Iz kreveta .........
Prilog 34963
Printable View
Iz kreveta .........
Prilog 34963
Zmaju - Odličan satić! Sviđa mi se! :thumbup:
A slike znam da umeš i bolje da uslikaš... Malo para uloži u neki dobar fotoaparat, nemoj sve u satove... ;)
Pozz!
Pozdrav.. Zbog ovoga moram da se resim nekih satova iz kolekcije...danas je sub dan..
Prilog 34978
007 na paracordu:thumbup:
Koliko ja znam svi vojni satovi Južnoafričke Republike imali su vojne oznake, AF i četvorocifreni ili petocifreni broj, i kao zemlja imaju ili su bar imali dugu tradiciju službenih vojnih satova što i ne čudi s obzirom da su bili pod velikim uticajem britanske krune. Dakle, Seiko SAAF 7A28, 7A38 i 7T42 moraju imati vojnu gravuru na poklopcu u suprotnom su civilni satovi. Ništa u tome nema loše, i dalje su to kvalitetni satovi samo su za kolekcionare vojnih satova manje interesantni, samim tim verovatno im je i cena niža. Inače kada je u pitanju obeležavanje vojnih satova Južnoafričke armije treba reći da su bili poprilično pedantni i mogu se sresti njihovi satovi iz npr 40-tih ili 50-tih koji imaju uredne oznake. Neki su imali i britanske vojne oznake ( očigledno su dobijani od Britanaca kao neka vrsta vojne pomoć ) ali su obavezno imali i AF vojnu oznaku.
Evo i nekoliko fotografija u prilog napisanom :
Poklopac Seika 7A28, civilna verzija:
Prilog 34998Prilog 34999
Poklopac Seiko SAAF 7A38 ( vojni sat ):
Prilog 35000
Mehanizmi Seiko 7A28 i Seiko 7A38:
Prilog 35001 Prilog 35002
Evo i britanske vojne verzije Seika 7A28 RAF ( osnovna razlika je u nedostatku rotirajućeg prstena ):
Prilog 35003Prilog 35004
Da ne bude da sam totalno promašio temu, ovo je sat koji danas nosim:D:
Prilog 34992
Sky hvala na detaljnim informacijama,onda je ovaj definitivno civilna verzija,mada to meni ne smeta opet je to taj model sata...
Jos jednom Hvala,sad znam koju bateriju treba da kupim 395 ne moram da ga nosim kod casovnicara :)
^ I drugi put .
sindjel lep seiko bas lep
Prilog 35011Prilog 35012
Conquest... prosto osvaja. Svaki je put kao prvi...
Prilog 35013 UUuuuuhhhh... vala baš ! :drool: Jovo , kad ovako osvaja na slikama, mogu samo misliti tek uživo !!! :thumbup:
I kod mene je danas u znaku militari Seika
Danas nosim 2 sata. ;)
http://i.imgur.com/pUvw4.jpg
Jasmine, nije fer da imas dva a neki od nas (citaj ja) nema ni jedan... :crying:
Imao sam jos nekoliko ali su ostale dobili novog vlastnika..
Taj Longines Conquest ti je stvarno prve klase! :thumbup:
Ako nekad opet budi viska Monstera ovdje, javiti cu ti se ;)
(lumeshot)
svaka cast, prelep sat!
Odlicna Certina, svaka cast:congrats::congrats::congrats:
Super Certina, svaka cast! :thumbup:
Hvala svima:yes4:
Casio danas, u poslednje vreme sam opsednut casio satovima:stupid:
Prilog 35038
Danas preuzeo sa popravke Casio vintage digitalac...
Prilog 35065
Moram priznati da me ovakvi satovi vraćaju na onu temu o osamdesetima. Naravno, za casio svaka čast i neka te dugo i u zdravlju služi, a ovakve klasike treba čuvati.
Odlican vintage casio, daj jos koju sliku;)
Danas opet G 5600
Prilog 35104
Danas sam cijeli dan krecijo sobe, stavljo nove tepihe i sklapao Ikea namjestaj, pff... :(
Nosim Marathon Navigator Military PRF-46374G. :thumbup:
http://i.imgur.com/dWTbU.jpg
Svi imaju nesto u sebi...ali onaj ZENITH bi voleo da je na mojoj ruci...kakooooooooooo je leppp :drool:
Danas je vreme za TAG : )
Prilog 35107
GutenTAG! :adore:
Ja i danas Orient, koji obožavam... :man_in_love: nego ne mogu da ga uslikam kako valja.
Prilog 35140 Prilog 35141
Jasmin, jako lep i interesantan sat. Taj model sata uz još jedan model Marathona je poslednji zvanični službeni sat američke vojske. Po tom standardu ( MIL-PRF-46374G ) , donet je krajem 1999 godine, satove je pravio samo Marathon jer se Stocker & Yale povukao iz posla 2000 - te godine. Praktično naveden standard je označio kraj satova koji su pravljeni po vojnim specifikacijama jer su njime definisani uslovi koje sat mora da ispuni po pitanju izdržljivosti-performansi dok su stvari kao debljina kazaljki ili razmak između ušica itd postali nebitni. To je otvorilo vrata mnogim drugim proizvođačima i satovima koji su namenjeni tržištu, npr G shock.
Još jednom čestitke na lepom satu.
juce, danas, sutra breitling superocean steefishPrilog 35142Prilog 35143Prilog 35144Prilog 35145Prilog 35146Prilog 35148Prilog 35149Prilog 35150
Skydrummer, hvala ti na super info :thumbup: Dobivas +1rep za ovo cim opet mogu dati (imam 24 sati limit)
http://i.imgur.com/hrhw8.jpg