Znam, ali oni koji su mi se dopali su bili zbog postarine dosta skuplji!
Printable View
Znam, ali oni koji su mi se dopali su bili zbog postarine dosta skuplji!
Malo danasnje jutarnje gimnastike.
Na kraju je izbor pao na jazavca, mada moram reci da obozavam i onog prasca. Razradjen je do te mjere da se na kozi osjeti kao i jazavac.
Prilog 120729
Odlicni! Ja se brijem svaki radni dan i dranje sa sa Mach 3 mi je bilo uzasno! Sada imam jutarnji ritual i ostre zilete svaki put! Pritom je sve jeftinije! Uglavnom koristim nive sensitive kremu ili Palmira sapun koji je odlican i bas mi odgovara! Arko mi nema tu klizavost, pena je ok, ali mi nekako nije to to! Zileti koji su mi legli su Gillette platinum, Feather su dobri, ali previse ostri! EJ je super svakako, mada mi je to prvi i jedini ozbiljniji brijac koji sam koristio tako da nisam u mogucnosti da napravim neko poredjenje.
E, bas mi je drago da ti je sve vec "leglo"!
Godinama sam vec zaljubljenik ovog, kako bih ga nazvao, pravog brijanja, i nema cega nisam preturio preko ruku, ali moram da priznam da je i te kako potrajalo dk nisam pronasao kmbinaciju koju bih nazvao savrsenom. I dalje s vremena na vrijeme probam ponesto novo, ali ona slika koju sam postavio, te ova zadnja, bili bi, otprilike, nesto sto nakon svih ovih godina smatram dobitnom kombinacijom. Kad to kazem, mislim i na cijenu, i na kvalitet.
Prilog 121348
Ovu postavku, s redovnom rotacijom nekoliko cetki, koja je postala dio rituala, te, u ovisnosti od toga koliko vremena imam na raspolaganju - "face lathering" opcije ili pravljenja pjene u posudi (sto i najvise volim, mada to nesto duze traje), sve to traje vec nekoliko godina i toliko sam se navikao na pojedine proizvde, da jednostavno nemam zelju da ih mijenjam. Jednom kada usavrsis lather, kada ti postane jasno koliko je ustvari to najbitniji dio svega, i koliko lako dobar lather moze izvuci ono najbolje i iz nekog prosjecnog, ili vec nekoliko puta koristenog zileta, e onda sve postane pravo uzivanje.
Proraso sapun za brijanje se, barem u mom slucaju, pokazao kao cist pogodak - probao sam razne, mnogo skuplje stvari, ali mi rijetko sta bolje legne od zelenog Proraso sapuna. Obozavam ga. Njega uvijek moram da imam, a ostalo s vremena na vrijeme mijenjam. Pored Mühle-ovog Aloe Vera sapuna u toj njihovoj sasvim prakticnoj keramickoj posudi, trenutno koristim i ovo "Taylor of Old Bond Street" sapuna sto mi je otalo - inace, odlicnog sapuna, ali, opet kazem, u nekom odnosu cijene i kvaliteta donekle nepotrebno duplo i troduplo skupljeg od dva vec pomenuta.
Sto se tice zileta, tu zaista treba probati SVE, jer svakome leze razlicite stvari. Ja najvise volim ruske zilete (sve iz cuvenog moskovskog Мосточлегмаш-a, prije svega Восход, koji mi je uz petrogradske Astra Superior Platinum i najdrazi, a onda i Рапира zilete koji su se redom dobro pokazali, ali sam se uvijek sasvim lijepo brijao i onim Wilkinsonovim, pa cak nisam imao problema ni sa Derby ziletima, mada su oni, onako, bas neagresivni. Dobra cetka i dobar lather - i ni zilet nece biti problem.
Feather je prica za sebe, bas i kao brijac koji sam godinama koristio, da bih ga u zadnje vrijeme skoro i potpuno iskljucio iz rotacije - Mühle-ov "zloglasni" R41... Jednostavno nema potrebe klati se. Brijanje, i cijeli taj ritual, treba da bude uzivanje.
