Retko putujem dalje od ovog 60-to kilometarskog radijusa :) Nista, izgleda cu probati kremu, posto mi posle ovog sapuna ni Nivea Sensitive nije dovoljno dobra....
Printable View
Retko putujem dalje od ovog 60-to kilometarskog radijusa :) Nista, izgleda cu probati kremu, posto mi posle ovog sapuna ni Nivea Sensitive nije dovoljno dobra....
Da li u Srbiji ima negde ili masinicu moram poruciti sa neta? Treba mi preporuka za best buy srednje agresivnu masinicu! Juce sam kupio wilkinson plasticni i cetku neku u dm-u i sve je ok mada mislim da zbog jake brade moram preci na nesto agresivniji i kvalitetniji brijac svakako, kako bi sve leglo kako treba!
ja ti preporučujem Merkur progress imam ga ja pisao sam o njemu i na nagovor sam još dva prodao
probao sam i Muhle R41 ali je preagresivan, mada merkur je na podesavanje i ja uvek teram na najveću brzinu i to je skoro kao R41
od četki preporučujem predobru omegu najjeftiniju koja postoji, ima je gdin Branko postavio je sliku, omega od svinje iz herbamarketa, ako mi veruješ posle godinu dana ispale su tri, četiri dlake samo, toliko sam bi oazdovoljan da sam uzeo i silvertip jazavca omegu isto
semog je takođe vrhunska marka
ovde imaš indijski parker u brijač šopu da kupiš, nije mi se svidelo poreklo
wilkinson i progress su kao komandirski i rolex
Omega četke valjaju, nisu skupe, a što kaže milan, odlične su.
Moja je valjda 80080, ta kombinacija brojeva, možda sam permutovao malo :D
Uglavnom posle skoro dve godine i dalje je odlična, naravno u kombinaciji sa full holow britvom [emoji41] [emoji41]
jeste to je ta, skr sve omege ovde su te jer je četka jeftina i slab je izbor, tipa 750dinara, a ona iz dm je 500dinara, a razlika je njih dve kao recimo komandirski i longines legend diver :lol:
Da dobra je Omega gica... Kažu da je jazavac bolji, ali ja svakako prezirem brijanje, pa mi je svejedno, samo da otaljam... Probao sam ja i one fazone peškir na lice, arko, mirisne emulzije, klasičan DE brijač, pa sve natenane, ali u principu isti andrak... Ovako fluš, buć sec, štric, sa žilet match 3, i gotovo za 5 minuta, umesto za 30... Jbg, ne znam da uživam...
Ahahahah slatko sam se ismejao za poredjenje komandirski vs. Rola aahahaha [emoji3] ok nacicu i ti omega cetku, mada mi je sada prioritet da nadjem dobru masinicu. Ok odakle da porucim Merkur progres.
Hvala svima na savetima, bas sam se zagrejao za celu ovu problemtiku. [emoji6]
Sve se sa satovima poredi.
Nego, Kure, moje brijanje sa DE traje 10 min. i to zato što je pola pod bradom pa se izvlače ivice,a i zato što su nožići Feather pa nije pametno praviti nagle poteze.
Bez fazoniranja brade, završim za 5 min.
Sa britvom obavim pos'o za 5 min :D
Sa ziletima nisam probao dosta dugo, kontam da bi bilo brže od nužde br 1 [emoji23] [emoji23]
Sve je to super, nego gde u bg ima da se uzme neki brijac, a da nije skup, bar dok malo skupim parice i nadjem sta mi treba!? Nemam sada 50eur da dam za brijac pa da shvatim da to nije to!
Uh, sto volem da citam ovu temu....i nasladjujem se neobrijan :flapper:
ja se brijem oko sat i dvadeset minuta, radim to dva puta mesečno samo i planiram dan jer mi mnogo vremena treba, evo sad se brijem u petak uveče
ali u to vreme računam i tuširanje, pranje zuba, onda stavljam balsam na kosu da mi kosa sija i posle brijanja radim piling kože lica
ali nisam nikakav vegun, fudbalerčić i pozer, već dunster :lol: i volim tako da se pazim, mada ne stavljam nikakve kreme na lice, čak ni parfem
pa ako to sve radis samo 2 puta mesecno nisi bas dunster :flapper:
Vazno da si ti imenjace ugodio sebi :p
Ja se brijem svaki dan i zbog toga mi je vazno da pronadjem najbolje resenje, jer sam sve ogulio kozu sa obraza! Negde mi nije bilo rwalno da pomislim da cu se vratiti na nacin kako se moj deda brije, ali ako je i to resenje onda cu tako i da uradim. Shvatio sam sa su male sanse da nadjem masinicu ovde tako da cu verovatno da se mlo gulim sa wilkinsonom taman da se uvezbam pa cu onda da skupim mlo parica za ozbiljniji set. Procitaj negde da je potrebno razraditi cetku, a ja odmah na lice ko sivonja!
Ime, znam koji posao radis i da moras biti svaki dan lepo izbrijan.....a i da ne izgrebes onu svoju lepoticu (ovde druge lepotice ne spominjem jer se nesme :flapper: )
bigmag, ovde nemas nista da kupis, imao je brijacshop ali sada nema masinice, tj. brijace, imas samo kod iraca ili engleza, imas gore linkove, pominjani su desetine puta, svi smo od njih kupovali
Milane da nazalost je situacija takva :( nasao sam nekog Lee-a kod njega ima nekih interesantnih masinica po ok cenama. Dopao mi se Merkur 23c koji ima i prihvatljivu cenu oko 30$. Vidim da ima i dobre ocene brijac.
Mozda padne vec sledeceg meseca.
Probaj Wilkonson plastični. Za početak je sasvim ok jer je daleko od nekog agresivnog brijača(naravno, i on može posjeći), a ako ti se ne svidi, nikom ništa- jeftin je.
Samo uzmi malo bolje nožiće(Gillette) i polako.
Ej Hadzi, Wilkinson plasticni imam kupio sam set sa brijcima, sve je ok samo mislim da mi treba agresivniji brijac, sa ovim mema sanse da se izbrijem na kraju! Osecaj imam, brijem se od svoje 14 te godine [emoji30] uzecu i neke druge zilete da probm naravno. Znaci Gillette su bolji od Wilkinsona!?
Eto, onda uzmi Merkur.
Ne znam kako je kod tebe ali ovdje najbolje što mogu uzeti su Gillette Platinum plavo pakovanje.
Nisu oštri kao Feather(ništa nije tako oštro-sa razlogom imaju pridjev "samoubilački") ali su bolji od Wilkinsona.
moje misljenje je da je taj wilkinson jako nežan što i nije loše, ja sam njim sam radio takv aizbrijavanja svuda po liccu, dakle i po vratu da nikad nisam nigde imao iritaciju, a tri dana kasnije sam izgledao kao da sam tek obrijan
sa mojim merkurom ne mogu da radim izbrijavanje jer je jako agresivan, doduše izbrijavanje ni ne treba praktikovati, smatram ga izuzetno štetnim
wilkinson nožićima, lamama ili žiletima nisam bio prezadovoljan, plavi žilet je zaista najbolji na našem tržištu, dodao bih i zelenu astru takođe, najbolji bez premca do sada je polsilver super iridium
feather je po meni neviđena prevara, žilet koji ima samo mane i nijednu jedinu dobru osobinu, isto je rekao i moj brat koji ima Muhle R41 i sa kojim razmenjujem iskustva i žilete, naravno nove, tako da smo sve moguće žilete već probali
Bigmag, taj Wilkinson "plasticnjak" ima jedan konstrukcijski problem (IMHO). Naime, gornji dio glave je predebeo i stvara problem, pogotovo kod teze pristupacnijih mjesta (ispod nosa, npr). Zbog toga bih ti preporucio da "pregrizes" i narucis si "pravi" brijac. [emoji2]
Ako trebas preporuku, Merkur Progress 510 (dakle, sa duzom drskom). Malo je veca investicija, ali ce ti trajati cijeli zivot, a i unuk ce ti se, danas sutra, moci obrijati njime.
Ako gledas taj 23c, dodaj malo i uzmi 38c (barber pole). Glava je "kopija" starih Gillette brijaca, a rucka je deblja i samim time je brijac tezi, sto olaksava brijanje, pogotovo pocetnicima.
Sto se tice lamica (zileta, po narodski) uzmi si Gillette platinum. Bijela kartonska kutijica sa 5 komada, na plavom kartonu.
Prilog 118599
Lamice su najbolje koje novac moze kupiti. Jednako su ostre kao razvikani Feather (znam, znam, kolega se bas i nece slozit, ali je tako :) ), a mekse su, pa se samim time prilagodavaju konturama lica, dok je Feather tvrd i kad dode na "neravninu" na licu.... cap. Eto krvi [emoji2]
Cetku si isto, uz eventualno Omega svinju, kupi neki silvertip. Ja bih ti preporucio Muhle. Je malo skup, ali ce ti trajat godinama, a posao odraduje savrseno.
Od kozmetike si probaj nabaviti nesto od Proraso linije. U Italiji ih imas u svakom ducanu i imaju savrsene proizvode i nisu skupi. Aftershave losion, aftershave balsam, sapun u casici (preporucam zeleni), preshaving kremu, kremu za brijanje.... Takoder si u Muller trgovinama (ne znam jel' ih ima u Srbiji, ali ih imas od Hrvatske do Njemacke) pogledaj Tabac proizvode. Sapun u sticku i casici je savrsen, pa si i to probaj nabavit.
Eto... [emoji2]
mene je anpi sve ovo savetovao i sve sam ga poslusao sem za aftershave, kako sam gore napisao, ja vodim jako puno racuna o sebi i brijem se dugo ali nikad nista ne stavljam na kozu, pa tako ni aftershave niti kakav parfem
a onda sam ja druge savetovao i prodao jos dva progressa
Anpi druze, taj beli gillette nema u srbiji da se kupi, odnosno ima u plavoj kutiji i zovemo ga platinum, a Hadzi je pisao o njemu i preporucio ga je, dakako je dobar
da dodam da godinu dana i dva meseca koristim zeleni proraso i da sam ga istrosio pola centimetra samo, ovim tempon kutijica od 600dinara, ili 5 evra ce mi trajati oko deset godina
Milane, ti nisi merilo za utrošak, jer dok se ti obriješ dva puta ja moram 30 puta... :banghead:
Mrzim brijanje, matere mi...
Doduše ja sam uzeo MEM low budget domaći DE brijač (popularni Memara) i MEM platinum žilete, pa i nisam nešto merodavan da arbitritam da li je bolji DE brijač ili Match 3...
Ruku na srce, sad mi se čini da je Memara bolji, ali samo u situacijama kada me nije mrzelo da pripremim bradu i lice za brijanje, i kad sam malo shim-ovao brijač...
Jbg, nisam znao da ovih Gilletta nema kod vas. Narucite ih od nekoga tko je na proputovanju kroz Hr. Imaju ih u Bipi, Konzumu.... 10kn (cca 1,30€)
Hadzi, Anpi i Milane hvala najlepse na savetima. Pa verovatno cu morati da se otvorim za neki bolji brijac, ja moram da se izbrijavam, imam bas jaku bradu i kada se samo obrijem izgledam kao da imam bradu od 3 dana kod normalnih ljudi! Ja bih najradije pustio bradu, ali mi posao brani [emoji57]
Kure,
Uzmi Gillette plavo pakovanje- MEM nožiće daj nekome ko ti nije nešto drag 😁 .
Sa Milanovom konstatacijom da je Feather prevara, pa, malo je reći da se ne slažem.
Ja od noža tražim da je oštar i da drži tu oštrinu. Feather ta 2 uslova savršeno ispunjava.
E sad, što se Milanče iskasapi s njim je druga priča.
Gledam vec par dana brijace [emoji3] evo kako, skontao sam da za sada necu da dajem vise od 40$ za brijac! Dvoumim se izmedju merkura 23c moze i 33c ako je bolji i ej 89 de! Koji od ovih? Ili mozda ima neki koji je bolji od svih navedenih a ulazi u budzet! Hvala znalcima!
Ja imam 89L. Dooobar.
Hadzi znaci to je taj [emoji6]
Ahahahahahahahaha mislim da brijem samo bradu na licu! Nisam mislio na celo telo ahahahahahahah
Uzmi 89-ku. Kažu da je bolja završna obrada nego kod Merkura.
rekoh ti Bigmag možda si prevideo, jedan polustepenik ispod prave vrhunske britve je Muhle R41 sa najlošijim žiletom, a košta tridesetak evra
težak kao đule i veoma opasan po život, kombinacija sa federom je za kamikaze, ja sam je probao i to jedan jedini put i nikad više, a priča se da je jednom neki čovek uradio čak i izbrijavanje sa njim ali nema informacija je l je preživeo, odnosno koliko je teške povrede zadobio
Hvala svima drugari, upravo je porucen sa ebaya EJ 89bl (dolazi sa dva pakovanja zileta Feather) nema troskova postarine sve ukupno 45$. Nadam se da nece biti ni carine ni poreza!? Dolazi iz Poljske sada samo jos da se strpim da stigne :D
Takodje danas u Rodi kupio Gillette Platinum cena 109 rsd 5 kom.
Ostaje samo da posle kupim nekog jazavca i to je to.
Mogu vam reci da sam bas srecan, uzasno mi je tesko padalo brijanje svakog dana, sada to ima neki totalno drugi smisao i ritual. :thumbup:
Čestitam.
Kad dođe, polako, da ne bude krvi do koljena. 😁
A spomenuti Muhle R41- nema potrebe da guliš kožu s lica.
Hvala Hadzi [emoji6]
Jutros sam se brijao sa Gillette platinum ziletima i bas su dobri, vidi se razlika izmedju Wilkinsona i njih! Jedva cekam da stigne ej pa da krene bicenje! Feather cu sklonitibsa strane za pocetak heheheh!
Pametno.
Trebaće ti sedmica da se navikneš na Feather(stvarno te očas capne). Posle ide bez problema.
Nemoj pritiskati sa Fetherom- nema potrebe.
Stigao paketic i pored praznika, vrlo brzo reklo bi se! Brijac izgleda odlicno, ali posto sam na odmoru razmislicu da li da se brijem [emoji3] Hvala jos jednom svima na sugestijama i pomoci oko izbora!
Prilog 118970
Jbg, ja preferiram Merkur. [emoji2]