Moze se i tako shvatiti, Dacho... i, vjeruj, ne bi bio nista manje u pravu od onih koji govore potouno suprotno.

Ali, neko bi dodao, pretjerali jesu... ali u nepretjerivanju!

Tesko je polemisati o ovim stvarima jer svi mi imamo razlicite ukuse, ali, barem meni, kao nekome ko dolazi iz dizajnerske branse, ovo nije samo pitanje da li se nekome nesto svidja ili ne.

Naime, Svabe u casovnicarstvu odavnu pucaju na neku vrstu stilske "autonomije", pocevsi zaokret s Bauhausom, pa do danas, te ces, kako se budes kretao od juga ka sjeveru, sve cesce nailaziti na potpuno pojednostavljen, do esencije ogoljen dizajn, i u casovnicarstvu, i u ostalim granama dizajna, naposve industrijskom... Valjda je sjevernjacki, protestantski, rigidni pragmatizam donio prevagu, pa tako je i za ocekivati da se nesto ovako nece svidjeti svakome.

Mi, sto juznije (da ne kazem - "to tuznije" ) nas zivot baci, generalno ostajemo vjerniji onoj tradicionalnoj estetici na koju smo , donekle, "programirani"... na koju nam cula mnogo lakse reaguju i s kojom se lakse identifikujemo.

Ima tu mnogo faktora, ali da ne zatrpavamo temu... Svi ste u pravu. I ovi za, a i ovi kontra!