...pa kako ću preko reda, stigao si pre mene :flapper:
Printable View
aaaa baki ja vec bio i dobio ono sto mi treba...zato ti kazem...lagano:flapper:
Feton nije zamisljen kao pandan E klasi 5-i ili A6, vec klasi iznad. Audi A8, mer.S , BMW7
Sto se HDI pezoovih motora tice, praksa je pokazala nesto drugacije. Nikako ga ne bih stavio na vrh danasnje ponude.
Da, honda je kvalitetom iznad, toyota i ona verovatno, ali pezo da je uz rame VW...pa i nije.
Ja Vagena ne podnosim, ali oni su trenutno najveci proizvodjaci automobila na svetu, prsli su itoyotu (zahvaljujuci cunamiju), a i GM su pregazili...
e sad, jedino sto bih ja od vagena vozio su 1.8T ili 2.0 FSI. Dizele nikd vozio nisam, nemam ni nameru...
Ako nekog zanima, predavanje Nika Vujičića uživo na sledećem linku
http://www.stvarnovazno.org/nik
uz redovno odrzavanje isto ce pezo da odradi kao i wv.
:)
U pravu si, Moja greska.Citat:
Feton nije zamisljen kao pandan E klasi 5-i ili A6, vec klasi iznad. Audi A8, mer.S , BMW7
Moje stanoviste je da su sa poslednjim modelima, svi tu negde i da onih 20% posto razlike u ceni, VW nicim posebno ne opravdava. U principu, prica o VW je MIT. Ne negiram da je kvalitetan, samo negiram da je TOLIKO kvalitetan. Niti ga volim niti ga mrzim. Ne bih ga posedovao zbog kradje (dzabe i kasko kad ne dobijas 100%, a nerviranje nema cenu). Pouzdanost glavnih sklopova se danas, uglavnom ne dovodi u pitanje (mada je masovna proizvodnja u pitanju, pa su trule jabuke uvek moguce). Francuze i Italijane je u prethodnim modelima uglavnom jebavala elektrika....Prica je slicna ko: Apple vs Samsung, Seiko vs Omega.... Postoje neki objektivni pokazatelji koji kazu da je u samoj svojoj sustini sve to tu negde i subjektivni koji predmet svog obozavanja dizu u nebesa.... U svakom slucaju, mislim da VW ima fanboje poput Epla ili Roleksa kojima ne mozes nikako utuviti u glavu da njihov brend izbora NIJE najbolji na svetu :D
Za kraj, citiracu jednu poznatu licnost*: "Nek' kupuje ko sta 'oce" i "Za sve je kriva globalizacija".
*Ko nije pratio na casu, profa Nesa je autor ovih mudrih izreka :D
Pazi, pazi šta pričaš....šta to znači Apple vs Samsung, Seiko vs Omega....ne porediš valjda Omegu sa Samsungom :nono:, pre bi bilo obrnuto....pa 5icu isto kao i Samsung tv ili ranije video mogao si i na trafici da kupiš, a Omega je isto što i Mercedes za automobile ili Siemens za industrijske mašine, možda nisu ni najskuplji ni najbolji, ali su parametar u časovničarskoj industriji, legendaran brend, etalon za džepne i ručne satove, većina ljudi kad pomisle na kvalitetan sat, misle na "Omegu" , a luksuz "Rolex", a to nije malo. Ok je Seiko, ali Omega je Omega....
Ovo je tipp fehler? Mislio si na Seiko? :)Citat:
ne porediš valjda Omegu sa Samsungom :nono:
vlajo, zaboga, ne mislis valjda da je Grand Seiko u bilo kom segmentu (osim brendinga) inferioran u odnosu na Omegu? Ili da je Apple (osim po brendingu) na bilo koji nacin superioran u odnosu na Samsung? U tehnoloskom smislu svakako nije.
Jedno je prepoznatljivost brenda i aura misticizma koja ga okruzuje, a drugo ono o cemu ja pricam, a to je realan kvalitet za dati novac. Nema nikakve prepreke porediti Omega Seamaster AT ili Grand Seiko high beat ili Iphone 4S i Samsung Galaxy S3 ili Mercedes C i Lexus IS 250 ili Rolex Submariner i sta znam, Blancpain Fifty fathoms. Za Rolex svi znaju i simbolizuje luksuz, a za Blancpain je retko ko cuo od sire publike, ali reci mi u cemu je Rola superiorna?
Marketinški, pa zar je to malo?
Inače, što se Apple tiče, ja sam bio (i još uvek po malo) kompjuterski geek, tako da mi je huljenje porediti Samsung i Apple...
Ma nije malo, ali je moja argumentacija na drugim osnovama. Apstrahujem marketinsku maglu i trudim se da ocenjujem ono sto neki proizvod realno nudi. Cela prica je zapocela oko dokazivanja da je 20% veca cena VW u odnosu na konkurenciju placanje magle. Ok, treba postovati pionirski duh Epla, ali su se pretvorili u monstruma, prodavca magle. Trudim se da se emocionalno distanciram od bilo kog proizvoda masovne potrosnje... Ne kazem da brending nije svojevrstan kvalitet i da dobar dizajn ne treba platiti malo vise, ali ne zelim da me neko ''bije po usima'' samo radi brenda. Recimo, video sam i malo se poigrao sa Rolex explorerom i Omegom AT, nema sanse da bih dao 2000 dolara vise za Rolex samo zato sto je Rolex. (verovatno bolje drzi vrednost u daljoj prodaji (isto ko i VW) ali, iako na to treba misliti, nije vredno prvobitnog "dranja". Naravno, sve ovo je samo moj stav i apsolutno postujem da neko misli drugacije. (Volim polemike, pa se cesto trudim da argumentujem zasto nesto mislim, ali nemam nikakvih motiva da ubedim sagovornika u ispravnost svog misljenja)
23Jewels , teško je u globalu reći (kao što ti reče), jer svaki model motora nosi svoju uspešnost u seriji . Samo bih te ispravio za HDI ponudu, za koju se može reći da se svakako u praksi odlično pokazala . Naravno, treba obratiti pažnju, koji model se uzima . Koliko je zeznut i skup za održavanje HDI 2.0 110ks , toliko je vrhunski HDI 2.0 90ks ! Iz tog razloga se ne može u globalu reći da ne valja, ili da valja. Znači, sve zavisi od modela koji se izabere . Veruj mi, da od VW-a 2.0tdi može infarkt od sekiracije da se dobije , dok na 1.9tdi zaboraviš gde je "kvaka" za haubu... sve je to inferiorno.
Kao što luger već reče, održavanje je najbitnija stavka...
Kao korisnik Windowsa i Androida, mogu reći da je najveća snaga Apple upravo u softveru, računari su hardverski isti, a što se tableta tiče Android je žešći krep, namenjen srednjoškolcima....ako je to budućnost, onda jbg. :thumbdn: Ne zaboravi da uz Apple računar plaćaš i softverski paket, pa saberi npr. jedan Think pad, sa original Win 7 pro, Office paketom i pratećim user programima, pa vidi onda da li je jeftiniji od Apple lapa....Inače i ja ne volim nešto posebno Wagena, ali npr. kad sam ranije vozio Clia (dvojka) kad rikne nesrećna Sagem bobina, menja se cela koja košta skoro 100e, kod Golfa se menja samo deo i košta 20e....moram reći da je i kod Megana taj princip na sreću, ali znam da se npr. kod 307 menja cela bobina. Eto zašto ljudi vole Vagen i on jeste narodni auto, samo u Nemačkoj nov, a u Srbiji polovnjak.
Što se satova tiče, i ja bih izabrao Omegu ali ni protiv Rolexa ne bih imao ništa protiv, mada mi se ne uklapa u stil i standard, bar bi mogao dobro da ga prodam.:yes4:
U potpunosti i do poslednjeg detalja bi se složio sa ovim postom...
Nego, da vidimo malo kako izgleda drift with Toyota Supra... :thumbsup:
http://www.youtube.com/watch?NR=1&fe...;v=ZYAFoso0CLk
gde nadje tu nevaspitanu ?
evo jedna bez dugmica, kao pozitivan primer kako se to radi:
Sexy CTS-V Coupe - part 2 - YouTube
Sta znam, laik sam ali i meni se cini da bi Android mogao biti bolje optimizovan. (na osnovu licnog iskustva) Kapiram da se one azdaje od telefona prave da bi prostom hardverskom snagom nadomestile neoptimizovanost softvera. MEdjutim, lepo je sto je otvoren i sto svako moze da prcka po njemu kako mu se svidi. Onaj ko nece da se zeza i hoce da mu sprava robuje, mozda ce se odluciti za Epl.... Cinjenica da oko Epla vlada hajp i da ljudi misle da je najbolji na svetu i to uzimaju zdravo za gotovo. Bez razmisljanja, e sa tim imam problem. Vidi, informisi se, probaj, pa odluci....Gotovo nista n aovome svetu nije crno-belo ima bezbroj nijansi sive....
Cinjenica da Nemci nekako sa vise studioznosti prilaze tim sklopovima. Na Meganu 2 treba ici u servis da se zameni sijalica, a na GOlfu 5 se to radi za 45 sekundi u kucnoj reziji. Medjutim, ako pogledas da su automobili odavno prevazisli cackanje u kucnoj reziji i da bi za bilo koji moderni automobil trebalo ici u servis za skoro sve, onda ni neki od "problema" kod Francuza to zapravo i nisu. (Svakako, odlazak u servis zbog sijalice je, fakat, zestoka stupidarija!).
Uh baki znas da izaberes kola ali stvarno kao i satove uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Ta priča da zbog sijalice moraš u servis kod Megija nije tačna, znam da se oko togla povela neka negativna kampanja. Dovoljno je iskrenuti gume maksimalno na stranu (saviti maksimalno), provući ruku, odvrnuti poklopac i zameniti sijalicu....znači jeste malo nezgodno ali nije tačno da moraš u servis. Ja sam opet čuo da na novom Polu moraš u servis za sijalicu, ali nisam siguran da je tačno....;)
Ko voli OCC i Intel,evo dobre kombinacije.
A-ha, sad mi je jasno.... 23jewels, ti si vagenovac....tvoji komentari na ovu temu vise nemaju nikakvu tezinu :D
Djordje, nemam neki razlog da volim Intel ili OCC, ali ovo je zanimljivo dvotockasto prometalo
Rece cova koji ima bubu :laugh:
gde bre vide vagena kod mene :D jok bre, nemam ja to :P
Ja sam vise bentlijevac, nego vagenovac. Istog ovakvog bentlija imam :D
http://www.youtube.com/watch?v=GIQzDNV_j8Y
Pusti ti bubu, ona je prica za sebe :D
Ona je, realno, krs auto po pitanju rafiniranosti, udobnosti i prakticnosti, al ima DUŠU (i ne kvari se :) ); ovi novi vageni su njen negativ, sve je suprotno: rafinirani su, udobni, praktični, imaju sjajne performanse , al nemaju dušu :lol:
Ako me oči nisu prevarile, na onoj slici sa M-forsom, gde krsis sve moguce propise saobracaja i zdravog razuma, teras neki vagen (mozda je i Skoda, alli to je isto. Zapravo, mozda je Skoda vise vagen od vagena)
Bentli je vrh, ali me bas razocaralo njegovo zaostajanje za S klasse.....:lol:
Ma nemate vi pojma! Koji je auto bolji od moskviča? :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=fKP1DiD01iM&feature=related
:ohmy: Kojom brzinom se ovaj sat rasprodao (ili su imali samo jedan :lol: ) Al su muskarci postali darezljivi... :P Inače, zenski sat koji me bukvalno osvojio kada sam ga video...naravno, nisam ga zamisljao na svojoj ruci :flapper:
Seiko Velatura Ladies Diamond SNDZ37P1 with 53 diamonds
Celog jutra visim na "cevki" (youtube) i slusam svasta....Evo da vas spamunem malo::lol:
KUD Idijoti - Ali nije to još gotovo - YouTube
kud idijoti - glupost je neunistiva - YouTube
E da, ne rekoh ti za vagena :P
Nije vagen, to drugo je. Al opet, nisam izabrao ni zbog jednog od tih razloga, niti iz ljubavi, vec samo zbog diferencijala :thumbup: Trebao mi je quatro, a Octavia je jedna od boljih kupovina u tom segmentu... Ok, znam, Forester bi bio bolji, ali je i skuplji, a i gde da nadjem delove u ovom kraju... :D
:man_in_love: kazi mi jos da je karavan pa da idem da umrem :D Skoda je pravi VW :D
Ufff , meni je u toj sekciji Audi A6 Avant quattro Off Road (prva serija) majka !!! :thumbup:
Nažalost , izuzetno je precenjen i ne opravdano skup... :(
Da se razumemo, i Volvo Xc i Audi quattro su super sprave, ali mojoj dusi najvise odgovara SUBARU. (trimovan je malo vise off road nego sportski.
http://media.ed.edmunds-media.com/su..._oem_1_500.jpg
Ja ne znam da octavia ima 4x4 a da nije karavan :dontknow: Moj je karavan, i jos benzinac :D
Da, i XC70 cross country i audi all road quatro su mi bolji, ali su skuplji. Srce je islo ovom
Subaru Forester offroad - YouTube
ali sve ostalo je vuklo nemcu...
Naravno da je Subaru "The best" .... znači , da imam keša , Subaru bi sigurno bio moj prvi i jedini izbor !!! Čini mi se da sam to napisao u nekom od predhodnih postova...
23Jewels , ta tvoja Oktavia je više nego dobar izbor ... čak me i podseća na taj avant , ne samo dizajnom, već i prenformansama. :thumbup:
Pored Subaru Forestera, koji mi je zajsta broj jedan, ima još jedan takmac koga ne smemo zaboraviti... doduše, malo više našminkan nego "zapet" , opet sjajno izgleda ...
http://www.youtube.com/watch?v=atVwudRS0LE&feature=relmfu
Pazi stvarno, u uzbuđenju mi nije ni palo na pamet da nisam video nijedan jedini koji nije karavan, verovatno i ne postoje (mrzi me da guglam).Citat:
a ne znam da octavia ima 4x4 a da nije karavan :dontknow: Moj je karavan, i jos benzinac :D
Ne´am pojma sto se toliko lozim na Subaru? Jesam posedovao tri komada (dva Leona 1800 i jedan Legacy 2.2) ali su bili stari i krsevni....
Dobro, A6 je ipak malo bolji zbog diferencijala, kad kazem bolji, mislim na off road sposobnosti. (ne kazem da nije i u ostalom) Ja znam da imam kontrolu proklizavanja ASR, ESP nemam, ali nisam siguran da li ima EDS-elektronska blokada diferencijala.
edit: subaru nikad nije krs :nono:
Kad vidim vrata bez onog okvira oko prozora :man_in_love:
Mene ova dva motora takodje odusevljavaju (tekst je malo pristrasan u korist skode)
http://www.vrelegume.rs/strana.php?r...ovi&&tip_id=15
Jel Turbo?
