Nisam ni ja iz struke, ali pogledaj linkove koje ti je dao Shibumi i pokušaj da se aktivnije raspitaš o sledećim stvarima:
- Postojeći smerovi (na sajtu fakulteta)
- Predmeti koji se uče na tim smerovima (na sajtu fakulteta)
- Zapošljivost posle završenog smera
Osim pomenutih izvora, raspitaj se među prijateljima i poznanicima da li poznaju nekoga koje završio u skorije vreme, npr. do 35 godina starosti i ko je aktivan u struci. Aktivan inženjer koji je u punoj snazi i radi u struci će svakako moći da ti odgovori na pitanje kakvo je aktuelno stanje po pitanju posla i potražnje za stručnim kadrom. Imaj u vidu da veliki deo domaće mašinske industrije više ne postoji i da nije isto da li ćeš tražiti posao u Beogradu, Kragujevcu, Leskovcu ili Užicu.
Proveri da li fakultet ima dan otvorenih vrata i obavezno idi ukoliko tako nešto postoji. Fakultet na kome radim to organizuje već neko vreme, pa pretpostavljam da i Mašinski fakultet ima nešto slično.
Potrudi se da upoznaš bar nekoliko inženjera mašinstva, jer uvek je bolje saslušati više mišljenja.
Znam da ćeš neke podatke naći i na internetu, ali mislim da je najbolje i da aktivno kreneš u potragu za onima koji znaju što te zanima.
Neka je sa srećom![]()
Registracija
Help

60Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

Bookmarks sajtovi