preostala sovjetska proizvođača satova. Postoji mnogo razloga zašto su proizvođači satova u u Rusiji i ostalim bivšim republikama SSSR-a propali, ali opstanak Vostoka sigurno nije zanovan na tome što je bio najlošiji proizvođač satova na teritoriji SSSR-a.

    -I za kraj na svim svetskim forumima postoji ljubitelji Vostok satova , kolekcionari, ljubitelji Amfibija, postoje čitave teme posvećene Amfibijam i modifikovanju Amfibija. Amfibija je uz Seiko Skx verovatno najmodifikovaniji sat. Na Meranomu SE modeli se rasprodaju za par sati itd. Verovatno su svi ti ljudi širom sveta u potpunoj zabludi i nisu svesni koliko su Vostok satovi loši jer ih nisu rasturali-komadali.



    Ni jednog trenutka ne tvrdim da je Vostok bio najbolji proizvođač satova u SSSR-u ali tvrdim da nije bio najgori. Daleko od najgoreg.


    Poslednja ispravka: skydrummer (16.11.2017. u 15:05)

  2. #22
    Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lokacija
    Novi Beograd
    Poruke
    6.329
    Lajkovi
    13235
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    602

    Određen forumom Re: Vostok 2809 precision - reizdanje?

    Citat Милан Милановић kaže: Pregled poruke
    ovo što pišemo čita hiljade ljudi...
    Sasvim tačno. Zbog našeg pisanja mnogi se odluče da kupe neki model sata, nauče nešto o satovima uopšte, postaju stalni članovi foruma, ljubitelji satova, kolekcionari, upoznaju ostale članove foruma i druže se sa njima u prijatnoj atmosferi. Ukoliko se osvrnemo na edukativnu vrednost foruma, koja po mom mišljenju predstavlja njegovu najveću vrlinu, jasno je da je ona proistekla iz toga što su mnogi članovi tome doprineli, i to pre svega tako što su iznosili argumentovane i pouzdane podatke, iskustva, prevodili tekstove iz stranih izvora, prenosili reči dobrih časovničara itd.

    S druge strane, forum nije zamišljen tako da podstiče agresivnu atmosferu, punu varnica, kao ni da bude mesto za iznošenje paušalnih, neutemeljenih ili netačnih podataka, što ilustruje sledeći citat:

    P.S. jasno je da nema potrebe da se argumentuje, kad svi znaju koji su jednom u ruke uzeli amfibiju ili ne daj bože komadirca, komandirac je deveti krug pakla, pogotovo ovaj ruski danas, to znaju I časovničari isto, a štemaj I čekić je izraz jednog od njih, nisam ja ništa novo izmislio
    Svakako da ima potrebe da se argumentuje čak i sitnica ukoliko je bitna za diskusiju, a ovde se otvoreno odbija bilo kakva argumentovana rasprava. Nepotrebno podizanje tenzija, skretanje sa teme, zajedljivo peckanje ostalih članova ili bežanje od argumenata su ti u poslednje vreme postali zaštitni znak, dobijao si opomene, ali očigledno da nisu urodile plodom.

    Mislim da je najbolje da razmisliš o svom načinu pisanja i kvalitetu diskusija u kojima učestvuješ, jer ovako ne ide. Zbog negativnog načina na koji učestvuješ na forumu, skretanja teme u neželjenom pravcu i nepotrebnog podizanja tenzija, dodeljuje sa ban od dve nedelje.
    Poslednja ispravka: Neša (16.11.2017. u 16:07)
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

  3. #23
    Mlađi član Avatar korisnika Пресретач
    Član od
    26.10.2017.
    Poruke
    65
    Lajkovi
    403
    Reputacioni uticaj
    7

    Određen forumom Re: Vostok 2809 precision - reizdanje?

    питање је колико је данас восток руски, кажу да су кинези улетели са капиталом и да има доста кинеских делова у сатовима. једино петроградски часовни завод најстарија фабрика сатова из 1721. године ради али са 10% капацитета. кварцни сатови имају јапанске механизме хатори, док навијачи стандардне руске 2609 ha по угледу на стари француски сатни механизам. холанђани су скоро купили сатни механизам 2615 аутоматик који се уграђују у ракету за свој пилотски сат који продају за 2000 евра, док се може купити ракета са истим механизмом за 500 до 700 евра. руске сајџије кажу да данас у русији једино ракета од руских сатова вреди и то она са класичним навијањем или аутоматик механизмом.
    Poslednja ispravka: Пресретач (16.11.2017. u 19:50)

  4. #24
    Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lokacija
    Novi Beograd
    Poruke
    6.329
    Lajkovi
    13235
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    602

    Određen forumom Re: Vostok 2809 precision - reizdanje?

    Napomena: Milanov odgovor je prebačen na odgovarajuću temu, tj. OVDE.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

  5. #25
    MFP
    MFP je offline
    Novi član
    Član od
    9.3.2017.
    Poruke
    23
    Lajkovi
    110
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Vostok 2809 precision - reizdanje?

    @Пресретач Imate na yt reportaze o proizvodnji Vostoka, detaljno, korak po korak gde se opisuju delovi, mehanizma i kucista njihov nacin izrade i td.Sve transparentno objasnjeno i sve je ' in the house'.
    Licno sam kupio nov Vostok K-35 od ovdasnjih trgovaca, jer sam zeleo pre kupovine da sat pogledam i stavim na ruku.Mogu da kazem samo da sam prijatno iznenadjen svakim segmentom sata, pri tom ne gajim nikakve iluzije, nosio sam i skx i druge seiko satove npr pa sam mogao prema tome da poredim i sudim.Ovaj sat mi se jednostavno ' uvukao pod kozu'..

  6. #26
    Mlađi član Avatar korisnika Пресретач
    Član od
    26.10.2017.
    Poruke
    65
    Lajkovi
    403
    Reputacioni uticaj
    7

    Određen forumom Re: Vostok 2809 precision - reizdanje?

    Citat MFP kaže: Pregled poruke
    @Пресретач Imate na yt reportaze o proizvodnji Vostoka, detaljno, korak po korak gde se opisuju delovi, mehanizma i kucista njihov nacin izrade i td.Sve transparentno objasnjeno i sve je ' in the house'.
    Licno sam kupio nov Vostok K-35 od ovdasnjih trgovaca, jer sam zeleo pre kupovine da sat pogledam i stavim na ruku.Mogu da kazem samo da sam prijatno iznenadjen svakim segmentom sata, pri tom ne gajim nikakve iluzije, nosio sam i skx i druge seiko satove npr pa sam mogao prema tome da poredim i sudim.Ovaj sat mi se jednostavno ' uvukao pod kozu'..
    Хвала, можете се више информисати о компанији Восток на руском форуму часовника чији сам и ја члан. Не значи ако је кинеско кућиште да је сат самим тим лош. Носим понекад и ја кинески сат, ипак је то прва економска сила света. Немој неко да се заварава да и поједини делови швајцарских произвођача сатова нису пореклом из Кине.
    У Москви сам разговарао са часовничарем, човек каже ако хоћете руски сат да ваља само Ракета али не кварцна. Сатови Восток у Русији се продају од 3000 дин. па на више, а највише је оних са ниским ценом. Не кажем да сатови Восток немају неку драж али реално није то Восток из времена СССР-а.

  7. #27
    Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lokacija
    Novi Beograd
    Poruke
    6.329
    Lajkovi
    13235
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    602

    Određen forumom Re: Vostok 2809 precision - reizdanje?

    Samo da pitam, u kojim prodavnicama u Moskvi ili Sakt Peterburgu mogu da se kupe satovi po tim cenama? Pre izvesnog vremena sam zamolio jednog prijatelja koji je službeno tamo išao da pogleda cene, čovek ih je uslikao i cene su bile više nego na Meranomu.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

  8. #28
    Mlađi član Avatar korisnika Пресретач
    Član od
    26.10.2017.
    Poruke
    65
    Lajkovi
    403
    Reputacioni uticaj
    7

    Određen forumom Re: Vostok 2809 precision - reizdanje?

    Citat Neša kaže: Pregled poruke
    Samo da pitam, u kojim prodavnicama u Moskvi ili Sakt Peterburgu mogu da se kupe satovi po tim cenama? Pre izvesnog vremena sam zamolio jednog prijatelja koji je službeno tamo išao da pogleda cene, čovek ih je uslikao i cene su bile više nego na Meranomu.
    У Петрограду у војној продавници лепа Амфибија са металном наруквицом 6 000 дин била. Ради се о продавницама где војска купује, могу и цивили. Мој друг је купио Восток са металном наруквицом има слику на циферу падобран ВДВ за 4500 дин исто у Петрограду. У Москви мислим на ВНДХ у војним радњама их треба потражити.
    Neša likes this.

  9. #29
    Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lokacija
    Novi Beograd
    Poruke
    6.329
    Lajkovi
    13235
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    602

    Određen forumom Re: Vostok 2809 precision - reizdanje?

    Hvala najlepše. Pošto očekujem da mi taj prijatelj ponovo uskoro ode u Moskvu, eto zadatka za njega
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

  10. #30
    Mlađi član Avatar korisnika Пресретач
    Član od
    26.10.2017.
    Poruke
    65
    Lajkovi
    403
    Reputacioni uticaj
    7

    Određen forumom Re: Vostok 2809 precision - reizdanje?

    Не знам да ли сме да се постави званичан сајт Восток

    https://shop.vostok-inc.com/index.ph...tegory&path=46

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •