-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Casio Edifice EFE-503D-7AV
-hhmmmm ... izgleda da je Pugo prepoznao žablji leather... Yugo je poreklom žabar iliiiiPrilog 21611
-
Citat:
jagos kaže:
simo svaka cast sto te nije mrzelo da napises sve ovo
Citat:
d1d kaže:
Zao mi je sto si potrosio toliko vremena, a cini se i zivaca. Nema potrebe za tim!
tnx, ljudi... moglo je i krace sigurno, ali mislim da je vazno da se sve razjasni do poslednje reci, da ne bi bilo razlicitih interpretacija i nedorecenosti, a nadam se i da ce ovo moje iskustvo mozda pomoci nekom novom clanu...
Citat:
pugo kaže:
Molba za Simu Hrabrog!:adore:
Ako je ikako moguće, otkupio bih remen....kaiš...ili šta je već..? (ovaj sa slike u prilogu). Mnogo bi mi učinio.
Prilog 21603
Pugo, iako sam veoma vezan za ovaj unikatan kais, drage volje cu ti ga pokloniti jer verujem da ces, kao majstor svog zanata, mnogo bolje od mene umeti da cenis njegovu vrednost!
-
-
Ovo mora da se vidi.Nije problem sto neko prodaje satove u losem stanju,ali kad napise "Svi moji satovi su u perfektnom stanju, strucno servisirani.",a kad pogledas ....ono groblje,e to je bezobrazluk.Uostalom,pogledajte sami. Strasno.
Link je ka svim aukcijama "prodavca".
Pretraga oglasa - Kupujem Prodajem
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo jednog zanimljivog oglasa: Nakit, satovi i dragocenosti : G-Shock DW 5000-PRVI - ID 1799056 - Kupujem Prodajem
Prodavac tvrdi da je u pitanju jedan od prototipova Casiovog čuvenog G Shocka, a uz tekst je prekopirao sadržaj sa jednog hrvatskog sajta: Casio G-Shock - izdržljivi japanski sat s tradicijom - LED / LCD - MojSat - potpuni vodič za ručne satove
Citat:
Najrjeđi G-Shock model
Prototip DW-5000 iz 1983. godine najrjeđi je model G-Shocka. Proizvedeno je samo 5 komada, a danas postoje samo 3 koji se nalaze u rukama članova tima koji je sudjelovao u dizajniranju i testiranju prvog G-Shock modela između 1981. i 1983. godine. Prototipi izgledaju kao originalni DW-5000C-1A izuzev Project Team Tough natpisa na kristalnom staklu sprijeda. Isti je natpis otisnut na modelu DW-5000SP 2003. godine povodom 20. godišnjice prvog modela.
1981. godine, Casiovi inženjeri došli su na ideju izraditi sat koji će trajati 10 godina, biti vodootporan na dubini od 100 metara, te otporan na padove s 10 metara visine. G-Shock predstavlja inovativni koncept koji apsorbira sile gravitacije.
Prvi G-Shock model DW-5000C dizajnirao je Casiov inženjer Kikuo Ibe i predstavljen je u travnju 1983. godine, a od tada je proizvedeno preko 30 verzija originalnog modela. DW-5000C bio je vodootporan do dubine od 200 metara, imao je alarm i kronograf, pozadinsko osvjetljenje te litijsku bateriju koju nije trebalo mijenjati 7 do 10 godina. Ovaj je model također kvalificiran za svemirske misije u NASA-i. Sljedećih nekoliko godina Casio je proizvodio po nekoliko modela godišnje uključujući i Baby-G modele koje su prvi puta predstavili 1991. godine.
Evo i slika sata koji se prodaje:
Prilog 21706Prilog 21707
Obratite pažnju na serijske brojeve. Zaista nisam znao da prototip ima ovakve serijske brojeve, a kada se u Googleu potraži prvi G-Shock, svašta izlazi. Ovih pet protpotipa ima, kako da kažem... više od pet. ;)
Elem, da li je oglas zaslužio da se nađe na ovoj temi?
-
djordje nemoj poruke da mu saljes samo poziv nervozan je
-
Da da u perfektnom stanju.... mozda bili kada su kupljeni. Pa dobro mozda covek nije imao priliku da vidi stempl sat kako izgleda. :-)
-
-
Mislim da je neki problem sa linkom. Kada se poseti link, izlaze različiti oglasi koji pripadaju većem broju ljudi iz više gradova.
-
izmenio sam link... nije hteo onaj da radi(ne znam zasto)
-
Koliko sam ja imao prilike da cujem,kazu da je ok prodavac.I da je posten.
-
Ne znam čoveka, pa ne mogu mnogo da pomognem. Doduše, možda mi je proradila paranoja, ali ima nekoliko satova, kao što su Bell&Ross, Breitling i još ponešto koji nisu... hm... izašli baš iz fabrika koje imaju autorska prava na ove brendove. Ovo ne mora da znači ništa, ali uvek pomalo zazirem u ovakvim slučajevima. Najviše mi smeta što kod pomenutih satova nije jasno navedeno šta je u pitanju.
-
Vidim i da ima pozitivne ocene ali reko ajde da vidim da li je neko imao licnog iskustva ili bar zna nekog ko je imao licnog iskustva s njim..
Ali to sto kazes Neso i ja kad sam kucao neke njegove modele u google kao da ne postoje,a to mi odmah sumnjivo :confused:
-
Priznajem da nisam gledao modele koje prodaje, a znam da se nekada može desiti da prodavac omaškom izostavi ili izmeni neko slovo ili broj, iako je sat sasvim OK. Najbolje je da sačekaš da ti neko na forumu kaže kakva su lična iskustva, a Đorđe je sigurno preneo svoje mišljenje u dobroj nameri i želji da pomogne.
Ne mogu da pomognem za sat koji si linkovao, jer nisam video dovoljno casia da bih ti sa sigurnošću rekao da li je taj model original, ali nadam se da će se uskoro javiti neko ko ima njihove satove.
-
Ne znam za ostale, ali ja kad vidim da neko prodaje breitling, tag heuer i bell&ross od 100e kao i s-shock, zaobilazim ga u shirokom luku...Teshko mi je da poverujem da su ovi casio originali kada su ostali satovi replike... "S'kim si, takav si" :)
-
Ja moram samo da dodam da sam izneo misljenje,na osnovu iskustava drugih,sa kojima sam razgovarao o tom prodavcu,a koji imaju pozitivna iskustva.
Ne znam zasto tako suditi o nekom,a pri tom nemati priliku da porazgovaras sa njim.
Bio je skoro slucaj,koji je svima znan,a gde je jedan od prodavaca sa nasih prostora,popljuvao pola foruma i moderatora,a to je ,ipak,nesto sasvim drugo.
Ne zelim nikoga da branim,niti da neargumentovano napadam,a ponajmanje da sudim na osnovu oglasa i stvari koje prodaje.
Ako neko prodaje neoriginalne satove,ne mora da znaci da je po automatizmu los covek i da ga treba izbegavati.
Ipak smo,kao drustvo i dalje puni predrasuda.
-
Citat:
ivan23 kaže:
Vidim i da ima pozitivne ocene ali reko ajde da vidim da li je neko imao licnog iskustva ili bar zna nekog ko je imao licnog iskustva s njim..
Ali to sto kazes Neso i ja kad sam kucao neke njegove modele u google kao da ne postoje,a to mi odmah sumnjivo :confused:
Ja sam lično imao vrlo pozitivnog iskustva sa tim prodavcem ! Za svaki sat , za koji tvrdi da je originalan, može se pre kupovine otići kod sajdžije kojeg vi izaberete. Lično sam kupio Casio od njega, koji je naravno original. Potraži na forumu komentare koje je započeo član anbeast , jer je i on imao iskustva sa istim prodavcem ! Ja bih našao , nego nemam trenutno vremena.
Što se mene tiče, pomenuti prodavac je za svaku pohvalu.... što se tiče ponuda ne originalnih Breitling-a i sl. meni stvarno noje jasno ko očekuje takav original za 50€ i šta tu treba da se naznači ?:confused:
Ja sam od njega kupio jedan sat (Casio) koji sam pšroverio kod sajdžije i sve je ok. Još dva moja drugara, koje sam ja uputio na tog prodavca su kupili sat, proverili ga i sve je bilo ok. E sad, i oni su uzeli takodje Casio, tako da za ostale satove iz njegove ponude ne znam....
-
Citat:
cleaner kaže:
Ne znam za ostale, ali ja kad vidim da neko prodaje breitling, tag heuer i bell&ross od 100e kao i s-shock, zaobilazim ga u shirokom luku...Teshko mi je da poverujem da su ovi casio originali kada su ostali satovi replike... "S'kim si, takav si" :)
Bilo ti teško verovati ili ne, Casio je svakako originalan, pa mi je teško da čitam takve ne dokumentovane predrasude poput tvoje ! Pored ne originalnih satova koje prodaje, meni je jako žao što nema više ovakvih prodavaca. I ja sam sa velikom sumljom obavio kupovinu kod ovog prodavca, ali ako znam više ljudi koji su kod njega kupili sat, proverili kao i ja kod sajdžije i bili prezadovoljni kupovinom, kao i komunikacijom i obavljenim poslom, stvrano ne mogu prećutati ne osnovana "tipkanja" poput tvog !!!!:angry:
Treći post odozgo je konkretno moj primerak (koji je kupljen nov od pomenutog prodavca) sa kojim sam izuzetno zadovoljan !
http://www.svetsatova.com/forum/f133...e-333-274.html
Edit... moram još nešto da dodam. Kada sam bio u finansijiskom škripcu, bio sam primoran da prodam Citizen i to hitno, isti prodavac mi je odkupio sat bez ikakvog "ubijanja" cene, jer sam mu rekao za šta mi je potreban taj novac (zdravlje je u pitanju). Znači, niti jednog trenutka se nije "pogadjao" samnom ,niti me ucenjivao, već je jednostavno odkupio sat po mojoj ceni. Tako smo i stupili prvi put u kontakt. Ne argumentovani komentari i za taj sat mogu reći da nije original, a ja ga kupio u Bomar-u. Kad sam već povučen za jezik, čovek ga je od mene otkupio za 180€ , a evo i istog sata sada na prodaju ,kod pomenutog prodavca...
http://www.kupujemprodajem.com/Citiz...ter_id=6835696
Zaboravio sam još nešto da dodam...
Meni ne smeta kada neko preprodaje sat, već mi smeta ako je prodavac ne iskren i tvrdi za neki svoj predmet prodaje, da je nešto što nije. Znači, meni je najbitnija iskrenost ! Gomila ljudi voli i želi da kupi i nosi replike, svidelo se to nama ili ne, tako da ja na to gledam kao vid zarade. Ali ako neko tvrdi za plagijat da je original, to je već nešto drugo.
Ako je bilo koji član imao negativna iskustva sa ovim prodavcem, neka to iznese javno i argumentovano, poput sime hrabrog, da ne budem u zabludi i ja...
-
Backarelli ja te poslusah i veceras idem da pazarim jedan Casio Diver.
Nakit, satovi i dragocenosti : CASIO DURO 200m Diver mdv-106d - ID 1798971 - Kupujem Prodajem
Eto sta znaci dobar glas. Odusevilo me ovo sa otkupom tvog sata koji je i sada samo 10eur skuplji. Nadam se da je sa zdravljem sve OK.
Jedno pitanje znam da nije za temu ali da ne razvlacim po temama. Dali na ovom satu treba da se rotira ovaj prsten znam da je krunica na srafljenje.
sto se tice sata deluje da je orginal. A prodavac deluje skroz korektno sinoc smo razmenili par poruka.
Za ostale utiske pisem sutra.
-
Što se zravlja tiče, kako je bilo, sad je dobro...
Nije mi bio cilj da izreklamiram prodavca, već sam samo ispričao moje lično iskustvo. Ako ti se sat svidi, popričaj sa njim i o proveri autentičnosti sata. Ako ga pazariš, obavezno slike !:D
Poslaću ti na PP odgovor za koronu, da ne širimo off...;)
-
Vidim da ga bije dobar glas tako da cu verovatno i ja uzimati neki sat od njega uskoro :) hvala na pomoci!
-
Nije stvar u reklami ali Djordje kaze da je cuo da je posten a ti si naveo sve naj i eto. Inace vec duze vreme jurim ovako nesto. U celoj prici problem mi pravi velicina ja do sada nisam nosio satove preko 43mm. Pa eto to moze da mi smeta posto nisam bas narocito visok 175cm. Ali videcemo.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
S`obzirom da si iz bg-a , super je što možeš da probaš i vidiš kako ti stoji sat na ruci pre kupovine...;)
odosmo totalno u off Prilog 22275 Prilog 22276
-
E ovako sat je kupljen. A za prodavca samo reci hvale.Momak je toliko ok da mi je cak i ponudio garanciju da vratim sat ukoliko nesto nije uredu. Sutra na skracivanje narukvice a onda i slike.
-
Eto ,k'o sto rekoh...posten covek. Ja sam tu informaciju dobio od bakarelli-ja,ali normalno,nisam hteo da coveka uvlacim u diskusiju bez njegovog znanja i da se pozivam na njega.Ali je on sve pojasnio,pa "neverne Tome" nemaju razloga za brigu.
-
Pre svega , drago mi je da si sebe obradovao satom !!!:thumbsup: Čestitke dobiješ kad postaviš slike...:thumbup:
Ja obožavam forum Svet Satova i mnogo mi znači !Obožavam sve svoje drugare sa foruma ,kao i vlasnike istog, tako da mi je stalo da sve funkcioniše kako treba. Nikada ne bih pričao neistine i neozbiljnosti u ovako važnoj i odličnoj temi .
-
Prvo da pozdravim sve chlanove uvazenog foruma! Zanima me da li iko ima kakva iskustva ili informacije o prodavcu Ivanu iz Novod Sada sa kupujemprodajem.com? Evo linka njegove ponude. Bash me zanima par modela pa ako neko ima neki info bio bih vrlo zahvalan! Pretraga oglasa - Kupujem Prodajem
-
Ne znam nista o tom prodavcu,ali pretpostavljam da je ok,a obzirom da ima samo pozitivne ocene.Naravno,to ne mora da znaci nista,ali cisto kao neki polazni reper.Mozda ce se javiti neko,ko je od njega nesto uzeo,pa ces imati info iz prve ruke.
-
te pozitivne ocene su takva glupost...
svaka shusha moze sebi da nabaci par pozitivnih ocena s duplim nalozima za kratko vreme i da krene u akciju...
-
Nisam od onih koji odmah sumnjaju u sve.Valjda ima i postenih ljudi negde.
-
Lepo svaki put kad narucujete preko neta na kup.prodajem, limundo itd, kazete prodavcu hocu da kupim, ali kad budes slao brzom postom odaberi onu opciju da kupac sme da otvori i da vidi sadrzaj paketa pre placanja, i resen problem, a ako nece da pristane onda zaobidjete tog kupca ili mu kazete onda necu da kupim pa se mozda predomisli...
tako mozete da budete skoro pa 100% sigurni da cete u paketu dobiti tacno ono sto ste i narucili
* samo nisam siguran koja tacno brza posta ima ovu opciju, al sam cuo da je to izvodljivo
-
^
AKS
Ne znam,ja sam samo jednom imao problem i sredio sam to sa prodavcem.Pazario sak i na limundu i na kp i dosad nije bilo frke.
-
Re: Prodavci satova sa domaćih online aukcija - iskustva, zapažanja, utisci
Prodavac je korektan, saradjivao sam sa njim. Dogovorili smo se u dve poruke. U toj situaciji on je bio kupac, radilo se o satu, nije se cenkao, nije davao nerealne ponude, nije postavljao suvisna pitanja... jednostavno ja sam vise nego zadovoljan saradnjom...
Kod PostExpresa nema otvaranja paketa pre placanja. Mozes posle placanja da otvoris paket, pred kurirom, pa ako nesto nije u redu, pravite zapisnik. To je po meni i realno, ipak oni ne proveravaju sta ko salje. Zamislite situaciju, otvorite paket, odustanete od kupovine, i kurir se vrati u postu sa otvorenim paketom i nepotpisanom priznanicom... Odmah je on u poblemu. Posiljalac tada moze da trazi nadoknadu,, tipa ostecena mu roba, ili izgubljena (a nje nije ni bilo) itd...
-
Ja sam imao sledecu situaciju...
Nazovem coveka prvi put u zivotu telefonom i kazem mu da hocu da mi naruci Citizen Skyhawk iz USA.Kaze mi da mi ne treba nikav avans i da cu sve troskove platiti kad mi stigne posiljka. Sat je stigao u rekordnom roku u Srbiju za svega 7 dana,iz Majamija.Jos jedan dan za carinjenje i nakon toga posiljka dolazi kod mene.Sve u svemu 10 dana. Paket je stigao,ali sam ja insistirao da posalje AKS-om da bih video sat pre placanja.Naravno sve je proteklo u redu.
E sad...ja sam recimo mogao da mu se javim nakon par dana i kazem da necu uzeti sat,a pri tom treba imati na umu da je on sat vec platio i to svojim parama.Covek je imao poverenja u mene,iako me cak nije ni video pre toga,osim razgovora telefonom.
Znaci,ipak nekada treba verovati ljudima,bez obzira sto mnogi misle u startu,da su svi prevaranti i lopovi.
Ne kazem da nema losih iskustava,ali nisu svi bas takvi..losi..kako mnogi misle.
-
Meni je decko sa Portala satova (Hrvatska) poslao sat za Srbiju bez da mu ista platim unapred, nikad me nije video niti cuo u zivotu, sve smo zavrsili preko maila. Kada je sat stigao, redovnom postom. Otiso sam do banke i poslao mu pare WU-om. Ali kamo srece da su svi takvi, na zalost nisu.
-
Kao i svugde tako i na berzama ima i postenih i nepostenih ljudi.nazalost ovi drugi su u vecini bar za sad.za tog coveka na kp ne znam nista ali mi deluje ok.kupujes polovan sat slicno kao i kod polovnih kola najbolje da ga prvo pogleda majstor ako sam nisi siguran.usput malo se raspitaj o cenama i to je to.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Da li je ovo isti primerak Heuera?
Skoro je predstavljen na forumu a danas je na oglasu na KP.
Ovo što pitam i meni samom zvuči maliciozno, ali...
Previše toga neprijatnog se izdešavalo u poslednje vreme, a vezano je za ovaj sat, i imam osećaj da je ostalo nedovršeno.
Da li su na forumu opet odškrinuta neka "sporedna vrata" pa nam se događa "povlačenje za nos" kao x puta ili sam ja starački paranoičan? Cela stvar me se ne tiče previše ali ovo malo koliko me se tiče, tiče se i ostalih članova foruma.
Možda od vlasnika sata, ko god to bio, usledi razjašnjenje. U tom slučaju moje pitanje jeste maliciozno i samo u tom slučaju se duboko izvinjavam.
Prilog 29965 Prilog 29964
-
Oglas na KP je malopre obrisan. Za mene razjašnjenje, sasvim jasno.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Hvala svim chlanovima foruma koji su odgovorili na moje pitanje a pogotovu hvala chlanu 23jewels koji je imao i konkretan odgovor vezan za prodavca koji me je zanimao! Ispostavilo se da je dechko uistinu ozbiljan prodavac. Zavrshili smo posao preko par poruka, satove mi je lichno isporuchio iz NSa u Bg. Satovi u fenomenalnom stanju, kao novi. Sve kako je i naveo u oglasima. Prodavac je Ivan sa kupujem prodajem a kad sam vec tu da bacim i par slika mojih novih satova. Radi se o Junghans Ambassador automatiku i Marcello C Diavolo automatiku. :)Prilog 29984Prilog 29985
-
Adamchina,
satovi su prelepi, otvori nove teme i predstavi ih malo detaljnije sa još fotki, nemoj da škrtariš. :no:
U svakom slučaju čestitam na kupovini, kao što rekoh prelepi modeli brendova koji se ne viđaju često kod nas, pa je to razlog više da čujemo nešto više o njima. :thumbsup: