Čuvena modna kuća poznata po luksuznim proizvodima u svojoj ponudi ima i časovnike namenjene damama odnosno gospodi. Sa nekoliko kolekcija satova i ne tako zanemarljivim brojem modela, sigurnim koracima zauzima deo tržišta satova. Ove godine je na sajmu satova i nakita u švajcarskom gradu Basel-u predstavljen novi model - Chanel J12 Matte Black Superleggera sat.

Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	chanel-j12-matte-black-superleggera-watch-3.jpg
Viđeno:	243
Veličina:	34,7 KB
ID:	77589

Ovaj atraktivni časovnik karakteriše crna keramika i automatski COSC sertifikovan hronograf mehanizam. Pored ovih karakteristika, možemo napomenuti i ostale tehničke detalje. Kućište prečnika 41mm je izrađeno crne hi-tech keramike, a njegov poklopac je izgraviran ispisom J12 Superleggera. Chanel Hi-tech keramika je veoma izdržljiva i otporna na ogrebotine, na Mosovoj skali zauzima indeks 9 (dijamant 10), ne oksidira i ima jedinstveni sjaj. Krunica i pušeri imaju mogućnost ušrafljivanja, što dodatno doprinosi deklarisanoj vodootpornosti od 200m. Automatski mehanizam ima rezervu snage od 42h i funkcionalnosti: prikaz sati, minuta, sekundi (podbrojčanik na “3h”), zatim prikaz datuma, hronograf i tahometar.

Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	frontj12_matte_black_superleggera_watch_2.jpg
Viđeno:	200
Veličina:	61,5 KB
ID:	77588

Godine 2000. je Chanel predstavio svoju prvi sat pod nazivom J12. Njihovi časovnici na sebi imaju ispis "swiss made" s obzirom da je proizvodnja bazirana u švajcarskom gradu la Chaux-de-Fonds. Chanel proizvodni prostor zauzima 8000m2. U njihove satove se uglavnom ugrađuju ETA mehanizmi, ili pak CHANEL RMT-10 mehanizam, ekskluzivno dizajniran za Chanel od strane Renaud et Papi Manufacture (APRP SA), kao i personalizovani Audemars Piguet automatski mehanizam oznake CHANEL – AP 3125.

Izvor: Chanel