-
Re: Prodavci satova sa domaćih online aukcija - iskustva, zapažanja, utisci
Pa jes, odgledao sam nekoliko epizoda, zena me naterala, i zamalo da se navucem!
-
Nisam pratio temu(fakat me nije interesovalo) ali ugledah da je Neša nešto boldovao pa reko da bacim pogled,kad ono :blink::w00t::confused: .......igranka bato!!!
Onda malo prelistam da vidimo "đe gori" i pročitam:
Citat:
miskostuka kaže:
Al si ga ubo postovani,..Pa Aca Gangana je najveci poznavalac satova na Balkanu i u Evropi,uz to i procenitelj zvanicni za retke i stare satove..!!! Zovu ga i plate mu da proceni sat koji niko nikad nije ni video od nas. Ono sto on ima u malom prstu,svi mi nemamo jos za 50god u glavi,hahaha. Iskreno i s postovanjem Milos M Stojanovic....sramota me da kazem da sam kolekcionar satova,posto je ovde davno prozvana legenda u poznavanju casovnicarstva ...:adore: Aleksandre !!!!!!!!!!!
E kad ne upadoh sa stolice! Mis'im,nemam pojma ko je Gangana ali ovakav opis nema i ne zaslužuje niko......posebno ne neko iz bivše Yuge.
Nego,moderacijo ,nešto ste mnogo postali popustljivi il'ti : Šta ste čekali toliko sa banom !?
-
Citat:
HADzI DALIBOR kaže:
N
Nego,moderacijo ,nešto ste mnogo postali popustljivi il'ti : Šta ste čekali toliko sa banom !?
Demokratija, druže Dalibore.
Ne shvataš ti to.
Put ka Evropi, ljudska prava, sloboda govora...
Ne pitaj.
U vaše vreme je to bilo lakše- po kratkom postupku!
:D
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Postali smo mekog srca.
Prilog 106391
-
Auuuuuu, Shmizlo gde ovo nadje?
-
Eeeeee, čuvala sam u šteku za adekvatnu priliku. ;)
Sve u svemu, jako sam iznenađana za razvoj situacije, ali mi je drago da je sada voda opet mirna.
Veliki pozz svima!
-
Citat:
VLADAN P kaže:
U vaše vreme je to bilo lakše- po kratkom postupku!
:D
U "moje" vrijeme 😁 !
-
Re: Prevarant Artinfo
Citat:
milan milanovic kaže:
pisalo se na prvim stranam o ovom kingu of serbia, cak se i on javio, ako ja gresim ispravite me
pisalo se da je prevarant i da je za izbegavanje u sirokom luku, ima vise naloga, stavlja lazne opise, cak je jedan forumas imao i jako neprijatno i frustrirajuce iskustvo sa njim
to sto on ima 133 pozitivne ocene ne znaci nista, ljudi sami sebi dodeljuju pozitivne ocene burazerski
ako sam ja pogresio molim da me neko ispravi i izvinjavam se coveku, ali koliko znam upravo se o njemu pisalo na prethodnim stranama
Postovani Milan Milanovic,
Odavno nisam usao na ovaj forum buduci da sam primetio da meni nema ovde mesta. Buduci da vas ne poznajem licno kao ni vi mene samo sam hteo da vam pojasnim sto se tice vase izjave.Nemojte da Vi ili bilo koji sa ovog foruma shvati ovu moju izjavu kao neko hvalisanje.Vidim da ste napisali kako ja imam samo 133 ocene tj.komentara neznam gde ste to videli,mozda na kiselom,elem voleo bih da imam vasu mail adresu i posaljem vam linkove sajtova na kojima ja poslujem,zadnjih 9 godina od kako se bavim online prodajom prodao sam blizu 5000 satova kao i dosta drugih predmeta pa zato imam nekoliko hiljada pozitivnih komentara na nekoliko domacih i stranih online portala,pa stim u vezi samo hocu da kazem da i danas poslujem kako unutar Srbije tako i van Srbije,to sto ja imam po nekoliko naloga na jednom portalu ne znaci da i primam *burazerske ocene*kako ih vi nazivate.U mojoj kuci su 4 clana porodice pa tako svo cetvoro imamo naloge na svim portalima kako u zemlji tako i vani ali slobodno mogu da tvrdim i dokazem da izmedju tih naloga nema medjusobnih ocena i komentara,to mogu dokazati kad god zazelite,takodje ko pronadje ocenu izmedji tih naloga od mene ima nagradu 1000 evra ili bira najbolji sat iz moje kolekcije.To sto sam ja prozvan na ovom forumu od moderatora on je izneo sve svoje dokaze kako sam ja njega prevario za 800 dinara. Eto toliko nebih dalje da duzim i zamaram vas zelim vam dobar dan-miran san i lepu diskusiju na ovom forumu svim dobronamernim forumasima.VP za sve !!!
-
Citat:
Shmizla kaže:
Pedlažem novi nickname Justicija :D.
-
Citat:
Kingofserbia kaže:
To sto sam ja prozvan na ovom forumu od moderatora on je izneo sve svoje dokaze kako sam ja njega prevario za 800 dinara.
[emoji33] Pokojni Toza!
Znao sam da nece jos kraj serije, dramaturgija to ne dopusta!
Kingofserbia, vidim da se nismo odmakli dalje od pocetka, pa aj jopet, al' samo jos jednom - ne zbog tebe, ti da si mogao da shvatis u cemu je problem, vec bi shvatio, nego vise za gledaoce koji su se tek sad prikljucili i taman napravili kokice.
Prvo, nije tebe prozivao moderator, sa svim svojim neverovatnim mracnim moderatorskim mocima, nego clan foruma sima hrabri, a tako stvari stoje i dalje.
Drugo, to sto si me prevario za male pare, samo mene cini opreznijim kupcem, ali tebe ne cini manjim prevarantom. Lagao si u opisu i postavljao slike koje sakrivaju mane sata. I to si radio vise puta (takodje sa jeftinim satovima, sto te cini pilicarem).
I trece, posto te tvoj drugar Misko hvali kao ispravnog coveka (necemo se sad obazirati na sitnice kao sto je otvaranje vise naloga na sajtovima za prodaju, o cemu si ranije imao jednu pricu, a sad pricas drugo), odgovori ti meni iskreno: jesi li me prevario ili nisi?
(Ko odgovor racuna se samo da ili ne)
-
Vidim rasplamsala se rasprava, ostao sam duzan objasnjenje zasto mislim da je ovaj sat sklapan iz vise delova.
Ukratko, kuciste je od Nivada F2 sata, nije redak model kod nas. Cifer od Candina se nikako ne ukalapa u pricu ali je verovatno bio na mehanizmu iz iste porodice prilozenog A.S. 1951 mehanizma (to je navedeno, ali je mozda i druga oznaka, zavisi od precnika i frekvencije rada). A. S. = Adolph Schild SA, Grenchen, Switzerland. Mehanizma inace uopste nije redak, tako je navedeno u oglasu.
Pise u oglasu "17 jewels kamena", koji poznavalac satova to pise?? 17 rubina, 17 kamencica, 17 kamena, to bi bilo bolje... Pise da je Kalibar AS itd., AS nije kalibar vec proizvodjac mehanizma.
Dalje, ubacen je prsten (mesing, bakar?) kako bi drzao stabilno mehanizam. Obicno nije takav prsten. I na kraju sekundara crvene boje koja mnogo odudara od ovog tipa sata i perioda. Cudi me da je vrsni poznavalac to stavio kad je mogao da uklopi bilo koji drugi tip.
Inace, nije bitno ni ko koliko zna ni ko je koliko prodao, bitno je da ljudi koriste (ne)znanje za svesne potecijalne prevare kupaca koji su manje obazrivi. Ako se vec spajaju satovi, daj da bar budu istog ili pribliznog tipa. Ova sat ponistava svo znanje koje ima (ili ipak nema) KingofS.
-
Samo da dodam još nešto. Ako se bolje pogleda oglas, vidi se da na mehanizmu piše 'Nivada', a logotip ovog proizvođača se jasno vidi na poklopcu kućišta.
Hajde i da se osvrnemo na ocene - ovde ionako nema kontrole kao na Ebayu, vlasnik sajta svakako da neće oterati nekoga ko krši pravila zbog provizije, a svakako da bi morao da se nađe pred sudijom zbog toga što se na sajtu otvoreno prodaju replike. Prodaja robe za koju čak i otvoreno piše da je falsifikat protivna je njihovom pravilniku, isto koliko i prodaja droge, što propisuju i zakoni, s tim da za ovo prvo policiju zabole uvo, a za drugo bi se možda i zainteresovali posle bar deset dana medijske pažnje.
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Franjkinjo 6139-8020 (http://www.limundo.com/kupovina/Kole...per/33247889)?
Prilog 106705
Prilog 106702
Rekao bih da jeste, tj. da je prčkano oko male i velike hronograf kazaljke. Mala ne verujem da je uopšte orginal jer koliko ja znam mala kazaljka 6139ke ima dva pojavna oblika "suza" i uslovno rečeno "strelast" (vidi dole sliku orginalne), a ova kazaljka nije niti jedan od ta dva (prefarbana Molnia sekundara?). Velika kazaljka je prefarbana i to u belo...:banghead: Mislim da su i minutna i satna kazaljke i podeoci farbani jer bela boja na njima deluje znatno novije i svežije nego na ostatku cifera...
Ovo je slika orginala...
Prilog 106703
A evo i iz kataloga...
Prilog 106704
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
-
A jbg, kada sve sto ima crni cifer zovu vojnim satom! :banghead:
-
a prodavac je cuveni dragana... jedan od bezbrojnih alter egoa jednog od ovde pomenutih cuvenih poznavalaca i kolekcionara.
-
Citat:
skydrummer kaže:
Nemaš ti pojma!!! :P
Taj sat je nosio lično general Džudžumbo Ngugu koji je iz bratske, prijateljske i nesvrstane Mdžamambe došao da pošteno opljačkano, ovaj, htedoh reći, svojim rukama zarađeno zlato odnese u sigurnu švajcarsku banku, pa mu je tom prilikom zapao za oko ovaj jedinstveni primerak, koji je odmah kupio za sebe, a zatim poručio još mnoštvo primeraka za svih deset vojnika kako bi znali koliko im je potrebno da napnu luk i strelu, ovaj... htedoh reći da pucaju na mrske neprijatelje bratske, prijateljske i nesvrstane Mdžamambe.
Prodavac (ili prodavačica) ima veliko znanje koje prevazilazi i tvoje minorne tekstiće, a ovu jedinstvenu informaciju saznao je od kumovog šuraka koji je to čuo od sestrića poznanika čija žena ima jetrvu koja je ovo slučajno načula od svoje svekrve, a čiji je suprug bio oženjen čistačicom nekog vojnog kabineta. Ovaj do sada nepoznati podatak izrečen je ispred podruma pića 'Kod Milorada i Živorada' u Malom Džudžukovcu kraj Gornjeg Smrdljekovca, gde se inače okupljaju najveći poznavaoci satova na ovim prostorima, u univerzumu, a možda i šire.
-
da li je ovo stvarno vojni sat po opisu
Nakit, satovi i dragocenosti : Crni vojni HMT-manufaktura 17j-celik - ID 18981065 - Kupujem Prodajem
kakvi su ovi HMT satovi, vidim ima ih nekoliko, a interval cena identičnih modela ogroman
može i privatnoj poruci
-
Milane, druze, ne znam koliko si cesto na watchuseek forumu, ali sjecam se teme - ne konkretno i imena, nazalost - posvecene ovim indijskim satovima.
Kako se ja drzim Evrope, a Aziju, i Istok generalno, zaobilazim u sirokom luku (izuzmemo li Rusiju, naravno), nisam bas obracao paznju kakve su ljudi ostavljali komentare, ali se sjecam da je tema bila prilicno posjecena i, onako, podugacka.
-
To ti je HMT Jawan, ukucaj to u Googleu, pa ćeš videti u čemu je štos.
Evo nekoliko linkova:
Things to look for when buying HMT watches | eBay
Definitive vintage HMT Jawan military watch thread?
Just scored a HMT
HMT Jawan Military Issued Watch
a word on HMT military watches...
Na ebayu ih ima koliko hoćeš, pa mi se čini da je cela indijska vojska rešila da proda satove, i to uglavnom oficiri. Doduše, tačno je da sarađuju sa indijskom vojskom, što se može videti i na sajtu proizvođača: MINISTRY OF DEFENCE ORDER
Eto kako se stvaraju mitovi o satovima.
To ti je otprlike kao priča sa komandirskim - oni jesu radili satove za vojsku, ali nije svaki Vostokov sat vojni.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Prodavci satova sa domaćih online aukcija - iskustva, zapažanja, utisci
Prilog 106843 Prilog 106844 koliko se ja razumem u vojsku i vojnu opremu znam da svaka armija označava i broji svoj inventar.znaci puške kape satove itd. Ja ovde ne vidim oznaku armije kao na primer na breitlingu RV i PVO nase vojske a i ovi sa ebay a su mi mnogo slični.sta znam mozda i gresim al ne bi reko
-
Nakit, satovi i dragocenosti : Hamilton Khaki Belowzero Automatic 1000m - ID 19088915 - Kupujem Prodajem
Misljenje?
Bez kutije (uz koju se inace dobija i druga narukvica i alatkica za skidanje narukvice), bez papira, u donjem desnom uglu lepo udaren... Vredi li?
-
Nisam bas siguran. Bas mozgam, da nije udaren pa ajde i vredi. Ovako....bas ne znam
-
Cini mi se da je u bas bas dobrom stanju, izuzev ovog na donjoj desnoj ivici... To bi mozda mogao da sredis da se manje vidi, ali opet nije bas lagano za resiti... Ja bih onako, na prvu ruku, rekao da vredi
-
Ovo je dokaz da satove sa premazom treba izbjegavati. Koliko god da se trudiš mora se izgrebati, a onda mi više nije gušt. Nerdjajuci je zakon.
-
OK, hvala na odgovorima...
Mehanizam je pretpostavljam odlican?
-
U principu obican 2824 sa vecim prikazom datuma. Standardni mehanizam u toj klasi satova, pouzdan i lak za servisiranje.
-
Lep sat, verovatno original, pvd uglavnom za izbegavanje za duže korišćenje.
-
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
sa forumske berze, juče je bio jedan somić, sada je tri, mislim d aje to ipak malo jača cena za ovaj sat
Prilog 109353
-
Ma jok, realna je cena.;)
Mislim da je ipak za onu temu sa smesnim oglasima, mada moze i ovde da prodje.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 109929
https://www.kupujemprodajem.com/Bule...er_id=34614759
Jbt, ja sam očigledno neinformisan kada sam pre koji mesec prodao jedan ovakav model za trećinu ove cene... Ili ipak nisam... :D
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Poljot
Zdravo drugari
Prilog 112422
Prilog 112423
Predmet prodaje je jedan veoma redak sat , u pitanju je veliki,masivan Poljot u čeliku (prečnika 4,5 cm , debljine preko 1cm) sa neverovatno retkim I kvalitetnim potpisanim mehanizmom 2609H(na fotografiji vidite mehanizam sata sa oznakom “2609H-seventeen 17 jewels”,oznaku “SU” , kao i “krunu”- originalni logo Poljota na dnu mehanizma,a takođe na mehanizmu vidite I broj “37”…ovaj mehanizam se pravio u određenoj količini 1972.godine).Veoma redak mehanizam(može se pronaći u nekom “kockastom” Poljotu , ali u “okruglom” gotovo nemoguće) I za razliku od mehanizama koji se mogu naći u “okruglom”(mehanizmi “26142H” , “2616.2H”,” 2628.H”),ovaj retki-“večiti,neuništivi” mehanizam je sledećih karakteristika:
Poljot 2609.H
jel se neko imao u rukama ovaj sat
ako moze opis
hvala
-
Baume and mercier chronograph misljenje?
Mozete li mi reci misljenje o ovom satu ne stavljam originalne slike ali sat je isti ovakav,razmisljam da ga kupim...covek trazu 300e.mislim da to nije skupa cena za mehanicki chronograph baume and mercier?unapred hvala na odgovoruhttps://www.google.rs/search?q=baume...tl9rOp_e1AM%3A
-
Rolex Hulk, clan GMT Master
Pozdrav forumu,
Nije me duugo bilo, cak sam i drzavu promjenio u medjuvremenu pa ne poznajem clanove i trenutnu situaciju.
Ergo, trebam vasu pomoc. :P
Na trznici - polovnim satovima sam vidio da se prodaje Rolex Hulk pa me zanima da li je tko vidio sat, da li je tko poslovao sa clanom itd?
Sigurna kupnja ili ne?
Hvala svima na odgovorima!
-
Kupovina preko KP-a
Pozdrav ljudi, interesuje me koliko je sigurna kupovina preko Kupujem prodajem sajta. Nasao sam nekoliko likova koji prodaju samo satove i imaju dosta pozitivnih ocena i nijednu negativnu. Jedan ima preko 300 pozitivnih ocena. Pise da je sat original i da ima i garanciju dve godine. Da li je neko kupovao preko njih i koliko su pouzdani da su ti satovi stvarno kao iz radnje. Mislim da nisu neke kopije i slicno?
-
Re: Kupovina preko KP-a
Pretezno je kupovina ok....pogotovo ako ima dosta pozitivnih a ni jednu negativnu ocenu. Ali kao i u svemu, oprez nije na odmet.
-
Re: Kupovina preko KP-a
Složiću se sa Mariom, mada uvek valja videti robu ako nisi ranije trgovao sa čovekom.
-
Ima svakakvih. Evo i ja sam okačio par satova na prodaju, i svakakvi se javljaju. Preprodavaca koliko voliš.
-
Ovaj lik sto bih uzeo od njega ima preko 300 pozitivnih i nijednu negativnu, a sve novo prodaje. I plus smo iz istog grada tako da bih licno to proverio. Nikad ne bih porucio preko kurirskih sluzbi. A razlika je 2000 dinara. Nije malo, ali opet nije ni mnogo, ovo bar znam da mogu garanciju da iskoristim.