OFF TOPIC

Pogrešno tumačiš svaki moj post i zaista idemo dost u off...

Nisam poredi Sector i Festinu sa Seikom... Samo sam ih navodio ka primer satova koji nisu Swiss Made ali imaju neke svoje modele koji jesu, kao što je slučaj i sa Invicta satovima...

Nisam ništa loše govorio o kvalitetu i robusnosti Seiko satova iz entry levela, samo sam se nadovezao na tvoju izjavu o Swiss Made satovima iz ličnog iskustva, jer koji god sam imao prilika da koristim ili bar držim u ruci kvalitet je bio osetno bolji, ali i cena je naravno veća, pa kako kome šta odgovara...

I za kraj sve je počelo sa in house Orient mehanizmima, i ono što sam rekao na početku diskusije ponoviću i sad... Nisu ništa drugo do jeftini mehanizmi u svakom pogledu osim robusnosti, slično kao i VW legendarni 1.6d motor i iz tog razloga mislim da je malo bzv toliko potencirati tu frazu in house jer su manje više svi oni u rangu jednog 7s26 a svima su nam vrlo dobro poznate karakteristike tih mehanizama.... Ne znam zašto to toliko cenite kod Orienta i naglašavate, kada se ne radi o luksuznom satu već samo o još jednom u nizu za svakodnevnu upotrebu...