-
Re: Zixen satovi
@Nikle
Šališ se, jel tako? Pozivaš se na tradiciju, prepoznatljivost, pronalaske i patente kompanija koje su u svetu časovničarstva preko 100 godina i to porediš sa kompanijom koja je na tržištu 10-ak? Taj Seiko, Omega, Doxa a i drugi proizvođači satova koji su vremenom izgradili ime u svetu časovničarstva a danas predstavljaju brendove vredne poštovanja nikada nisu bili u poziciji u kojoj se nalaze Zixen i svi ostali mikro brendovi koji danas niču na svakom ćošku? Nikada nisu bili mlade kompanije koje su tek trebale da izgrade nešto i steknu poverenje i reputaciju u časovničarstvu? Pretpostavljam da su oni to odmah preko noći stekli i ujedno "svet časovničarstva unapredili i učinili boljim"?
Da li će jedan Zixen opstati narednih 100 ili će nestati u narednih par godina sa scene kao što mislim da će se dogoditi sa velikim brojem mikro proizvođača zaista ne znam, ali će svakako ostaviti svoj trag u ovoj industriji, ako ne svojim tehnološko-tehničkim inovacijama a onda barem dizajnom. Verovatno će isti taj dizajn za nekoliko godina poslužiti nekom od renomiranih proizvođača da napravi neki svoj radni sat ali bože moj, to će nositi potpis jedne neprikosnovene Omege pa će samim tim vredeti diskutovati o tome?! Pretpostavljam da jedna Doxa sa svojim in-house mehanizmima opravdava cenu od par hiljada dolara i da stoga o njoj vredi pričati i pisati naširoko?
Koristeći se tvojom logikom isti taj Seiko od 250€ onda može da počisti i sahrani kao od šale bilo koju Omegu, Doxu, Breitlinga, Tag-a, Zenith-a i ostale proizvođače pa samim tim verovatno da nema potrebe da se piše i troše reči na pomenute proizvođače, zar ne?
Kad već imaš potrebu za takvim pomalo agresivnim nastupom i prozivanjem, molim te citiraj mi deo gde sam napisao da je Zixen neverovatno povoljan sa extra niskom cenom, gde to stoji da smatram da su satovi odlična kupovina, gde ja to opravdavam cenu od 4k dolara za njihov sat ili gde to tvrdim da je kvalitet satova neverovatno dobar?
Pozdrav
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi