Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 21
Like Tree2Likes

tema: Koji TV kupiti? Savet!

Hybrid View

Član Avatar korisnika Srđan
    Član od
    22.10.2013.
    Lajkovi
    1519
    Reputacioni uticaj
    15

Određen forumom Re: Koji TV kupiti? Savet!

Citat bezbi kaže: Pregled poruke
    Srdjane evo sta me muci. Fanatik sam za filmove pa mi je bitan zvuk. Vidim da mnogo ljudi muci muku sa tim, pa sam ja odlucio da ovde potrazim pomoc. Evo u cemu je fora:
    Prva stvar je da necu imati kucni bioskop(on podrazumeva dvd resiver i 5.1 zvucni sistem), vec samo 5.1 sistem, a filmove cu pustati sa usb memorije. Druga stvar je da necu moci koristiti digitalni izlaz iz tv-a jer ne postoji ili je mnogo skup 5.1 sistem koji moze raditi na taj opticki kabal, ili takvom sistemu treba jedna sprava od 300dolara koja prevodi zvuk iz optickog u ovaj normalni za zvucnike. Znaci moje pitanje je da li mogu povezati 5.1 sistem uz pomoc cinceva?
    Evo kako izgledaju, a ti mi objasni koji su tu izlazi za 5.1 sistem i kako bi to povezao?
    Koliko bih cinceva koristio za to sto zelim i koji su to or ovih 5 ovde?
    Samsung ima izlaze za sluske, ali verovatno je to samo stereo izlaz za 2.1sistem?
    Koji TV kupiti? Savet!-224618-lcdledplasmatvs-lg-42ln5400-d-4.jpg

Da napomenem da moj 5.1 sistem ima 3 ulaza u sebe ona standardna od 3.5mm, ne znam kako se rade novi 5.1 sistemi, mozda cak i sa dva ta ulaza od 3.5mm ali verovatno je na svakom od ta dva kabla po vise kontakata na uticnici.

i zadnje pitanje, moj laptop bez problema pokrece 22incni fullHD eksterni monitor od drugog kompa i to preko one velike uticnice ne znam kako se zove ali one standardne. Ovi televizori nemaju tu uticnicu vec imaju hdml ulaz koji sluzi za to. Kakve su sanse da moj laptop gura full hd prekod hdml kabla?
    Vidi ni jedan od ova dva ponuđena tv-a nema komponentni izlaz za 5.1 sistem. Ova dva skroz desno su ti audio izlazi, ali oni bi ti slali samo 2.0 signal. To podrazumeva da ne bi imao pravi surround zvuk, već bi ti svi zvučnici radili i slali identican zvuk. Naravno, ne znam koji 5.1 sistem imaš, ali je moguće i da ti neće slati singal na zadnje zvucnike, već raditi samo kao 2.1.

Iskren da budem, ne znam da li uopšte i prave televizore koji imaju komponentni 5.1 izlaz.

Ali ako gledaš filmove koji nemaju 5.1 zvuk, onda ti je sve jedno. Bitno je samo da ti tvoj sistem reprodukuje na sve zvučnike.

Ako filmovi imaju 5.1 zvuk, onda ti je moj savet da ih puštaš sa kompa, i da na komp nakaćiš zvučnike. Sve pod uslovom da ti komp (laptop) ima 5.1 output.

Što se tiče tvog laptop-a, ako pušta fullhd na na monitoru, onda će i na tv-u. Pretpostavljam da pričaš ili o DVI ili o VGA izlazu/ulazu. Pa ako ti tv nema neki od tih ulaza (kao što se vidi na slici da ima samo hdmi), onda ti treba hdmi adapter.

Nadam se da sam uspeo koliko toliko da ti odgovorim na pitanja.

Istaknuti član Avatar korisnika Dragojlovic Darko
    Član od
    4.12.2012.
    Lajkovi
    9742
    Reputacioni uticaj
    248

Pa meni lap top ne pusta na monitoru Full HD rezoluciju vec 1366x768 vjerovatno je do toga problem, ja sam tako gledao dok nisam kupio ovaj Smart TV i sad ih pustam preko HD ili preko ovog programa SmartShare, sto je mi je i najlakse.
    Zvuk mi je onaj sa TV zvucnika, ne smeta mi, ja vise gledam na kvalitet slike nego zvuka.
    Evo ove ulaze ja imam na mom TV-u
    Koji TV kupiti? Savet!-dsc01732.jpgKoji TV kupiti? Savet!-dsc01731.jpg
    Poslednja ispravka: Dragojlovic Darko (15.1.2014. u 15:59) Razlog: dodao slike

Član od
    22.10.2013.
    Lajkovi
    1519
    Reputacioni uticaj
    15

Pogledaj u podešavanjima na laptopu koja ti je rezolucija podešena za tv. Možda možeš da povećaš na 1920x1080, pa ti neće skraćivati sliku.

Istaknuti član Avatar korisnika Dragojlovic Darko
    Član od
    4.12.2012.
    Lajkovi
    9742
    Reputacioni uticaj
    248

Kad prikacim laptop preko HDMi-a moram u podesavanjima da stavim da mi prikazuje samo na ekranu broj 2 sto je u mom slucaju LG tv, jer ako to ne stavim vec ostavim da prikazuje na oba ne mogu da podesim rezoluciju vecu od one na laptopu, kada ostavim da se slika prikazuje samo na tv-u i podesim na 1920x1080 desktop mi bude skracen kao sto si vidio na slici

Član od
    22.10.2013.
    Lajkovi
    1519
    Reputacioni uticaj
    15

Baš čudno. Pogledaj u quick meniju, u delu da ti nije podešen neki zoom na tv-u. Stavi da ti aspect ratio bude original. A ako nije to, onda stvarno ne bih znao zbog čega ti skraćuje sliku.

Stariji član Avatar korisnika bezbi
    Član od
    19.9.2010.
    Lajkovi
    1897
    Reputacioni uticaj
    42

Sve mi je jasnou potpunosti. To mi je bas glupo jer je to bitna stavka i ne mogu da verujem da proizvodjaci televizora to nisu pojednostavili stave lepo obivne izlaze za zvucnike i gotovo. Da napomenem da svaka novija pesma pustena na kompu moze da ide na 5.1sistem i svaki zvucnik svira razlicito.
    Koliko vidim resenje bi mi bilo da pustam film(i sve drugo) preko laptopa a da tv kotistim kao monitor, kao sto Darko radi, pri cemu bi 5.1 sistem vodio sa kompa. Ja na laptopu imam izlaz za 5.1 jos samo da proverim kako bi mi radio komp kad ga izvedem na veliki FullHD TV.
    Ovo nije kraj jer ja imam jos pitanja
    Zanimaju me kucni bioskopi odnosno ti dvd resiveri koji idu uz 5.1 sistem. Vidim da ih ima i sa Usb ulazom, to bi mi bila treca opcija, da kupim neki kucni bioskop pa sa njega da pustam filmove, a ti resiveri imaju izlaze za 5.1zvucnike koji i dolaze sa njima. E sad moje pitanje je: jel moze dvd resiver ili ako ima usb, da pusti fullHD film na televizoru, ali da snimak na tv-u bude u full HD_u? Ja sam cuo da ovi jeftiniji ne mogu, vec da salju manju rezoluciju na tv pa kad se film prikaze na televizoru slika se razvuce, a vidi se da to nije snimak u velikoj rezoluciji. Jel ima tu istine?
    Poslednja ispravka: bezbi (15.1.2014. u 16:41)

Član od
    22.10.2013.
    Lajkovi
    1519
    Reputacioni uticaj
    15

Potrebno je da podržava gomilu formata koje bi ti puštao, kao i da podržava full hd, jer je jedino tada u stanju da pušta i na tv-u tu rezoluciju.

Ovi jeftiniji koje sam viđao, ne rade baš najsjajnije. Ili neće da puste sve formate, ili su nenormalno spori, ili pak seckaju dok puštaju 1080p materijal. Naravno, tu je i ono što si ti rekao. Ima onih koji su "full hd compatible", ali skaliraju na manju rezoluciju na tv-u.

Moj ti je savet da puštaš preko laptopa, dok ne skupiš pare za neki malo bolji player. Nisam se skoro interesovao za njih, ali ajde baciću pogled, pa ću ti reći koji bi ti možda odgovarao.

Stariji član Avatar korisnika bezbi
    Član od
    19.9.2010.
    Lajkovi
    1897
    Reputacioni uticaj
    42

Vazi, hvala puno na pomoci, pare se skupljaju pa cu videti sta cu. Za sada odpade mogucnost za hdml jer nemam taj izlaz na kompu sad videh smorih se. Hvala puno bas ste mi pomogli!

Član od
    22.10.2013.
    Lajkovi
    1519
    Reputacioni uticaj
    15

Nema veze što nemaš. Pretpostavljam da imaš VGA izlaz, pa bi samo trebalo da nabaviš VGA to HDMI adapter.

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •