Citat stanis kaže: Pregled poruke
Svidja se i meni, pricam uopsteno i ne mislim na tvoj sat koji mi se usput veoma dopada, ali govoreci o kineskim replikama smatram da treba da naprave nesto svoje makar i od drveta pa onda to moze da bude vredno paznje, ovako plagijati i falsifikati od spijaltera ne zavredjuju nista drugo osim prezira.

Skupljaju limenke po kantama i sta nadju pa tope i liju po nekim mracnim halama, evo i kako to izgleda u praksi:
https://www.youtube.com/watch?v=ZwR4fZLOxc8&t=120s
Pa vidi,ipak je bolje kupiti Invictu,Squale ...proverene homage satove iliti kopije poznatih brendova,pa onda znas sta kupujes.
Naravno,moze se dati i vise para za Steinhart . To je pretpostavljam u redu,jer se radi od 316L celiku,ima swiss made mehanizam i ne izaziva prezir kada se vidi na ruci? Nisu plagijati i falsifikati?
Da li je za prezir sto mnogi proizvodjaci delove svojih satova prave u Kini,a potpisuju ih SWISS MADE? Kupis Omegu,a narukvica “ MADE IM CHINA”.
Seiko sa cuvenom oznakom “K” u nazivu modela je pravljen takodje u Kini.
Smartphone...”MADE IN CHINA”.
I sve to rade neki Kinezi sa radnim vremenom od 20h dnevno.
Pretpostavljam da je to ok.
Sa jedne strane se pljuje kineski proizvod i izaziva prezir,ali nekada,kada nam to ne odgovara,prelazimo preko nekih stvari.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro