Strana 4 od 5 PrvaPrva 12345 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 31 do 40 od ukupno 44
Like Tree51Likes

tema: Pagani Design Submariner

Hybrid View

Član
    Član od
    3.9.2012.
    Lajkovi
    176
    Reputacioni uticaj
    15

Određen forumom Re: Pagani Design Submariner

Pa ja i pricam o tim satovima, i nije internet znanje nego sam rasturio par komada pre nego su se tako zvali, ranije je to bio rolex, tag hauer, panerai...
    i pricam iz svog iskustva u najboljoj nameri da skrenem paznju i objasnim onima koje to zanima o cemu se zapravo tu radi.
    Evo i slika iz moje trash kolekcije u prilogu, iako je zabranjeno prikazivati njihove slike na ovom forumu :Pagani Design Submariner-img_20200107_160900.jpgPagani Design Submariner-img_20200107_160919.jpg

Mlađi član
    Član od
    4.10.2010.
    Lajkovi
    107
    Reputacioni uticaj
    16

Evo da se i ja upišem u temu.

Prvo, rešio sam se BlackMonstera jer sam ga u zadnje 2 godine nosio možda jednom ili nijednom, a sve vreme na ruci mi je provodio Casio plastični, jednostavno sam ga se zasitio, i u nekom trenutku mi postao ružan(monster), verovali ili ne.
    Elem, uštekalo se ponešto i rešio da kupim Seiko Sumo, jeste peripetija internet kupovina, te mineralno staklo i sve....ali, op! probam ga u Beriću uživo, i nije toliko lep...lepši mi ovi novi Diver style iz Seiko 5 linije, skladnija je i narukvica i sve, iako je Sumo mnogo bolji sat bez sumnje.

Dok sam nešto kupovao na eBay, izbaci mi sugestiju na ovaj sat, ja pogledam i pomislim, o Bože, još jedna prevara...
    Pogledam opise po netu, snimke, slike....kada ono, izgleda da nije...Ma ko ga šiša...75$, sve i da ne valja nije greda.

Naručim ga, i eto ga juče stiže, i malo je reći da me je oduševio.
    Prilog 148666 Prilog 148667

Safir, keramički bezel, ušrafljujuća krunica, NH35, odlična narukvica, još bolja kopča, a o stilu ne treba trošiti reči, dizajn je prelep, jer nije njihov

Kućište je brušeno od gore, sa strana polirano. Narukvica, od gore brušena, sa strane polirana. Ušrafljujući linkovi za podešavanje dužine narukvice-odnosno šrafovi, i oni polirani. Kopča glodana, nasparam nje kopča sa seiko monstera izgleda kao limeni poluproizvod. Tri mikro podešavanja ukupno dužine koliko je tačno jedan link. Diver ekstenzija.

Suburst Dial, prilično lep, pozadi providni poklopac. Krunica na ušrafljivanje, Polirana sa mat detaljima i potpisana, kada se odvrne, vidljiva velika dihtung gumica.

Prilog 148668Prilog 148669Prilog 148670
    Linkovi su glodani, ne limeni, uključujući i krajnje linkove za kačenje/endlinks

Moj zglob je 19cm, izvadio sam dva linka.

Prilog 148671Prilog 148672

Merio sam ga od juče u podne do danas u podne, i trenutno je bilo na -4s dnevno. Prilično sam prijatno iznenađen.

Od mana...
    za sada jedina i najveća je LUME. Prilično je kratkotrajan. U poređenju sa njim Seiko Monster je Černobilj...
    Lume je jednostavno jadan.

Treba još napomenuti da je ovo nova (druga) verzija ovog sata, gde je ovde sada unapređeno ponešto, ali jako čudno zadržali su istu oznaku za model, iako su poprilčno dva različita sata u pitanju (koji btw izgledaju identično):
    Prva-Druga
    Myota-NH35
    Mineralno staklo-Safir
    Aluminijum insert-Keramički Insert

Počasni član Avatar korisnika don Alberto
    Član od
    14.12.2012.
    Lajkovi
    28764
    Reputacioni uticaj
    57

Samo još da si slike lepo okačio.
    eee and Karadjordje like this.
    Omega rules !!!

Stariji član Avatar korisnika bezbi
    Član od
    19.9.2010.
    Lajkovi
    1897
    Reputacioni uticaj
    42

Ja ne vidim slike, neki problem?
    Generalno, uvek je dizajn problem osim ako ne ukradu tudji , i istorija naravno nikakva. A to da li Kinezi umeju da obrade kucista na svojim cnc masinama najbolje govore kopije od 100tinak dolara gde samo profesionalci mogu utvrditi razliku izmedju kopije i originala od vise hiljada evra. Mehanizam su resili sobzirom da svi koriste 820x, 9015 ili nh35. Staklo uglavnom safirno, na testovima pravo safirno. Luminacija cesto jeste problem, cak i profi kuce koje rade modovanje Seika ne mogu to da rese. Ostalo sve za te pare top! Naravno, neko je protivnik cele price, neko je odusevljen.
    Poslednja ispravka: bezbi (3.7.2020. u 21:17)

Mlađi član
    Član od
    4.10.2010.
    Lajkovi
    107
    Reputacioni uticaj
    16

Ja postavio slike, šta je bilo ne znam, evo opet:
    Cifer i kućište:

Pagani Design Submariner-img_20200702_132444485.jpg Pagani Design Submariner-img_20200703_171827438.jpg

Narukvica:
    Pagani Design Submariner-img_20200703_171649771.jpg Pagani Design Submariner-img_20200703_171652180.jpg Pagani Design Submariner-img_20200703_171644415.jpg

Pagani Design Submariner-img_20200702_132528838.jpg
    eee, VLADAN P, Zagor and 3 others like this.

Stariji član Avatar korisnika Baron
    Član od
    19.3.2009.
    Lajkovi
    5193
    Reputacioni uticaj
    24

I koliko reče da si ovo platio??

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Mlađi član
    Član od
    4.10.2010.
    Lajkovi
    107
    Reputacioni uticaj
    16

~8000 ebay
    +
    ~3000 PDV+Carina+Otvaranje+Provizija (domaca posta)

Radnja napisala stvarnu vrednost na deklaraciji, možda može i jeftinije ako bi se stavila neka manja vrednost pa da se eventualno eskiviraju carina i pdv, ali može to da ispadne i skuplje ako carina procenjuje, jer svugde gde se prodaje se oglašava neki popust 80% na nekakvu nerealno visoku cenu, a zapravo je ta cena sa popustom cena po kojoj se uvek prodaje
    Baron likes this.

Novi član
    Član od
    3.8.2011.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Koja je tačno razlika između omaža i kopije?
    Mislio sam da znam razliku, ali kada su u pitanju satovi čini mi se da se ove 2 reči koriste kao sinonimi.

Zapali su mi za oko ovi kineski Submarineri (konkretno Parnis), ali mi se ne sviđa što izgledaju potpuno identično kao "original".

Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lajkovi
    18041
    Reputacioni uticaj
    283

Grubo posmatrano - ako u konkretnom slučaju na satu piše ''Parnis'' onda (kao) nije kopija.

Kopija bi podrazumevala da svoj proizvod prodaješ pod tuđim izgledom i imenom.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

Novi član
    Član od
    3.8.2011.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Da, jasno mi je to, ali onda bi trebalo da se zovu "legalne kopije" ili tako nekako. Spominjem ovo jer sam bio zagrejan za Parnis dok nisam video da je u potpunosti preslikan originalni dizajn.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •