-
Re: Prodavci satova sa domaćih online aukcija - iskustva, zapažanja, utisci
Eh, kada bi gazde dali meni da malo uredim oglasni deo foruma, mislim da bih neke valjače, pardon, htedoh reći prodavce, oterao motkom prethodno uronjenom u jednu organsku materiju...
-
Evo još jednog kod nas na berzi polovnih satova!
Još ga prodaje neko sa nick-om Dell Boy.:D:lol::crying:
Rolex milgauss | Svet Satova
-
Hvala. Član je banovan, ali moraćemo ručno da proveravamo da li opet unosi oglase jer ban i oglasi nisu vezani, a usput sam promenio i oglas u kome se Porsche Design prodaje kao IWC, iako ima njegov mehanizam.
-
Citat:
Neša kaže:
Eh, kada bi gazde dali meni da malo uredim oglasni deo foruma, mislim da bih neke valjače, pardon, htedoh reći prodavce, oterao motkom prethodno uronjenom u jednu organsku materiju...
Mislim da ti 6k postova i 7 godina na forumu daju legitimitet da to uradis [emoji6]
-
Hvala druže na poverenju i lepim rečima. Pitaću gazde da li je moguće da se pravilnik izmeni.
-
Prodavci satova sa domaćih online aukcija - iskustva, zapažanja, utisci
Citat:
Neša kaže:
Hvala druže na poverenju i lepim rečima. Pitaću gazde da li je moguće da se pravilnik izmeni.
Imas moju podrsku!
Zajedno imamo "samo" 18000 postova i 16 godina na forumu [emoji16]
Mislim da ovo podrzavaju i mnogi clanovi.
-
Citat:
Neša kaže:
Samo napred Nešo. Nešto se mora uraditi.
Što reče mudar čovek:
https://www.youtube.com/watch?v=-gYj...6&index=46
-
Interesu je me zasto pojedini prodavci na slikama satova stavljaju raster na serijski broj,a navodno kutija,papiri sve je tu?U cemu je fora..kradjena roba,sta li?
-
Citat:
dusan51 kaže:
Interesu je me zasto pojedini prodavci na slikama satova stavljaju raster na serijski broj?U cemu je fora..kradjena roba,sta li?
Ili su 'vruci'pa vlasnik onemogućuje proveru baze' stolen watches' preko serijskog broja ili vlasnik ne želi blizanca..
Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk
-
Razumem drugu opasku za Rolex,Omegu...ali ovde su u pitanju satovi od par stotina evra.
-
Videla žaba da se konj pokriva pa i ona digla nogu.. Msm da je to..
-
Poljot
-
Meni lično su ti rusi sa latinicom totalno nezanimljivi i pogrešni.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
U suvišnom kilometarskom opisu bilo bi u redu napisati i par bitnih stvari vezano za sam sat koji se prodaje. Mislim na dve konkretne stvari.
Prvo, sat je ispoliran i uništena mu je brušena površina na kućištu. Orginalno stanje sata podrazumeva kompletno brušeno kućište. Samo su stranice kod ušica polirane. Takođe, ćoškovi kućišta su poliranjem zaobljeni. Stanje kućišta nije ni blizu orginalnog.
Druga stvar, otpao je okvir prozora datuma.
Oglas sa foruma:
Prilog 137653Prilog 137654Prilog 137655Prilog 137656
Ovako bi kućište trebalo izgledati:
Prilog 137657
PS- U roku od par minuta od postavljanja ove poruke ogas je, verovatno od strane oglašavača, sklonjen sa forumske berze. Sreća tu su "screenshot"-ovi
-
Uvek sam se pitao odakle samo ideja ljudima da na ovakav nacin prodaju satove i ko se uopste lozi na ovo pisanije...da ne komentarisem autenticnost i "deo horoloske istorije" koju nose njegovi primerci. Mozda tu ima nesto i zanimljivo od onolikih " postavki", zaista ne ulazim u to, ali svakako je bolje zaobici ovog prodavca.
Послато са SM-G532F уз помоћ Тапатока
-
Hodinkee bi ga uzeo pod okrilje. Drage volje.
Ajde Ovako... Pošto imam iskustva sa prodajom satova na bayu.. A čovjek se redovno poziva na bay kao referentnu točku za cijene.
Ima jedan krasan filtar.. Nadjes model, i izlistas sold.
Nema bolje reference za realnu cijenu. Uzmeš najmanju cijenu i najvišu i to je to. Ako nadjes isti model u istom stanju super. To ti je benchmark cijene. Amen.
To je realna cijena. 2 milijarde usera čine poprilični statistički uzorak.
Ono što je listano nema veze.
Meni dolaze ponuditi stare drljave Omege jubilarke 601 po 500€ jer su pametnjakovići našli listing na ebayu i to tolko vrijedi.
Više mi se i ne da objašnjavati, samo kažem da ću im dati 500 kuna (oko 65€) i nek se lupaju nogom u guzicu što su ga prodali.
E ali je 500€.
Pa ok.. Onda ga prodaj na ebayu za 500€. I otkantaj.
Kraj priče.
-
Neznam zbog čega, a da bi "uglancali" kućište sata pojedini koriste high polish čime ubiju kompletnu koncepciju modela. Mozda vise vredi ako "sija"?Msm pored interneta i Google a, lako se nađe izvorno stanje modela..
Ako već hoćeš da poliras vrati ga u fabricko stanje(ako neznas sam, ima ko zna, ali košta) , ili ne diraj ništa..
-
Ružno je reći, ako samo pogledajte oglase na KP istog gorepomenutog oglašavača, apsolutno svaki sat je poliran, pa makar to bio samo zadnji poklopac na Darwil-u, a sve u cilju stvaranja utiska "očuvanog" sata.
Tuga.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
DUGENA navijač sa kupujem-prodajem
Na sajtu Kupujem-prodajem naišao sam na oglas za sat - DUGENA navijač
https://www.kupujemprodajem.com/Naki...r_id=110419535
Sat me je zainteresovao, ali nisam siguran da li je u pitanju original ili konverzija džepnog u ručni. I, naravno, da li je cena realna - traženi se 160 evra?
Ako neko ima iskustva sa sličnim satovima, bio bih zahvalan na inofrmacijama i pomoći.
Prilog 139049
-
Re: DUGENA navijač sa kupujem-prodajem
-
-
Moj poznanik je pre dvadesetak dana kod njega kupio TAG.
Kaže da je sat proveravao u nekom servisu i da su mu rekli da je original.
Dakle,razumemo se-Ne mogu da preporučim prodavca samo prenosim jedno iskustvo.
-
Hvala Vladane na odgovoru.
-
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav. Jel neko saradjivao sa Marantz-om sa KP? Nudi ovaj (meni zanimljiv) Admiral, zamolio sam ga za jos slika i covek mi je poslao na Viber, slikao detalje...deluje legit.
https://www.kupujemprodajem.com/Naki...4156-oglas.htm
I pa slika sata: Prilog 140839Prilog 140840Prilog 140841Prilog 140842Prilog 140843
Cena takodje deluje ok, mada mu 'kataloska vrednojst' nije bas u realnom domenu. Istina Admiral se vise ne proizvodi a u Evropi veoma ocuvani primerci idu za 1200-1600€.
-
Pa.....covek dugogodisnje trguje sa satovima..sto se tice originalnosti nema brige. I jeste taj Admiral gledam od kada ga je postavio na oglas.
Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока
-
Juce kad sam bio na slavi kod tetke,svi redno nose i to bas dobre satove,bilo je 3 automatika,i dosta casio satova,meni su rekli da je i moj sat dobar seiko 5,
-
Kupio sam pre par dana Casio Edifice od prodavca Kuca Satova na kp, mogu reci da sam zadovoljan. Dogovorio se sa covekom oko mesta preuzimanja, dosao je 5min ranije, garancija, pecat, kao da sam u radnji kupio. Skuplji je nekih 5% od Carlla, ali on nije imao na stanju sat koji sam zeleo, pa sam kupio od ovog prodavca
-
-
Da li neko od kolega ima iskustva sa prodavcem sa KP:
https://www.kupujemprodajem.com/1817...svi-oglasi.htm
Prijatelj se lomi oko jednog Breitlinga koji je oglasen, slike na oglasu nisu sata koji se prodaje, ali je u kontaktu sa prodavcem dobio dosta sigurne informacije, prodavac je spreman za odlazak na proveru sata itd.
Ako neko ima iskustva sa ovim prodavcem - da nam pomogne u donosenju teske odluke ;)
Hvala
Misa
-
Ja sam nekoliko puta sa njim sarađivao i sve je ispoštovao, tako da imam samo pozitivno iskustvo sa njim. :thumbup:
-
Citat:
don Alberto kaže:
Ja sam nekoliko puta sa njim sarađivao i sve je ispoštovao, tako da imam samo pozitivno iskustvo sa njim. [emoji106]
Hvala Don Alberto, to je taj prst na tasu sudbine što se tiče ovog sata...
Sent from my BBD100-1 using Tapatalk
-
Drago mi je ako sam ti pomogao. :thumbup:
-
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
-
Libero,
da tačno je i nadam se, da neće neki pasti na ovu foru. 2209 nema nikakve veze sa Zenith 135
Ovo je isečak iz jedne druge teme, gde sam pisao o Vostoku, koji ima veze sa Zenithom 135:
Još veću težinu bi imao Vostok 2802, koga nema čaki ni na listi Ranffita, jer je toliko redak i postoji samo u prototip verziji.
Ali, da bi se razumela vrednost napomenutih Vostok kalibara, potrebno je prvo napomenuti božanstvo - Zenith 135. Moraću unapred, da se izvinim zbog nekih žargonskih izraza za koje ne poznajem pravi izraz u srpskom jeziku ali se nadam, da ćeš razumeti, šta sam mislio.
Ephrem Jobin, Zentihov časovničar, stvaraoc kalibra 135, je 1948 u horologiju doneo revolucionarno rešenje. Konvencialnu strukturu mehanizma odnosno centralni točak je iz samog centra postavio na stranski (periferni deo) kalibra. Tim potezom je stvorio ogroman prostor, gde je postavio izuzetno veliku nemirnicu i feder bubnja. Nešto je kod toga morao da žrtvuje a to je bio indirektan pogon minutne kazaljke. Svejedno, to je bila koještarija u usporedbi sa dobitkom na prostoru u kojem velika nemirnica i bubanj postižu najveću moguću maksimalnu preciznost mehaničkog sata. Tako je nastalo remek delo, koje je u 13 godina proizvodnje Zenithu donelo 235 raznih nagrada i postavilo rekorde preciznosti u opservatoriju u Neuchatelu, koji su i danas nedostižni.
Naravno, sve ovo su pomno pratili i časovničari sa druge strane čelične (gvozdene) zavese i tako dolazimo do dva najtačnija mehanizma sovjetske horologije. To su Vostok 2809 i Vostok 2802. Već sama činjenica, da ova dva kalibra nisu nastala u Moskvi nego u Čistopolju predstavlja jednu od iznimki tadašnjih zbivanja u SSSR.
Prvo je nastao Vostok 2802. Pošto je poznato, da sovjetski časovničari nisu raspolagali sa financijama, koje su bile u opticaju u Švajcarskoj, oni su jednostavno prekopirali Zenith 135 i tako je nastao prvi sovjetski hronometar kalibar - 2802. Proizvodnja je trajala samo godinu dana i proizveden je bio vrlo mali broj ovog kalibra, pa se zato danas tretira sa statusom prototipa. Najverovatniji razlog obustave proizvodnje je bio strah od eventualne tužbe i sudskog progonjenja od strane Švajcarske Horološke Federacije. Danas je satove ili primerke ovog mehanizma praktički nemoguće naći a i ako neko dobije dostup do njega, to će ga koštati skoro 5 hiljada EUR, što je za sovjetske satove ogroman iznos.
Godinu nakon toga (1957) na svetlo dana izlazi legendarni Vostok 2809 kalibar. Radi se o verziji 2802 ili bolje rečeno Zentih 135 sa nešto drugačijom estetskom strukturom i onim najbitnijem: sovjetski časovničari su na 2809 pronašli rešenje na taj način, da su ugradili direktni pogon minutne kazaljke bez ikakvih strukturnih promena u samoj konstrukciji mehanizma. Osim toga, 2809 donosi i antishock zaštitu nemirnice, koju 2802 nije sadržavao. Time je strah od mogućeg krivičnog progona bio totalno poništen i 2809 je pokretao modele Vostok Precision sa statusom hronometra, Volna i Almaz (najjeftinija verzija, bez mikroregulacije). Da slike bude potpuno uokvirena dolazi iz podatka, da je i proizvodnja Vostoka 2809 trajala jednako kao i Zentih 135 - 13 godina (1957-1970).
Ne znam tačano i nisam pratio u poslednjim godinama, kakve su cene satova sa ovim kalibrom ali su verovatno pet do osam puta niže od onih sa Zenith 135. Naravno, ne smemo zaboraviti na činjenicu, da je Vostok 2809 na kraju ipak samo jedna izuzetno srećna kopija švajcarskog pronalaska.
-
Da li je neko kupovao polovnjake na KP od prodavca iz Kule, „Otac i Šćer“ :)
Ima zanimljivih a povoljnih rusa pa ako neko ima iskustva neka javi.
Hvala
https://www.kupujemprodajem.com/sear...urrency%5D=eur
-
Citat:
Haifisch23 kaže:
...
Ali, da bi se razumela vrednost napomenutih Vostok kalibara, potrebno je prvo napomenuti božanstvo - Zenith 135.
...
Naravno, sve ovo su pomno pratili i časovničari sa druge strane čelične (gvozdene) zavese i tako dolazimo do dva najtačnija mehanizma sovjetske horologije. To su Vostok 2809 i Vostok 2802.
...
Godinu nakon toga (1957) na svetlo dana izlazi legendarni Vostok 2809 kalibar. Radi se o verziji 2802 ili bolje rečeno Zentih 135 sa nešto drugačijom estetskom strukturom i onim najbitnijem: sovjetski časovničari su na 2809 pronašli rešenje na taj način, da su ugradili direktni pogon minutne kazaljke bez ikakvih strukturnih promena u samoj konstrukciji mehanizma. Osim toga, 2809 donosi i antishock zaštitu nemirnice, koju 2802 nije sadržavao. Time je strah od mogućeg krivičnog progona bio totalno poništen i 2809 je pokretao modele Vostok Precision sa statusom hronometra...
...
Naravno, ne smemo zaboraviti na činjenicu, da je Vostok 2809 na kraju ipak samo jedna izuzetno srećna kopija švajcarskog pronalaska.
Evo par komada pa ako je neko zainteresovan da proverimo zajedno ove oglase...:
https://www.limundo.com/kupovina/Kol...2809/111485905
https://www.kupujemprodajem.com/naki...glas/136577756
P.S. unapred se izvinjavam moderatorima, nznm da postavim PrtSc :blushing: