-
re: Thunderbirds satovi
Ukoliko želiš hronograf sat sa mehaničkim mehanizmom a pritom ne možeš da izdvojiš 500e ili više, moj predlog ti je Precista PRS-5!

Ili da malo prokrstariš ebay-om i nađeš neki Seiko 6138 u solidnom stanju! Možda još i da pogledaš Alpha satove, ugrađuju kineske mehanizme međutim ljudi su prilično zadovoljni sa onim što dobiju obzirom na cenu!
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Ljudi, jel hronometar funkcionise ? nigde nisam video da pise ista o tome...
-
Stariji član
- Reputacioni uticaj
- 19
-
Ja bih ovo zaobišao! Mislim,cijena od 149 eura za automatik hronograf je nespojivo(ako hoćeš ikakav kvalitet)!
-
Da dodam na ovo sto je Dalibor rekao - Thunderbird/Reidenschild satovi imaju solidan dizajn. Ovaj je ocigledan homage IWC Fleger Chrono-a i slicnih (Archimede, Laco, Steinhart itd.).
Ali cini se i po ovim slikama - kuciste i mehanizam su kineske low budget izrade. Pogotovo nije pametno kupovati kineski nepoznat mehanizam (verovatno diskutabilnu kopiju Valjoux 7750), jer se mehanizmi relativno cesto kvare (cesto nisu ni podmazani kako treba) a kod nas bi odrzavanje i servis takvih mehanizama bio skoro nemoguc zbog teskog nalazenja originalnih delova.
Samo da dodam - nasao sam na netu da se u poslednje vreme pojavila vlo dobra verzija 7750 mehanizma, takozvana 7750 B, ali ovo je vec na granici price o re*likama, pa cemo je preskociti!
-
A jeste li vi sigurni da je to uopšte hrono mehanizam?
-
@dragon - Odlicno zapazanje:
"Datum & Wochentag auf 3 Uhr
• 24-Stunden Anzeige bei 6 Uhr (prikaz 24 sata na 6)
• Jahresanzeige auf 9 Uhr (prikaz godine na 9)
• Monatsanzeige auf 12 Uhr (prikaz meseca na 12)
• Zentralsekunde mit roter Spitze"
Ne znam sta da kazem - pun kalendar umesto stoperice - mozda je i upotrebljivije.
I dalje stoji opaska da je servisiranje/odrzavanje ovakvog mehanizma prilicno otezano.
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi