Izvini, ja sam se malo spetljao. Evo vostokovih mehanizama: Russian watches - movements
Evo kako izgleda 2414 u slavinom satu:
Moja greška što sam odmah okrenuo na vostok. Šta ćeš, rasejani profa![]()
Izvini, ja sam se malo spetljao. Evo vostokovih mehanizama: Russian watches - movements
Evo kako izgleda 2414 u slavinom satu:
Moja greška što sam odmah okrenuo na vostok. Šta ćeš, rasejani profa![]()
Neso cestitke na prilogu i dodatnim informacijama!
"Vazduh trepti, kao da nebo gori. Da, sprema se oluja..."
kako razlikovati slavu od cjiave na prvi pogled?
Osim fonta, koji jeste možda teže upamtiti bez obzira na sat, natpis 'sozvezdie' ćeš naći samo kod kineskog sata, što je najuočljivije. Dalje, Kinezi mešaju ruske i engleske oznake, što kod Rusa nije slučaj. Na slikama koje sam postavio videćeš da je oznaka za broj rubina na ruskom (npr. 23 камней), dok 'automatic' piše na engleskom. Neki na dnu cifera imaju oznaku 'Россия', koji u kombinaciji sa engleskim oznakama (npr. 'automatic') takođe mnogo govori.
Sve u svemu, na osnovu malog uzorka bih izdvojio font, mešanje jezika i oznaku 'sozvezdie' kao najupačetljivije elemente. Ukoliko budeš imao prilike i da lično pogledaš i otvoriš sat, kineski mehanizam je sledeći dokaz.
Ruski satovi su suviše jeftini da bi se uopšte mogla očekivati replika iole solidnog kvaliteta. Replikantima se ne isplati uložiti u bilo šta, kućište, kaiš... a kamoli u mehanizam zato su to u pravom smislu reči krševi i treba ih odreda izbegavati.
Evo јоš jedne ponude tog satića
Nakit, satovi i dragocenosti : Слава / NOV Automatic Rucni Sat 21r - ID 1224935 - Kupujem Prodajem
Kakav je kvalitet ovih kineskih replika? Da li je iko imao iskustva sa tim?
Ovi satovi nisu replike, bar formalno gledano. Imajući u vidu ko ih pravi i gde se prave, ja bih ih zaobišao na kilometar.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Zahvaljujem na brzom odgovoru,da li mi se cini ili su poceli da krivotvore jos ruskih satova. Ne jednom od sajtova pronadjem Pobede,navodno nekoriscene ?!
Bookmarks sajtovi