Realno, nisu to automobili za neki ozbiljan off road. Doduše, Leona jesam, na onim 14cama za rolere, terao tamo gde idu dzipovi, a on je imao samo pogon na 4 tocka. Legacy je imao blokadu diferencijala i reduktor!!!! ali je imao plasticne branike i nisam ga maltretirao previse po vuko*ebinama :D
A4, Skodilak, Outback, XC70 zaista ne bih maltertirao po šumskim putevima sa traktorskim kolotrazima dubine 40 cm :D
....ali se zato slobodno možeš radovati snežnim padavinama ! :laugh:
-------------------------------------------------------------------------------------
23Jewels , EDS je super stvar.... dok radi ! Kad počne da ebava, niko živ ne popravi ! ASR je sasvim dovoljan. Znači, ono što si ti naveo kao nedostatak, meni je OK . Inače, prve verzije avanta, nisu imale eds... na njih sam mislio, ali kao što rekoh, uglavnom su 2.5tdi ili 2.8 i skupi kao sam djavo (a matori) ...
Kako mi je žao , što su mi slike Coupe-a otišle crkavanjem starog kompa.
Znači , 2.3 20v , perla beli , auto-sport sequrity , KONY trapovi, fabrički beli cajgeri.... :man_in_love:
Moj na žalost nije nosio oznaku S2 , ali je izgledom bio isti. Sjajan auto, ali sjajan...
Nadjoh neke slike na netu nekog koji je najsličniji mom koji prodah...
http://i50.tinypic.com/2med9id.jpg
Prilog 36708 ...takodje bez rama na vratima :man_in_love: Prilog 36709
I dan danas žalim zbog prodaje... :crying:
Evo ga, znači isti... jjjooooooojjjjjjJJJJJ , ala je to bila dobra vožnja ! :thumbup:
http://www.youtube.com/watch?v=zdnboSPTNMU
Meni nije turbo, obicni 2.0i Sasvim zadovoljavajuc na putu, u krivinama , na usponima. Tacno je da to nisu automobili za teren, da se "lome" preko kanala, dzombi i slicno... Sto kaze Baki, ne brinem kad padne sneg, jer mi je kuca na vrhu brda, a i inace na putu u takvim uslovima uliva sigurnost (samo da se covek ne opusti previse) :D
Imao sam priliku da uzmem A4 2.8 quatro, ali bio je mator, namucen i sto se kasnije pokazalo, mnogo kvarljiv. Ja nesto i ne gledam osim forestera, jel svaki legacy ima reduktor i blokadu? :w00t:
Ehhh....sećanja... Tamo negde u zimu´97. beše dosadno u gradu i nas nekoliko zaključi da je najpametnije da odemo kod dilera gorivom, uzmemo par flaša benzina i da Ladom Nivom i Subaruom odemo na Kraljevicu (nešto kao Zaječarski Košutnjak ili Avala) da driftujemo po snegu :D Poneli smo i VHS kameru (na žalost traka je negde nestala)... Moš misliti al smo se lepo zabavljali tamo negde oko 2 h izjutra... Bilo kako bilo, posle nekog vremena, jedan deo ekipe se smorio i Njivom se vratio u kafić, a ja ostadoh sa jednim drugarom da napravimo krug gore van puteva i van utabanog snega.... Sve je bilo super dok usred nedođije ne ostasmo bez benzina. Pola metra snega, -10, 3h ujutru, diler benzina leg´o da spava, nema mobilnih :D Na srecu drugar koji je bio samnom imao radio stanicu, kojom je zvao drugog drugara a ovaj je otišao po one indijance u kafanu. Uspeli su da probude dilera i donesu nam flasu benzina. Kada smo negde oko 4 - pola 5 videli Nivina svetla kako se probijaju do nas upiškili smo se od sreće (a smrzli smo se ko pi.....) :D Zaključili smo da Subaru Leon 1800 sa dvogrlim karburatotom i 90ks, kada ga 5-6 idiota vozi punim gasom po snegu moze da trosi 30l na 100km!!!!:scared: (resetovao sam parcijalnu kilometrazu kad smo krenuli pa smo mogli da izracunamo)
Uhh, ne znam za ove nove. Stari su imali (ne svi. Valjda je bila opciona oprema)Citat:
Ja nesto i ne gledam osim forestera, jel svaki legacy ima reduktor i blokadu?