Jos bih nesto napisao za post-shave... Nivea Sensitive sasvim dobro radi posao, a, otprilike u istom cjenovnom rangu, preporucio bih ti i L'Oreal-ov "Men Expert" after shave balzam, savrsen za osjetljivu kozu, i, nazalost, za neku duplu cijenu - Baxter of California balzam, cisto savrsenstvo. Nedavno sam ga, nakon mjeseci i mjeseci konacno potrosio, ali sam se sad opet vratio na moju najdrazu kombinaciju - Speick losion+Proraso balzam. Ovo dvoje zajedno kostaju nao tuba Baxter of California balzama, a nista losiji nisu... sta vise, otkako se pojavila plava Proraso linija i balzama, u kombinaciji s meni jednim od najdrazih aftershave losiona ikada - njemackim Speick losionom - jednostavno ne zelim nista da mijenjam.
A sve ove stvari kupis, i zaboravis da si ih kupio, eto koliko traju, i koliko je sve to odlicna racunica.
Ne znam mogu li se u Srbiji kupiti Speick kreme, losioni i balzami, ali ga svakom preporucujem... miris diskretan, dakle, ne opor i napadan - losion odradi svoj posao i vec nakon desetak sekunci ostavi prostor za parfem, kako ko vec koristi, te se ne mijesa s mirisima, a uz to u sebi ima i tu, za moju kozu zaista magicnu, rijetku biljku, Valeriana celtica - mislim da je Speick jedina kompanija koja polaze pravo na koristenje ove alpske, endemske, ljekovite biljke, sto cijelu pricu cini jos interesantnijom.
Kod mene su sve ove stvari dio rituala, pa tako i taj aftershave tretman... zato najvise i volim da se brijem kad imam nesto vise vremena. Ne brijem se svaki dan, jer ne moram, tako da to zadvoljstvo ostavim za svaki drugi, eventualno treci dan, birajuci momenat kada imam malo vise vremena.
Uglavnom, nakon brijanja ide Speick losion, jer u sebi ima alkohola, pa obavi sto treba da obavi, jer volim kad me malo ispece, a onda, koji minut kasnije, taman dok isperem cetku, a onda i rastavim i isperem brijac (ja sa svojim OCD-om to svaki put rastavim i operem i ostavim da se susi dok se ne vratim s posla), a onda ide par kapi Proraso balzama, koji, za razliku od Speicka nema alkohol, i koji savrseno ohladi to sto je minut-dva ranije peklo...
Elem, volim da uzivam... i komplikujem stvari... :D
Arch al si se raspisao, svakako se vidi da uzivas u brijanju! Moram da priznam da bih i ja najvise voleo da mogu da se brijem svaki 3 dan, ali zbog posla moram svaki sem vikendom, zato mi je najlepse brijanje ponedeljkom. Mada sam ja jos pocetnik u svemu ovome, ali vec sam zadovoljan i sa opremom koju imam. Siguran sam da tu ima jos gomilu kombinacija za probati, ali boze zdravlja bice vremena i prilika.
Hadzi ostri su u pm. Moras bas da pazis i polako sa njima, a ja bas i nemam puno vremena ujutru pre posla [emoji57]
..pa ime, ustani 5 minuta ranije :flapper:
Radim od 9h, a ustajem u 6:30 da bih stigao da sve obavim pre posla! Mali i ja ostajemo sami da se spremamo za vrtic, tako da...
Slucajno naleteh na ovu temu, a buduci da sam pored ovog clan nekoliko foruma posvecenih klasicnom brijanju resih da postavim SOTD 02.05.2016 (shave of the day):
Sapun: Proraso - Menthol and Eucalyptus
Cetka: Semogue 830
Brijac: Gillette Super Slim Twist
Zilet: Gillette Super Silver (vintage)
AS: Pitralon Polar
Prilog 123087
Bravo StecK! :congrats:
Semogue su fantsticne cetke... Imam dvije, svinjska dlaka, i malo se koja cetka moze takmiciti s njima kad se dobro razrade, a cekinje ispucaju... pjene kao lude. Samo, vise sam ih kupo radi vintage dizajna, nego radi brijanja, jer vec imam dovoljno cetki, ali obozavam onaj "Chevy 55" dizajn, pa nisam mogao da odolim. Inace, radi se o Semogue 1305 i 1460, s lakiranom drvenom drskom, pa ih vise cuvam, neg sto ih koristim.
Danas ovaj kombinejšn.
Sapun: Mühle Aloe Vera
Cetka: Mühle "Classic" Silvertip 21mm
Brijac: Mühle R106 closed comb
After Shave losion: Speick (Witch-hazel i Valeriana celtica)
After Shave balzam: Proraso Blue (Aloe Vera i Vitamin E)
Zilet: meni najdrazi Astra Superior Platinum
Prilog 123677
Pils je drugi svijet. EJ nije ni približno Pilsu ni po kvaliteti izrade , ni po kvaliteti brijanja.
Zato je i ta razlika u cijeni.
Sent from my iPhone using Tapatalk
To je najbolji brijač za početnike. Toliko je blag da se njime možeš porezati samo ako to želiš.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...c0eb650842.jpg
Evo ga sa ikon stalkom i buldog ručkom.
Gledaj kako stoje stvari sa Feather žiletima. Oni su daleko od prevare kao što ti kažeš. To je vrhunski žilet koji nije napravljen za brijače tipa Merur, Edvin Jagger, Muhle i sl. Kad ga upariš sa takvim brijačima sav se izrežeš, jer ti brijači ne mogu pratiti njegovu oštrinu. On je napravljen za brijače tipa ATT S1, Ikon slant b1, Feather as d2 i slične. Brijanje sa Featherom i tim brijacima je veoma ugodno i uglađeno. Nažalost i cijena tih brijača je sasvim druga ( cca.200 $).
U kojem smislu "nije napravljen za takve brijace"??
Vec petnestak godina sam iskljucivo u wet shaving-u, i nema sta mi nije proslo kroz ruke, a, izmedju ostalog, u medjuvremenu sam koristio razlicite Mühle-ovebrijace - koje, ujedno, i najvise koristim - i ne ko zna koliko puta do sada se u njima nasao bas Featherov zilet, koji mi je, upravo radi besprijekornih performansi takvo uparenog kompleta, uz Voskhod i Astru, najdraza kombinacija.
Sa osamdesetdevetkom ili ovom novom verzijom R106, ne znam kada sam se zadnji put zaklao, a bezbroj puta je u njoj bio bas ta Featherov zilet kji je tako uparen radio k'o sat.
Cak mi ni "ozloglaseni" R41, koji sam koristio godinama, opremljen Featherom, nije problem.... naravno, bitno je iskustvo - ne pritiskati prekomjerno, lather pripermi kako treba itd.
Kad god bih za zaklao, bilo bi to ili radi zurbe ili neadekvatno pripremljene koze ili, pak, ko zna kojeg drugog razloga koji nema veze sa ziletom i brijacem, koliko do samim rukovanjem, nepaznjom isl.
Zato i volim da se brijem navece, posto je ujutro obicno zurba radi odlaska na posao, ili, ako je jutro - onda vikendima.
Pročitaj post na koji sam odgovorio Milanu gdje on Feather proglašava neviđenom prevarom a Wilkinsona uzdiže u nebo. Šta se njemu može drugo reći? Ne znam s čime se on brije, ali ako želi bezbrižno brijanje sa Featherom neka kupi jedan od brijača koje sam naveo.
Ja sam se jutros obrijao sa Featherom i R41. Nije bilo nikakve iritacije osim na bradi dvije crvene točkice koje sam riješio u sekundi sa alumom. Ali sa onim brijačima nema ni one dvije točkice.
Ljudi nikako da shvate, koliko para toliko muzike.
Kao neko ko nikada nije imao problem sa iritaciom, bilo da sam se brijao sa zutim bik-om od 35 din, ili feather-om, moram da pitam kakve veze ima izbor brijaca sa tim? Inace koristim Edvin Jagger i Feather i nemam apsolutno nikakvih primedbi, naprotiv...
Sav problem sa Feather je njegova oštrina, tj što se ljudi ne mogu naviknuti na tu oštrinu.
Ne oprašta grešku- capne i ćao.
A ja ga volim zbog toga.
Ma nema problema, druze, ja sam samo podvukao koliko je, ustvari, brijanje i sve oko brijanja, stvar prije svega licne preference, te da postoji isuvise mnogo varijabli da bi se sve svelo na cijenu.
Naravno da toj sferu, nazovimo je - luksuza - jer, uzmemo li da se 99% ljudi na svijetu bez ikakvih prituzbi i problema brije brijacima od euro-dva, te koristi isto tako jeftine pre/aftershave preparate, trositi stotine eura na jednu ovako, u sustini, jednostavnu stvar, zaista i jeste neka vrsta luksuza - cijena i kvalitet se uzajamno prate, ali se ovdje vec radi o tako specijalizovanom trzistu, da su i one nesto jeftinije opcije vec same po sebi klasa, i onda se opet vracamo na sve te ostale varijable o kojima ce kasnije ovisiti rezultat...
Ovdje se uveliko radi o iskustvu i rutini... i ja sam vec o tome pisao - cak i sa ziletom koji bi neko vec smatrao neupotrebljivim i potrosenim, uz dobar lather i pripremu ja cu imati besprijekorno brijanje, ili, pak, obratno - i s losom kremom, stickom ili sapunom, uz solidan zilet i par trikova stecenih iskustvom i rutinom, rezultat ce biti isti.
Mak jedna za tebe jer si obožavac Muehle-a
http://i65.tinypic.com/2i8jf9v.jpg
Moim da mi se objasni zašto se taj Muhle R41 kod većine brijađija štuje do obožavanja?
Kako izbor brijača ne bi imao veze s tim.To je isto kao da pitaš kakve veze ima izbor auta s udobnošću vožnje.Zar se mogu usporediti BMW7 i Renault Clio. Tako je i sa brijačima. Zar nisi nikad čuo za Feather ili Above the tie brijač. U Feather možeš staviti najoštriji žilet i nema šanse da se porežeš. Sa Above the tie isto tako. Recimo sa S1 ili M2.
Ali zato oni imaju 4 puta višu cijenu od Merkura ili EJ89 bl. Dečki, znate onu narodnu, kol'ko para toliko muzike.Upravo tako.
ne znam druže šta da ti kažem, koliko para toliko muzike, ja sam dao za merkura jedno 60evra i nisam nikom smeo da kažem koliko je skup bio, a da dam dvesta evra za brijač to je suludo krajnje, pa da sam donald tramp ne bih dao toliko
i ovako sam i ovaj merkur preplatio kao da imam desetine hiljada evra mesečnih primanja
99% populacije se brija brijačem od jednog evra
Kao neko ko nikad nema problema sa iritacijom, @23jewels, naravno da ne primecujes razliku. Ja lice mogu da brijem i motornom testerom, nista mi ne fali, ali vrat je problem. Kupio sam vintage Gillete SuperSpeed Adjustable, nije bio preskup, i s njim mi je mnogo lakse brijanje, a i stelovanje pomaze. Itekako ima razlike, isto kao i izmedju zileta - skoro sam upao u vatrenu diskusiju sa covekom koji smatra da je svaki zilet isti i da nema razlike tu :banghead:
Iskren da budem, verovatno i ostale sitnice oko brijanja imaju veze. Veliku razliku sam primetio i kad sam poceo da koristim pravi sapun sa cetkom, umesto konzervisane pene. Sigurno ima i toga da sam sa novim brijacem ponovo ucio brijanje ispocetka, i naucio ga bolje, ili naucio da budem pazljiviji, itd. Ima razlike, ipak, itekako.
Samo da se prijavim da sam se i ja učlanio u 'sektu'. Jedan drugar mi je objasnio nekoliko zanimljivih stvari u vezi sa brijanjem i poslušao sam ga, a rezultati su odlični. Do sada sam koristio Gillette Mach3, koji je veoma teško očistiti kako valja, ulošci su mu skupi, a ume i da iritira kožu. Kupio sam neku početničku opremu, da se tako izrazim, a sadrži sledeće:
- Sapun Arko (46 dinara u Rodi)
- Nožići Gillette Platinum
- Brijač neki Wilkinson, ima ga u raznim prodavnicama (nekoliko stotina dinara)
- Četkica Balea od prirodne dlake
- Aftershave Brion (99 dinara, ima neki vintage šmek, slaže se uz Darwilove satove ;) )
Ukratko, ceo 'arsenal' košta manje od 4-5 patrona za Gillette Mach 3, svakako da će duže trajati, a koža mi nije iritirana. Dok sam koristio prethodni pribor za struganje, nisam smeo ni da pomislim da stavim aftershave na bazi alkohola, a ovim sam se pošteno ispljuskao i nije bilo ni najmanjih problema. Em je efekat bolji, em je mnogo jeftinije od onoga što sam koristio, em nema iritacije. Kako reče jedan pametan čovek, dosta mi je bacanja para na opremu za šišanje ovaca, kako je nazvao ono što se prodaje kao fancy, super, moderno i tako to.
Koliko traje jedan zilet? Ja isto razmisljam da sa mach 3 predjem na pravi brijac. Ja sam razmisljao da kupim malo kvalitetniji brijac koji ce trajati mnogo godina, zanima me samo koliko cesto se menjaju zileti i da li je realno mnogo veca "opasnost" da se porezes tokom brijanja.
Da pojasnim: Osnovni razlog za ovu ideju kod mene je sto sam, zajedno sa porodicom, odlucio da probamo da, sto je vise moguce, eliminisemo plastiku iz zivota. Uzasavam se ogromnih kolicina djubreta od plastike koje dnevno proizvodimo i izbacujemo i ono sto radimo planeti je strahota ciji kraj se vec nazire. Mi sa malo truda mozemo da smanjimo kolicinu plastike za bar 70%, kada bismo svi to uradili ucinak bi bio ogroman. Poceli smo tako sto smo prestali da kupujemo plasticne flase. Sve postoji u staklu, od vode, preko mleka, do alkoholnih pica i ostalog. Vec tim smo smanjili kolicinu plastike u dnevnoj upotrebi za 15-20%. Deci ne kupujemo nista od plastike (sto ne mora), igracke su ogroman izvor smeca. Da ne idem mnogo dalje, mnogo toga mozemo uciniti bez odlaska u neki ekstrem i bez bilo kakve promene u zivotnoj udobnosti. Plastika je grozna, nezdrava, pravi se od nafte, truni se, unosimo je u organizam nesvesno, dugorocno to mora imati posledice po zdravlje. A mozemo bez. Eto, moj mali doprinos spasavanju planete i covecanstva :). Mozemo se sada vratiti na brijace.
Što se tiče trajanja, ono zavisi od toga kakvog je kvaliteta žilet i kakva ti je brada, a verujem da ima još nekih elemenata koji na to utiču. U celoj priči sam početnik, ali učim. Što se tiče žileta koji koristim (Gillette Platinum), ljudima koji imaju jaku bradu traju 7-10 brijanja, ali to podrazumeva više prelaza, bar koliko sam shvatio, a ja sam ih koristio samo juče i efekat se i dalje vidi.
Što se tiče opasnosti od posekotina, mogu da kažem da ovaj moj jeftini Wilkinson deluje sasvim bezbedno. Obrijao sam se kao i uvek do sada i nisam imao problema. Znam da je kod brijača potrebno paziti i na agresivnost, a svodi se otprilike na to koliko oštrica viri iz glave. Evo linka za jedan tekst o tome: Agresivnost brijača
Koristio sam jednostavnu tehniku - prvo brijač ide niz dlaku, zatim u smeru ka nosu i tek onda uvis, s tim da se pena nanosi pre svakog prelaza preko lica.
Ukoliko gledaš na količinu plastičnog otpada, uz ove brijače ih ima svakako manje. Ako koristiš npr. Mach 3, kao što sam i ja radio, plastični otpad ćeš imati čim zameniš patronu, a ovde je otpad samo žilet, koji ne sadrži plastiku. Što se tiče ručke, ona je svakako trajnija, mada ne znam šta da kažem za ovu koju sam tek kupio, jer treba da se pokaže. Postoje ručke od metala koje traju veoma, veoma dugo. Npr. moj otac ima neku no name metalnu ručku kupljenu pre više od 40 godina, ali i dan-danas je ispravna i može da se koristi.
Ne znam koliko sam ti pomogao, ali ovaj drugar koji me je navukao na klasično brijanje mi je preporučio i sledeći forum: Forum Savrseno brijanje - Index
Ukoliko mogu da svojim skromnim znanjem pomognem još nekako, tu sam.
Sjajno, mnogo si mi pomogao. Hvala!
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Narode, samo da pitam da li među populacijom ljubitelja satova ima nekoga ko je koristio spravicu sa slike?
Prilog 130015
Kupio sam ovu britvu od kolege sa bratskog nam foruma (znaju za nas i poštuju nas, pošto i oni vole igračke za velike dečake), a upotreba i nije tako teška. Kolega je inače moderator na brijadžijskom forumu, pokazao mi je kako se spravica koristi, napravio mi je i strop (onaj kaiš koji ste svakako videli na filmu), a ljudi sa foruma su mi dali dosta korisnih saveta kako da se lepo obrijem. U početku mi je delovalo kao čudovište koje seče glave, ali ako se njime rukuje kako treba, brijanje je fenomenalno. Naime, kada se ova sprava shvati kao običan kuhinjski nož koji ne seče prste, već samo hleb, kada se poštuje pravilo da ne treba kopati i orati njime, već pustiti težinu da radi svoje, brijanje je fenomenalno.
Inače, ovo može da bude odličan dopunski hobi uz satove, a ako verujete, mnogo je jeftinije od našeg hobija.
..kolega Neso, ja dok sam se brijao, brijao sam se sa takvom stvarcicom....ali to je bilo jako davno. Kada sam se prvi put brijao s njom to je bilo vise straha od horor filmova....ali potpuno bezrazlozno....kada se udje u stos mozes se obrijati bez ogledala....i zlatno pravilo je da uvek natezes kozu lica u smeru povlacenja ostrice....jedino kada brijes deo ispod nosa- brkove, onda nategnes vrh nosa prema gore...
Eh, a ja sam sa onih Gillette Turbo Sega Mega tralala prešao na vintage i deluje mi mnogo bolje, a od iritacije nema ni traga.
Za pravila bih dodao i ugao i pokret, što su mi kolege i napomenule, a kao prethodnicu upotrebi britve sam koristio i običan školski trougao. Prvi put sam mislio da ću sebi da otfikarim uši, a ispostavilo se da mi je kupovina stipse (da kucnem u drvo) na sreću bila promašena investicija. Evo i utiska posle prvog brijanja britvom od pre oko mesec dana koje sam napisao kolegama:
Citat:
Drugari, još jednom hvala na savetima, a pošto vidim da je to ovde red, evo i izveštaja o prvom brijanju britvom.
Pripremite kokice i kikiriki, a ja počinjem priču od samog početka... Elem, jednom davno, preko sedam gora i sedam mora, u dalekom Japanu, rođena je britva sa natpisom Million i završila kod mene. Kupovina je obavljena tokom prijatnog razgovora u jednom kafiću, ali sam na prvu upotrebu morao malo da sačekam kako bih imao šta da obrijem. Čitao sam savete ovde na forumu, slušao savete iskusnih forumaša, gledao tutorijale na internetu, čitao i druge izvore, slušao šta kažu kolege Amerkinaci, Japanci, Indijanci, Papuanci... Pred sam svečani čin pogledao sam i tutorijal Lynna Abramsa (ko li mu dade žensko ime, iako izgleda kao kamiondžija?), a supruga me je ohrabrila rečima: „Vidi onu fleku koju ima na licu. Da nije taj sebi otfikario pola obraza istom takvom nožekanjom?” U poduhvat me ispraća još brižnije: „Pazi šta radiš, ne bih da ostanem udovica. I stavi onu stipsu da ti bude pri ruci.”
Ispunjen zadovoljstvom zbog lepih želja koje su me ispratile u kupatilo, počinjem sa klasičnim pripremama. Lice je dovoljno ošureno, četka već čeka u toploj vodi, a ja razmišljam koji sapun da uzmem – verni Arko, koji je moj prvi brijački sapun, ili prefinjeniji Dendi? Mozak se odjednom blokira i zaboravljam kakvu penu koji pravi. Posle nekoliko sekundi se odlučujem za Dendi, koji se manje suši od Arka, a sada je red da se napravi i valjana pena. Uzimam četkicu i počinjem da pravim penu, a osećam se kao da mešam pekmez ili ajvar, jer ovaj proizvod mora biti najboljeg kvaliteta. Prascu sa četkice se već vrti u glavi dok pena postaje sve gušća, a nastupio je i trenutak u kome počinjem da krečim lice. Osećam se kao da farbam Ajfelovu kulu, sve više ličim na Deda Mraza, a ubrzo zaključujem i da je pena dobila odgovarajuću konzistenciju.
Uzimam britvu. Znam da je u pitanju pravi japanski nindža sa kojim nema šale. Koliko znam, majstori japanskih borilačkih veština upućuju naklon jedan drugome pre borbe, pa računam da je dobra pena u ovom slučaju zamena za naklon. Odlučujem se samo za jednu stranu lica, kako mnogi savetuju. Nameštam prste na britvu i... [temperatura na forumu raste, čitaoci već grizu prste umesto kikirikija ili kokica] ...krećem u akciju! Nameštam ruku, britvu ne držim ni labavo ni grčevito, dok ona sama počinje da klizi dole. Prvi pokret odnosi penu, a ogledalo mi potvrđuje da su nestale i mnoge dlake. Yes!!! Idemo dalje... Zatežem lice koliko mogu levom rukom, pazim da mi ruka ne prokliza, a pene je sve manje, kao i dlaka. Radim polako, jer znam da u rukama držim komad sečiva, a ne lenjir ili olovku, potezi nisu ni prekratki ni predugi i pazim da pri završetku poteza ne zarijem sečivo u lice. Centimetar po centimetar i desna strana lica je obrijana. Odlažem britvu kako bih na trenutak pogledao rezultate – dlake su uglavnom nestale. Možda nije isti kao da sam tuda prošao običnim DE žiletom, ali za jedan prelaz niz dlaku uopšte ne deluje loše. Odlučujem da ovde stanem, a brijanje nastavljam već oprobanim Wilkinsonom.
Ostatak lica sam obrijao brže nego obično, iako sam išao u tri prelaza. Brijao sam se kao da sam na autopilotu – maltene sam mlatio po licu kao da kosim travu, a rezultat je bio odličan. Da parafraziram čuveni stih narodne poezije – što propusti nindža Millione, to dočeka deli Wilkinsone.
Sve u svemu, lice je sada odlično obrijano, prvi čas je protekao odlično, a voleo bih da se ispostavi i da mi je stipsa uzaludna investicija.
Jel beše iz Otpisanih?
Ma jok...Priča iz života...
Otpisani ,nego kako :)
Novitet,jedva cekam da je isprobam.....Gillette K-9 Prilog 130087 Prilog 130088 Prilog 130089 Prilog 130090 Prilog 130091 Prilog 130092 Prilog 130093
Zagore, kako se pokazala ljuta mašina? Kakva mu je agresivnost?
Nisam znao da postoji i forum o brijanju?!
Da li moze link ka tom forumu?
Naravno, Jod, nije problem:
Forum Savrseno brijanje - Index
Ovaj prvi je domaći forum, a ljudi su zaista OK i hoće da pomognu. Imao sam u međuvremenu prilike i da odem na forumski sastanak, tj. brijoskup, pa sam upoznao još kolega.
Osim ovog domaćeg, imam i linkove za jedan hrvatski i jedan američki forum:
https://brijacnica.com/index.php?sid...a4d928ae7a819b
https://www.badgerandblade.com/forum/
moj brat je sa Muehle R41 prešao na plastični BIC, godinu dana se sekao brijačem i na jednom putovanju ga zaboravi i kupi jednokratni BIC letos i ostao na njemu, daleko mu je bolje nego wet shaving
ima raznih iskustava
ja na ovom domaćem forumu nisam stigao da pišem, okačio jedan oglas, prodavao novu nemačku DOVO britvu, javio se forumaš, kaže mogu li ti dati novac za mesec dana, rekoh važi, dao britvu, čovek se javio za mesec dana, platio, ima tamo finog sveta isto ali nisam od tad nijednom išao na taj forum, ovo je jedini forum koji pratim
da dodam, ima u srbiji svuda već sada da se nabavi čuveni ARKO sapun, oko 50 dinara, a traje bogami mnogo dugo, to je vrhunski sapun ali zaista meni vrhunski, bolji mi je od proraso sapuna