Ja moram priznati da mi se sviđaju.
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Ja moram priznati da mi se sviđaju.
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Svidja se i meni, pricam uopsteno i ne mislim na tvoj sat koji mi se usput veoma dopada, ali govoreci o kineskim replikama smatram da treba da naprave nesto svoje makar i od drveta pa onda to moze da bude vredno paznje, ovako plagijati i falsifikati od spijaltera ne zavredjuju nista drugo osim prezira.
Skupljaju limenke po kantama i sta nadju pa tope i liju po nekim mracnim halama, evo i kako to izgleda u praksi:
https://www.youtube.com/watch?v=ZwR4fZLOxc8&t=120s
Poslednja ispravka: stanis (7.1.2020. u 0:57)
Celik 316l je veoma cvrst i otporan na mehanicka ostecenja pa samim tim i tezak (skup) za obradu.Njegova vrlina je u tome sto je dijamagnetican (ne privlaci ga magnet ako ga prislonis), cime stiti i sam mehanizam od magnetnog zracenja.
Druga vazna osobina hiruskog celika (316l) je sto ima antialergijska svojstva sto je jako vazno i kod izrade narukvica, pogotovu kod osoba osetljivih na nikl kojih inace ima jako puno a vecina i ne zna da su alergicni!
Poslednja ispravka: stanis (7.1.2020. u 1:14)
Pa vidi,ipak je bolje kupiti Invictu,Squale ...proverene homage satove iliti kopije poznatih brendova,pa onda znas sta kupujes.
Naravno,moze se dati i vise para za Steinhart . To je pretpostavljam u redu,jer se radi od 316L celiku,ima swiss made mehanizam i ne izaziva prezir kada se vidi na ruci? Nisu plagijati i falsifikati?
Da li je za prezir sto mnogi proizvodjaci delove svojih satova prave u Kini,a potpisuju ih SWISS MADE? Kupis Omegu,a narukvica “ MADE IM CHINA”.
Seiko sa cuvenom oznakom “K” u nazivu modela je pravljen takodje u Kini.
Smartphone...”MADE IN CHINA”.
I sve to rade neki Kinezi sa radnim vremenom od 20h dnevno.
Pretpostavljam da je to ok.
Sa jedne strane se pljuje kineski proizvod i izaziva prezir,ali nekada,kada nam to ne odgovara,prelazimo preko nekih stvari.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Bookmarks sajtovi