1Likes
-
Re: Hromiranje kućišta
Zvao ga ponovo danas, još nije našao telefon čovek... Možda će se videti sa njim ovih dana, pa će mi javiti za vikend..
A inače zvao sam još neke firmekoje sam našao u žutim stranama, od raznih galvanizacija itd.. Na kraju me lik uputio na jednu firmu u Zemunu (SMS valjda).. Lepo sam se ispričao sa likom.. Stim da mi je objasnio da nije jednostavno to odraditi (pomenuo mi kao i časovničar da ne može lepo sve kasnije da se uklopi).. Mada kapiram da ako se skine grom, bilo hemijskom reakcijom ili šmirglanjem.. I posle doda.. Verovatno može nešto da se iskombinuje.. Vani izgleda da rade to bez nekih problema, specijalizovani likovi.. Mada prvo valjda ide sloj nikla (5 mikrona) pa onda ide sloj hroma (10mikron valjda)... Samo mi nije jasno.. Imam bar dva tri kućišta koja bih da hromiram, i čini mi se da su sva tri drugačijeg sastava.. Jedan izgleda kao da mu je baza od mesinga ili bakra, drugom je baza neki beli metal (ne verujem da je čelik), a na zadnjem se hrom ljušti veoma ružno (mnogo drugačije hrom izgleda u odnosu na prvi, na drugom sam skinuo ceo sloj hroma ili čega već)..
Još jedna stvar, preporučio mi je jednu zanimljivu alternativu.. Posrebrenje..
Ispalo bi možda 2e po kućištu.. Mada patinira dosta brzo (pola godine, godinu dana)..
Mislim meni i nije toliko bitna cena, koliko mi je bitno da se to dosta uspešno odradi.. Mislim, strašno koliko moram da se iscimam da neđem nekog ko će se iscimati.. Za sad čekam ovog lika da mi javi kontakt, ako na kraju ništa ne bude od toga.. Ima da ga klasično hromiram, pa ću sam da skidam slojeve viška Dremelom !!!
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi