Citat fotopetar kaže: Pregled poruke
Pozdrav svima!
...
Kako su sadašnji zakoni za piromane vrlo slabi molim vaše prijedloge za moguće kažnjavanje piromana,budimo nemilosrdni prema njima,a one koji su bolesni na liječenje a ne puštat da i dalje ugrožavaju druge.
Mislim da si upravo rekao suštinu – dok neko ne dobije po džepu ili ne ode u zatvor, zakoni se neće poštovati, niti će se smanjiti broj krivičnih dela. Nisu Nemci ili Šveđani toliko disciplinovani samo zato što su Nemci ili Šveđani, već zato što je država na vreme počela da ih disciplinuje, a za one koji nisu shvatili ima kazne od kojih novčanik mnogo boli.

Pre nekoliko dana sam gledao neke primitivce na jednom beogradskom izletištu (Zvezdarska šuma). Vatrogasci i komunalna policija su isprva samo upozoravali izletnike da ne pale vatru i ne prave roštilj, ali uzalud. Zatim su intervjuisali nekog bizgova, koji je bez trunke stida odgovorio da obično sačeka da se vatrogasci udalje, a zatim nastavlja sa roštiljem. U pitanju je javno izletište, tj. javno dobro, a to što se nekom majmunu jede roštilj nije opravdanje da dovodi veči deo izletišta u opasnost. Iako požara tamo nije bilo, opasnost i dalje postoji. Znam da se požar koji je nastao bez ljudskog faktora ne može lako sprečiti, neodgovorne bi trebalo kažnjavati bez izuzetka.