-
Re: Koji sat nosite danas?
Citat:
Neša kaže:
Hoćemo šturmanski, hoćemo šturmanski! :beer:
...i tata bi sine ! :crying: ...moje drugo JA , tj. "ШТУРМАНСКИЕ СС-18" je do kraja meseca na "kozmetici" kod madjioničara Puga.
Ja danas nagrabusio na poslu i ostao celih 11h . Samo da kažem da mi je na ruci bio Casio AW-80 . Znači, šta je danas popio nafte i hidrola, to ni jedan sat nikada nije. Došao kući, istuširao se i oprao sat u Bernerovoj pasti za ruke, koja jede kožu, gumu, metal... ja i dalje ne mogu da verujem, šta je ovaj sat preživeo i još uvek je živ ! Naftu, benzin, razna ulja, hemikalije, prašak za sudove i ruke,more i slanu vodu, nikada na servisu i menjanju dihtunga, potapan preko 5m i ako je 5bar... ne verovatno. Ne uništiv sat....
i ko mi kaže da Casio nije jedan od najboljih u kategoriji "dato-dobijeno" , taj može da napusti tematiku....
http://i42.tinypic.com/2ypd6rm.jpg
http://i42.tinypic.com/9fz7eo.jpg
-
Backarelli
Pa ja to pričam sve vreme ;)
P.S.-Dobro me podseti...I ja ću moj AW-80 sutra da aktiviram.
-
Baki lep ti je sat, a koliko vidim i neunistiv:thumbsup:
-
Komšija, pa taj sat sve drugo zaslužuje, sem da padne u zaborav !!! ;) Na mom crklo kućište (na poznatom mestu, gde iglica naleže) ... bilo mi žao da ga ostavim u ladicu, uz`o lemilicu i zakrpio po 100ti put plastikom. Evo ga, sada čuči na ruci i još uvek se nosi. Što se mene tiče i na mom primeru, nemam reči hvale za taj model... stvarno odličan sat, koji ne želim da padne bez veze u zaborav, a ispravan.
Serb, ma ne čuvam ga i ne štedim, ama baš ni malo. Pa samo da sam ga uslikao danas, pre nego sam ga oprao "hemijom" , mnogi bi se naježili. Znači ,horor.... posle pranja, opet se povrati i ništa mu nije... opet će da me budi u utorak za posao:thumbup:
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
izvinjavam se za mutnu fotku, namere mi nisu bile mutne...
dakle, hocemo sturmanskie, bt321, mi bas hocemo sturmanskie ... Prilog 22681
-
luger , jesu ti namere mutne ! Pa jel hoćeš da svisnem do 28og !!!! :crying: Joj kad dodje dan, da me Pugo zove i kaže "dodji po svoj ss, završen je" ,tad uzimam slobodan dan na poslu, majke mi....
-
@ backarelli
... pa to nisam razumeo, pugo skine merku za odelce i posle odes da obuces ss.
ne znam zasto je ss kod puga. da sam ja morao da mu ostavim ovaj ss ( ovo je ss20),
mislim da bih se maskirao u crnu pudlu i ne bih isao kuci dok ga ne zavrsi, makar ziveo na
onim granulama i otimao se oko cinije za vreme obroka.
ja mu i dalje cuvam originalno odelce, a ovo je onaj flexi kuki (mada licno mislim da su pugove
rukotvorine i bolje i trajnije od kukija).
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
danas strumanskiPrilog 22682
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
luger, druže moj, isto to mi je rekao i moj brat 23jewels ! Medjutim, ss-18 je vrlo nezgodan da se napamet ,tj. bez sata, uklopi kaiš, pogotovu zbog moje želje, da nekažem zahteva, kako bi hteo da kaiš izgleda. Pugo i ja smo zajedno napravili idealnu kombinaciju, ali je veoma ne zgodna za napraviti, te je zato sat morao ostati. Pugo je stvarno odličan tip i ne izmerno vodi računa o satovima svojih komitenata, te se sa te strane ne brinem mnogo ,već samo tugujem ,jer mi ne dostaje. Ali još malo, izdržaću...
No da ne bude ceo post off , ovih dana ne radim ,pa će i na Veliki Petak Seiko kuckati na ruci !
Prilog 22683 Prilog 22684
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Stigao juce danas prvi put na ruci čuveni 007
Prilog 22706Prilog 22707 ;) zbog baksuzluka vratio sam ga na petak 12
Inače Seiko je na ruci posle dugo, dugo vremena.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Jeste da sigurno neće ići uz trenerku i patike, al baš me briga:blushing:
Prilog 22716
-
Ma bas te briga sta ce ko da pomisli. Najvaznije je da kad god ga pogledas svidi ti se vise...a znas i koliko ima sati :))
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
A ja i danas........RW
Prilog 22725Prilog 22726
nebesko plavetnilo I am in Love :man_in_love:
-
Citat:
popovac 76 kaže:
Stigao juce danas prvi put na ruci čuveni 007
;) zbog baksuzluka vratio sam ga na petak 12
Inače Seiko je na ruci posle dugo, dugo vremena.
Popovac,da li bi ga kupio da mu je oznaka 0013 ? :D
Sve čestitke i nek je sa srećom.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 22727
da ne bude da idem odmah van teme, na ruci je danas ovaj.
... i drago mi je da nisam samo ja danas u fazi skx, kao sto vidim.
@ backarelli
ma zezam se ja to malo oko ostavljanja sata, ja puga poznajem od pocetka 90 - tih, a i tada
je pravio cuda od koze. tada je pravio futrole za oruje, i na njih davao dozivotnu garanciju,
i koliko sam u toku, sve sto je napravio tada, zivo je i zdravo i danas.
pugo je redak profesionalac na nasim prostorima i nadam se da ce sto duze da nam traje ...
usput, kad sam poslednji put bio tamo pravio je odelce za sat koji vredi vise nogo moj auto,
a sat mu ljudi poslali postom.
@ bt321
bravo, bravo, bravo ! SAT JE FENOMENALAN !!!!!!!!
-
@ milan zmaj
jel´ izbacujes ruku kroz prozor kad vozis, pitam iz licnih razloga ? :flapper:
-
Ne,da ne dobijem reumu :))
-
dzabe sam zajmio motor ...
-
Uh taj RW :man_in_love:, mnogo je lep.
-
Danas na ruci i druga (pominjana) prinova. Naravno, Eterna..... :blushing:
http://i43.tinypic.com/24pgl8z.jpg
Nije losa, dobra je za posao, ide uz kosulju :rolleyes:
-
Citat:
d1d kaže:
Nije losa, dobra je za posao, ide uz kosulju :rolleyes:
Uz neku (drugu) košulju sigurno ide :D
Vrlo je lepa :yes4:
Čestitam!
-
D1d cudo ti da kupis eternu odkud to.prelep sat mnogo mi se svidja.
RW je bas mocan extra je sat.
-
moram malo da branim druga clana naseg foruma koji je oprezan kad je petak 13. - ti
u pitanju.
ja u to oko petka 13. - tog nikako nisam verovao, dok se nesto cudno nije desilo, pa sam
cudom ostao ziv. zamisli, bio je petak 13. - ti.
posto nikako da provalim da li sam imao srece vise nego pameti, ili je to bio klasican baxuz
sa , za dlaku, smrtnim posledicama, takticki sam resio da sve svoje aktivnosti kada je baxuzni
petak svodim na minimum. kolateralna steta je i izbegavanje svega sa brojem 13, za svaki slucaj.
sat koji je lepo uslikao backarelli, a isti ima i pugo, je sat na koji sam otkinuo na prvi pogled.
ne bih drugi put razmislio a vec bih ga placao u merkatoru, ali taj fenomenalni seiko ima oznaku
sa 13 za srpsko trziste.
... eto, ispovedio sam se, svako dalje zezanje na ovu temu po meni je dozvoljeno, a drug clan foruma
popovac i ja cemo izgleda iz predostroznosti da ostanemo trinaestofobicni... za svaki slucaj.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Rolex Sea..u pozadini sa lepotanom...
Prilog 22864
-
preterujes milane mnoogo je dobar
-
Cestitke na Rolex-u, deluje impresivno.
-
Lepo izgleda na nato kaisu
-
Cestitke Milane, na tvojoj ruci izgleda sasvim ok, kada sam ga ja probao pre nekoliko meseci izgledao je smesno na mom tankom zglobu :(
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Ja odoh malo napolje... Na ruci Casio, slaže se sa garderobom i nekako mi prija za ovaj odlazak...:) Prilog 22904
-
Casio izgleda bruka dobro sa tom plavom bojom na ciferu i koroni. :thumbsup:
Inace, Casio je odlican jer moze i za izlazak, a moze i za plug :lol:
-
........za sad je na "izlasku" !:D
-
Tek sam sad video baki, casio je ekstra, nisam znao da ga imas, ne hvalis se:D
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Danas Seiko Diver 6119-7173
Prilog 22912
-
Jel na kraju ipak bilo pleksi staklo? Ako nije pleksi, kako si ga ispolirao kod kuće? To bi pola foruma volelo da zna.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Ja bih rekao da ovo cudo zavrsava posao. Prilog 22913
Oko 3000d kostaju Womax i slicni kinezi. Planiram da kupim jedan komad cim skinem gips i da proverim sta se moze uciniti :D
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 22914
Citat:
Neša kaže:
Jel na kraju ipak bilo pleksi staklo? Ako nije pleksi, kako si ga ispolirao kod kuće? To bi pola foruma volelo da zna.
nije pleksi uvecaj sliku pa ces videti da je jos matirano ,uzeo sam smirglu i smirglao staklo,pa stavio Brasso pa polirao sa
bormasinom imam jedu specijalnu polirku sa mnogo krpica
-
Hvala BT. Reci mi još samo jesi li skidao staklo ili je ostalo na kućištu?
-
Nemoguce je ispolirati pravo staklo a da bude skroz prozirno i bez ogrebotina u kucnoj radinosti,znam iz iskustva pokusavao sam na sve nacine,ne moze ni svaki casovnicar to uraditi vec samo onaj koji ima narocitu masinu za te stvari...
Dok se pleksi moze lako polirati i ispadne kao nov uz pomoc najfinije smirglice i obicne paste za zube
-
Citat:
Neša kaže:
Hvala BT. Reci mi još samo jesi li skidao staklo ili je ostalo na kućištu?
staklo je ostalo na kuciste samo sam skinuo bazel ja cu jos to smirglati hocu da pobijem
Nikolovu teoriju nego onaj prsten oko cifera me nervira negde je ispala ona crna boja mislim se dali da ih skinem ili ostavim tako;)
-
Da, tek sada vidim da je staklo i dalje malo matirano, što se sasvim uklapa sa Nikolinom porukom. Ako već časovničari u Skoplju to ne rade, pitaj kod nekog optičara, možda će moći da ga ispolira.
Prsten nemoj da diraš, jer sat je autentičan takav kakav jeste, a mala oštećenja nekada mogu dati i šmek starine. Naravno, ako nešto radiš na satu, skini prsten tokom rada, pa ga posle vrati.