Strana 2 od 2 PrvaPrva 12
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 20

Hybrid View

Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    55

Određen forumom re: Thunderbirds satovi

Ukoliko želiš hronograf sat sa mehaničkim mehanizmom a pritom ne možeš da izdvojiš 500e ili više, moj predlog ti je Precista PRS-5!

Ili da malo prokrstariš ebay-om i nađeš neki Seiko 6138 u solidnom stanju! Možda još i da pogledaš Alpha satove, ugrađuju kineske mehanizme međutim ljudi su prilično zadovoljni sa onim što dobiju obzirom na cenu!
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

Men invented time. Seiko perfected it.

Novi član
    Član od
    7.11.2009.
    Lajkovi
    19
    Reputacioni uticaj
    0

Ljudi, jel hronometar funkcionise ? nigde nisam video da pise ista o tome...

Stariji član Avatar korisnika Bigmag
    Član od
    19.2.2010.
    Lajkovi
    4705
    Reputacioni uticaj
    19

Prvo pozdrav za sve vas, a onda da predjem na stvar. Nije proslo dugo kako sam kupio sat uz vasu pomoc, a vec mi je drugi sat zapao za oko da "nevolja" bude veca sat nije uopste skup sto me je jos vise iznenadilo kad sam ga video i bacilo u razmisljanje.

E sad citao sam sve sto sam naso na forumu o Thunderbirds satovima, ali nisam nasao nikoga ko ima neki od njihovih satova, sem par misljenja da su satovi solidni... Interesuje me koliko solidni za te pare mogu biti, posto stvarno nikad nisam da budem iskren ni cuo za njih.

Konkretno mi je za oko zapao ovaj model:

http://www.uhrbox.de/shop/product_in...1145&refID=prr

Neko ga je vec predlagao u temi satovi do 500e, i tu sam ga prvi put i video...

Hm jedini problem jeste to sto cu ako se vi slozite da je to ok kupovina, morati da maltretiram opet nekog da mi uzima preko grane posto koliko znam nema ih kod nas...

Jos jednom pozzz za sve vas vredne ljude i hvala unapred na savetima...

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Ja bih ovo zaobišao! Mislim,cijena od 149 eura za automatik hronograf je nespojivo(ako hoćeš ikakav kvalitet)!

Moderator Avatar korisnika vladas
    Član od
    17.9.2009.
    Lajkovi
    4350
    Reputacioni uticaj
    181

Da dodam na ovo sto je Dalibor rekao - Thunderbird/Reidenschild satovi imaju solidan dizajn. Ovaj je ocigledan homage IWC Fleger Chrono-a i slicnih (Archimede, Laco, Steinhart itd.).
    Ali cini se i po ovim slikama - kuciste i mehanizam su kineske low budget izrade. Pogotovo nije pametno kupovati kineski nepoznat mehanizam (verovatno diskutabilnu kopiju Valjoux 7750), jer se mehanizmi relativno cesto kvare (cesto nisu ni podmazani kako treba) a kod nas bi odrzavanje i servis takvih mehanizama bio skoro nemoguc zbog teskog nalazenja originalnih delova.

Samo da dodam - nasao sam na netu da se u poslednje vreme pojavila vlo dobra verzija 7750 mehanizma, takozvana 7750 B, ali ovo je vec na granici price o re*likama, pa cemo je preskociti!

Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    55

A jeste li vi sigurni da je to uopšte hrono mehanizam?
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

Men invented time. Seiko perfected it.

Moderator Avatar korisnika vladas
    Član od
    17.9.2009.
    Lajkovi
    4350
    Reputacioni uticaj
    181

@dragon - Odlicno zapazanje:

"Datum & Wochentag auf 3 Uhr
    • 24-Stunden Anzeige bei 6 Uhr (prikaz 24 sata na 6)
    • Jahresanzeige auf 9 Uhr (prikaz godine na 9)
    • Monatsanzeige auf 12 Uhr (prikaz meseca na 12)
    • Zentralsekunde mit roter Spitze"

Ne znam sta da kazem - pun kalendar umesto stoperice - mozda je i upotrebljivije.

I dalje stoji opaska da je servisiranje/odrzavanje ovakvog mehanizma prilicno otezano.

Strana 2 od 2 PrvaPrva 12

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •