-
Re: Prodavci satova sa domaćih online aukcija - iskustva, zapažanja, utisci
zaDarka sve preporuke u dve reci se dogovorita a sto se tice poliranja stavio sam ja u odgovarajucu temu(poliranje satova) sta sve radi jer neradi samo to pogledaj
-
Imao sam prilike da se upoznam sa Darkom, koji je pravi ljubitelj i poznavalac satova, a među mnoštvom lepih satova koje ima pronašao sam i jedan pravi dragulj - Elektroniku Made in USSR. Sat je u sledećoj temi: http://www.svetsatova.com/forum/f121...tml#post142420
-
Jednom prilikom, kad mi je stigao sat kurirskom sluzbom (AKS), uzeo sam paketic i krenuo da otvaram kako bi video sta je unutra (za svaki slucaj). Objasnjavam ja to kuriru usput, a on mi kaze nesto u fazonu "Pogledaj slobodno, isti ti djavo". Dakle, moram da platim, nebitno je sta mi je poslato.
Pitanje je, da li je moguce da prilikom prijema posiljke pogledam paket, i sta slucaju da ne odgovara dogovorenom ?
-
Zašto bi platio parče drveta??? Pa da je unutra bio bi tolika ... da ne napišem? ??? I ovog iz aks..i prodavca bi s tim po glavi. Imaš pravo da prodavcu napomenes da hoćeš da vidiš robu. Pa meni su sat gledali pola dana, i još mi rekli da će ga nositi i razmisliti da li uzimaju ili ne. Zamisli da im je pao i posle im se ne svidja. Svašta ima..otvori,vidi pa tek onda plati
-
Kurir ne moze da me optuzi za nesto tipa "zavlacenje prodavca i kurirske sluzbe", da se vadi na to kako ce on biti odgovoran za otvoren paket kasnije, ili tako nesto ? Ili, kao sto si rekao, da pribegnem metodu "i njega i prodavca po grbini" :D Znam da neke kurirske sluzbe imaju tamo prilikom slanja da naznace da paket moze da se otvori prilikom prijema...
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svima iz Obrenovca
Imam jedno pitanje u vezi Mido Commander Ocean Star Dato Day...(au, dugackog li imena).
Naime.....posle danonocnog preturanja po netu, vidim da se na pozadinama vecine tih satova nalazi oznaka za model (npr.636-8429-kao na prilozenoj slici) ali pored tog broja (ili ispod njega) se nalazi i neki visecifreni broj, koji je verovatno serial no.
I na vecini pise pozadi, uz ovakve iste oznake i simbole i ono "Swiss Made".
Na ovom Commanderu, kako se vidi na slici, ima samo te razne oznake i simboli, i ta oznaka modela (ref.no.) ali nema serijala. Nema ni onog "Swiss Made"...
Prilog 86604
U textovima koje sam citao kaze da su brojevi tipova kucista utisnuti izmedju usica za kajis, ali da postoje i brojevi sa unutrasnje strane zadnjeg dela kucista ("poklopca").
Commander Ocean Star se ne otvara klasicno, nego preko stakla, pa ne mogu da proverim da li ima taj broj unutra.
Plasim se da li je to "real" Mido ili mozda neki falsh.........
Kina, Tajvan i slicne zemlje su chudo...pa reko bolje da pitam nego da otkrijem kasno da sam se zeznuo.
Mada, moram priznati, da nisam ni naisao bas na previse fotografija pozadine Mido-a....
Sve me to zbunjuje.......
Mido satovi su retki ovde, ja nikad nisam uzivo ni video nijedan pa ne znam sta da mislim.
Ovaj nije novi model, vise retro je u pitanju, pa opet razmisljam mozda je u raznim periodima proizvodnje razlicito i obelezavano to sve sto me zbunjuje......a taj se model proizvodi vec 50-tak godina.
A kao za baksuz, bas nisam medju tim silnim slikama na netu nasao sliku pozadine takvog kao sto je ovaj za koji pitam.
Prednji deo, sa strane itd to sam nasao, ima ih dosta, ali bas niko nije postavio sliku pozadine.
Strucnjaci, poznavaoci...pomozite ako nesto moze da se pomogne.
Unapred se zahvaljujem svim potencijalnim "pomagacima"........
Pozdrav
Sasa
-
Re: Ima li neko iskustva sa Mido Commander satovima-pitanje
Možeš li da postaviš slike sata koji poseduješ, i to u makro rezoluciji? Na slikama treba da budu poklopac, mehanizam i prednji deo sata.
-
Nisam siguran koliko ću pomoći.
Koliko sam razumeo ti si zainteresovan za sat sa KP ( gledajući fotografiju koju si postavio )
Ovde možeš videti dva takva sata ali poklopci nisu identični. Natpis Swiss made, font je drugačiji i broj ispod ref. broja je prisutan što nije slučaj kod sata sa KP. Doduše ti brojevi su plitko ugravirani pa su se možda izbrisali kod sata sa KP ili se vide pod određenim uglom.
Mido Commander 636-8429 | eBay
MIDO Commander Ocean Star datoday Herren Armbanduhr mit Milanaisearmband | eBay
Ovde možeš videti sat koji ima idetičan poklopac ili potpuno drugačiji brojčanik u odnosu na sat sa KP.
Mido Ocean Star for $�757 for sale from a Trusted Seller on Chrono24
Ovde takođe možeš videti model koji doduše nije identičan ( ovo je sat sa cosc mehanizmom, nema natpisa Ocean Star, itd. ) ali ono što je bitno na poklopcu takođe nema natpisa Swiss made.
http://www.youtube.com/watch?v=ZF5IP-qyfj4
Tako da meni se čini da taj natpis Swiss made na poklopcu nije garancija orginalnosti.
Ako bi od prodavca uspeo dobiti slike mehanizma to bi rešilo mnoge nedoumice ( ili bar zajedno da odete kod časovničara na proveru )
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Prvo da se izvinem sto sam postavio temu u pogresnu kategoriju, ali ni sam nisam bio siguran gde da je stavim.
Sat nije nov, ali nije ni previse star da bi isao u "retro" kategoriju (ustvari i ne znam koliko je star, mislio sam i ja preko serijala da to probam da odgonetnem)........
Hvala svim kolegama koji su odgovorili na moju pricu.....
Evo sad i nastavka........................................
To jeste taj sa KP, slika mehanizma nije postavljena (verovatno covek nema cime da ga otvori, jer se to radi preko stakla).
Evo slike prednje strane....
Prilog 86619
Nismo uopste u blizini, pa da zajedno odemo do casovnicara na proveru......
A opet.....sat je stvarno prelep, svidja mi se, i mozda bih i mogao da se odreknem nekih drugih ne bas neophodnih stvari pa da za neku sicusnu ustedjevinu i plus mala pozajmica sa kreditne kartice......sebi priustim ovako nesto lepo...jer ovakvo se ne kupuje svaki dan.
Na kraju krajeva, nije tu u celoj prici najbitniji novac, nego onaj filing srece i zadovoljstva da si siguran da si sebi kupio BAS ono sto si zeleo, i da je TO bas TO, a ne da te neko tamo napravio bu.alom i za tvoje pare ti uvalio nesto sto nije TO TO.....ako me razumete.......
Ne znam sta da radim....
Izludeh !!!!!!!!
Hahahah...ozbiljno......
-
Mozda gresim, ali mi se cini da ovaj model nije previse popularan, a ni cest. A upravo popularni, masovno proizvodjeni modeli se kopiraju. Sumnjam da je ovo kopija, pogledaj zadnji poklopac, ali verujem da je sve u redu. Ali, bez licne inspekcije nikad ne mozes da budes siguran.
Sto se slanja tice, trazi strogo pouzece i izrazito trazi da ti posiljalac dozvoli da paket otvoris i proveris prilikom prijema. Placas tek kad se uveris da je stiglo to sto si narucio.
-
Da li neko zna na koji način funkcioniše to ne plaćanje paketa dok se paket ne otvori i kod koje kurirske službe?
-
Citat:
sasaasas kaže:
Imam jedno pitanje u vezi Mido Commander Ocean Star Dato Day...
Za nekoliko minuta googlanja o ovom modelu, vidim da se ovaj model javlja u vise varijanti, razlikuju se indeksi, natpisi, kazaljke i poklopci, tako da su svi preduslovi za zbunjivanje tu. :) Sam poklopac nece puno pomoci u utvrdjivanju autenticnosti. Inace, ta "muljanja" sa poklopcima ne treba da cude, desavalo se i Omegi. ;)
To ti je tako sa vintage satovima - za redje modele je nekada jako tesko, maltene nemoguce, utvrditi da li bas sve autenticno na njima.
S druge strane, na osnovu slika sa KP deluje mi da je sve ok, takav poklopac postoji za ovaj model, ali bojim se da ce jedino sajdzija moci da utvrdi autenticnost kada otvori sat.
Nego, ne vidi se krunica na fotkama. Pitaj prodavca da li je ona original, jos bolje ako posalje fotku.
Zaista je lep sat! :)
-
Citat:
skydrummer kaže:
Da li neko zna na koji način funkcioniše to ne plaćanje paketa dok se paket ne otvori i kod koje kurirske službe?
Mislim da se kurirskoj sluzbi prilikom slanja naglasi da dozvoljavas proveru paketa. AKS ima neku opciju prilikom slanja bas za to (iako, po meni spada u losije dostavne sluzbe)
-
Pozdrav svima na forumu, prvi put sam ovde i interesuje me da li neko ima iskustva sa prodavcem Vladimir iz Zrenjanina sa sajta kupujemprodajem. Hvala unapred na odgovoru
-
Hvala puno svim kolegama na "saosecanju" sa problemom koji imam, na savetima i razmisljanjima u vezi svega ovog.
Sve ja vas razumem sta govorite, ali.......
Bar da smo prodavac i ja blize......ili da bar po pouzecu sata mogu da ga otvorim i vidim sta je unutra, ali........ko jos od nas "neprofesionalaca" moze i ume da otvori sat preko stakla, sa te strane.....hahaha.....misaona imenica !
Bar da je prodaja preko onog "zutog" sajta, tamo ima ona opcija "Lim..do Kesh", pa uplatis i pare cekaju tamo dok ne dobijes robu u ruke i ako je sve OK onda das nalog da se prodavcu prebaci lova ili vratis robu ako nije to to, a tebi se vrate tvoje pare.
Eh....da je ovo, da je ono, da je ................
Da je babi ONO bila bi deda...al nije. Hahaha....
Sto vise guglam i pretrazujem, ulazim u Mido materiju, sve sam sludjeniji, ali mi se i sve vise i vise svidja konkretni sat.
Sta jos da kazem..............hvala svima jos jednom.
Pozdrav
Sasa, Obrenovac
-
sasaasas, nadajmo se da ce se naci neko sa foruma ko je kupovao od ovog prodavca, pa ce mozda to pomoci da doneses odluku. po pozitivnim ocenama, reklo bi se da je korektan, ali naravno da nam nikad nije dosta garancija kada treba da kupimo nesto na nevidjeno.
-
Sasa, u globalu nemas nikakav nacin da proveris sat na brzinu. Po meni je tu glavna opasnost susresti se sa "frankenom", tj satom kome je mehanizam neki naknadno ubaceni krs. I ja sam nov u ovim vodama, ali stvarno nisam vidjao klasicne kopije starijih satova, pogotovo ne nekih koji nisu previse poznati. Da je Seiko, Omega, Tag, pa cak i Casio ozbiljno bih se plasio kopiranja, ovako... Verujem da ce biti u redu, ali sto vise znas to je bolje.
Sto se tice otvaranja paketa pred kurirom, to sam naveo kao obavezno zbog pojave nove generacije trgovaca na ovim sajtovima. Poznat je slucaj "kupis laptop, dobijes cepanicu". Sam ces veoma tesko, ili nikako da utvrdis autenticnost.
Jedino sto mi pada na pamet je dogovor sa prodavcem. Recimo, da ti on posalje sat i da ti da 7 dana rok za vracanje sata. Za tih 7 dana ti odneses kod casovnicara (dobrog casovnicara, najmanje ti treba ogrebotina na kucistu). Ako je original zoves ga, kazes "alal ti pare" i svima super. Ako nije, vratis mu sat. Retki ce pristati na ovakvu ponudu, ali te nista ne kosta da probas.
-
Citat:
skydrummer kaže:
nemoze vise ni kod jedne sluzbe da se otvori paket a da se neplati moras da platis pa posle otvaraj i ako nije to to puko si nazalost ali tako je
-
Koja je to glupost, majko mila. E, treba ih povesati na trgu, majke mi. To je tako prosto, a time bi se potpuno resili problemi online trgovine - sigurnost bi bila skoro 100 %. Ali dobro, ovo je Srbija... verovatno bi tako nesto iskoristili kuriri ili sta vec
AKS je imao tu opciju...
-
Sasaasas, jedino mi pada na pamet da zamoliš prodavca da sat odnese kod časovničara koji će ga otvoriti, a zatim uslikati mehanizam. Piše da je u njemu ETA 2836, pa je lako uporediti. Pitaj kurirske službe da li ipak imaju opciju otvaranja paketa, ako ti to nešto znači. Druga opcija je da odeš u Loznicu po sat i zamoliš nekog tamošnjeg časovničara za pregled.
-
...treca opcija je da rizikujes i kupis na nevidjeno, pa sta ti bog da, a cetvrta da zaboravis na sat.
koji god nacini osiguranja kupca da postoje, prevara ce uvek biti, i izvestan rizik prosto treba prihvatiti ako se upustate u on-line trgovinu.
-
Sasa , ja sam iz istih razloga prevalio kolima 300km u jednom pravcu, upravo zbog toga. I ako sam znao da sam ocenim autentičnost, nisam sve mogao preko fotografija da ocenim. Morao sam sat da uživo "provrtim" kroz ruke. Pored toga da je i sve autentično na njemu, kako ćeš znati, da li sve na njemu radi (kazaljke, krunica ponajviše i ostalo) .
Čak i ako otvoriš paket, ne znam da li ćeš imati vremena da prostudiraš sve pre kupovine. Ja sam se našao sa prodavcem (300km od kuće) i pažljivo promatrao (čak i lupom ispustne delove za ključ poklopca mehanizma) celih 1,5-2 h .
Sem sajdžije (dobrog) ili tvog znanja (da uživo vidiš sat) , ništa drugo nije od pomoći. Fotografije ponajmanje, sem ako se radi o lošoj kopiji koja se i na fotkama razazna, što kod ovog modela nije slučaj.
Gledajući fotke, ja takodje sumljam da se radi o nekoj kopiji, ali to ništa ne znači. Zamisli da je sve na njemu autentično, a ti kreneš da našteluješ vreme, ono izleti ceo ključ iz sata, ili kao naš Sima Hrabri da zatekneš spajalicu na narukvici i čačkalicu umesto iglice. Zeznuto je to opasno....
-
Koliko ja vidim mido je u redu.ja bi ga kupio bez problema.za cenu stvarno ne znam koliko sad idu mislim da bi trebo malo da koriguje
-
Da, da, da........
Sve ja to isto mozgam sto mi savetujete, preporucujete, predlazete.......
Jos cu na kraju (kakva sam budala kad se za nesto zalepim) i da zapalim pravo u Loznicu !
Jedino sto sam tamo samo par puta bio u prolazu, bez zadrzavanja, pa kako u takvim okolnostima naci nekog casovnicara tamo da pogleda tu spravu....
Dal nema slucajno nekoga ovde od clanova foruma iz Loznice, da zna za nekog sajdziju tamo, i da li uopste i ima casovnicar u Loznici?
Mozda tako nekako da probamo..........
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
sasaasas kaže:
(kakva sam budala kad se za nesto zalepim)
...ja sam budala i bez lepljenja, pa šta mi fali Prilog 86646
Nemoj zezaš bre, kako Loznica daleko od Obrenovca !?! :confused: Ja mislio preko sveta, a ti nemaš više od 65-70 km ....
-
Ahahahahaha..."budala i bez lepljenja".....hahahah
Ma ima i celih oko 100-njak km.......
Ma nije to toliko problem, kilometraza, nego to prokleto vreme i obaveze - posao, kod kuce, oko kuce, na placu u vocnjaku (sad je termin za te poslove), oko porodice......
Sto rekli danasnji klinci, ionako "ne znam gde bijem"...to me muchi.........
-
Citat:
Ralesd kaže:
nemoze vise ni kod jedne sluzbe da se otvori paket a da se neplati moras da platis pa posle otvaraj i ako nije to to puko si nazalost ali tako je
Tako je, ne moze se paket otvarati pre placanja.
Ukoliko niste dobili ono sto ste narucili, na licu mesta pisete zapisnik sa kurirom, ali ruku na srce, ne verujem u neku nadoknadu stete. Znam nekoliko slucajeva u kojima je POSTA nadoknadila kupcu novac, ali u svim tim slucajevima je u paketu bio drugi predmet, umesto onog koji je naveden na otpremnici. Cisto sumnjam da bi nadoknadili kada bi pisalo "sat", a unutra bude zaista sat...ali ne onaj koji ste ocekivali.
Sa strane potrosaca to je losa praksa, i ja bih voleo da vidim stvar pre nego ju platim, ali razumem i kurirske sluzbe, oni jednostavno prenose pakete. Bilo bi tu svakakvih zloupotreba kada bi se paketi otvarali. Danas narucis, sutra stize, lepo zvuci, ali nosi odredjeni rizik. U krajnjem slucaju, Baki je naveo sta je najbezbolnije, otici i uveriti se sta kupujete.
-
...brate moj 23jewels , pa jednostavna matematika. Bolje mi je da "puknem" 4-5k dinara za gorivo, nego 400-500 jevreja za sat
-
Neka stvar te vrednosti nikako nije za slanje... Ali, sta raditi kad su u pitanju stvari od 100-tinak evra ? Ako odes dupliras mu nabavnu vrednost, ako te neko zezne nije bas tek tako... Razmisljao sam o nekim fazonima sa licnom kartom, slikama, ugovorima, ali je sve to mrka kapa...
-
I ja se slažem da je najbezbednije lično otići, ili eventualno pitati čoveka da li dolazi nekada službeno u BG, a onda se lepo nađete, sat na proveru kod časovničara i svi su mirni. Ukoliko imaš obaveze, nemoj da brineš, jer se satovi teže prodaju ako živiš u manjem mestu. Na KP sam video dosta satova koje prodaju ljudi iz unutrašnjosti i na kojima sve izgleda korektno, ali sat ipak ne treba kupovati preko interneta, osim ako ne znaš dobro kako izgleda. Jedno je kada sat uslikaš, a drugo je kada se stavi na ruku.
Kada sam prodavao svoje satove, dva su otišla u druge gradove. Jedan je bio oko 100€ (Longinesov navijač, servisiran) i naručio ga je čovek iz nekog drugog grada bez mnogo pitanja. Poslao sam sat, papir od servisa, a čovek se javio da je sat stigao, da je sve u redu i da mu se dopada. Drugi je bio neki jeftini ruski satić, cena je bila jedna crvena, a tip iz Užica me je ugnjavio samo tako. Pošto nikako nije mogao da ukapira da neću biti u BG kada on bude dolazio kroz mesec dana i da zbog jedne crvene zaista ne mogu da pomeram godišnji odmor, rešio je da odustane, a sat je završio kod drugog kupca negde u Vranju, bez ikakvih problema. Zbog čega ovo pišem? Svako ima svoje preference u kupovanju satova. Ako bih kupovao neki jeftin a poznat sat, ne bi mi bio problem da ga uzmem na neviđeno od nekoga, ali kada je u pitanju skuplji, obavezno bih tražio da ga prvo lično pogledam. U drugom slučaju, čak i kada bih kupovao od maksimalno poznatog prodavca u koga imam poverenja i koji je sat nosio na servis, svakako da bih hteo da ga prvo vidim na ruci.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
E da, evo opet mene...
Ali.............
Necu opet o "mom" Mido-u.....nego....
Procitah u nekom od prethodnih postova da je neko pitao u vezi tipa koji na KP nudi nove Orient satove...konkretno kolega je pitao za Mako, ako se ne varam.
Pa ajde i ja da nekom nesto pokusam da pomognem koliko mogu i znam, a ne samo da pitam za pomoc i kukama ovde.
Evo ovako....
Inace ja sam sa covekom kontaktirao, i vec se bio skoro dogovorio za jednog Mako-a, jer mi je to bila zelja odavno (a sad se pojavio onaj Mido i sve mi poremetio !!!!!)
Prilog 86649 Prilog 86650
Hahahaha
Elem.....covek ide veoma cesto poslom u Madjarsku, i tamo u ovlascenoj radnji (cak mi je i rekao i ime radnje i u kom trznom centru je to, ali sam naravno zaboravio, a i nije mi bilo previse ni bitno da zapamtim-znam da sam posle prvog razgovora usao na sajt te prodavnice), tamo ih najlegalnije kupuje po porudzbini, sa urednom garancijom, pecatom itd.....i onda ih ovde isporucuje ljudima u BG-u, licno, ili nekom sluzbom, kako ko zeli i kome je kako zgodnije.
Znam da sam video cene, i preracunavajuci dosao do cifre njegove zarade na svemu od oko 25-35e u zavisnosti od modela sata. Na onim skupljim i do 50-tak ojra.
Nije neka zarada, ali posto on ionako ide tamo svojim poslovima, valjda mu je to da pokrije neke svoje troskove ili bar deo....
A mozda je i usao u neki dil sa vlasnikom radnje pa dobije i neki rabat...ko ce ga znati.....
Lik je bas ljubazan, normalan, sve zivo u detalje objasnjava, i bas me prijatno iznenadio.
Inace, moze da se poruci bilo koji model, cak za vise komada moze da se proba i korekcija cene (jedino rece da za Mako nema mogucnosti jer je to najniza cena za koju mu se isplati, i da ih bas dosta donosi).
Tako da je meni falilo jos samo par dana da porucim crnog Mako-a sa metalnom narukvicom, za 130e - kad se pojavi na KP Mido.........i sad sam na mukama, vec dovoljno opisanim....................
Eto, nadam se da ce ovo biti bar od neke male pomoci nekome....
Pozdrav
Sasa
Obrenovac
-
Koji je nadimak tog prodavca na KP ? Interesantna informacija, posto Orient kod nas nije prisutan a nudi odlicne satove za male pare
-
Ne mora bas sve da se nacrta...
Pogledaj na KP, jedina osoba koja prodaje nove Oriente, lako ces prepoznati.
-
Ako pitaš za Orient, nadimak mu je Ivan, a evo linka za njegove oglase: Pretraga oglasa - Kupujem Prodajem
-
sasa meni licno ovaj sat isto izgleda sasvim u redu, a ako ti se ne svidi kojim slucajem, onda uzmes okacis ga ti licno na berzu i prodas ga za iste pare
-
Covek za Orient-e se zove Ivan, iz BG-a je, ali uz njegov nik pise "inostranstvo" i to me je ustvari i najvise nateralo da ga cimnem i pitam kako salje iz inostranstva satove, kako sa carinama i tako te stvari...i onda mi on sve to objasni.
E da, pitam ga ja sta meni znaci ovde ta garancija, a on kaze da to nije nikakav problem, u slucaju necega, kontaktiras ga, das mu sat i on ga odnese u Madjarsku i reklamira.
Mada kaze da nije dosad imao ni jednu jedinu reklamaciju.
Tako bar kaze, a i ocene su mu sve dobre...
Evo i link
https://www.kupujemprodajem.com/7835...svi-oglasi.htm
To je to...za Orient
Sad vidim da je vec odgovoreno na pitanje Orient na KP, ali mislim da moje malo detaljnije objasnjenje nece skoditi.
Pozdrav svima
Sasa
-
Citat:
RUS kaže:
Ne mora bas sve da se nacrta...
Pogledaj na KP, jedina osoba koja prodaje nove Oriente, lako ces prepoznati.
Ne vidim razlog za skrivanje imena, pogotovo ne u temi koja je namenjena upravo iskustvima sa prodavcima.
-
Ne radi se o skrivanju nego o necemu sto je vise nego ocigledno. Zaista je onako kako sam napisao u prethodnoj poruci, to je jedina osoba koja prodaje nove Oriente.
A pored toga ne volim da reklamiram bilo koga, a ne znam ni zasto pisem sve ovo posto nemam razloga da se bilo kome pravdam.:)
-
Ja sam od Ivana uzeo Orient Blue Ray prošlog leta, sve preporuke od mene.
-