Zmaju - Odličan satić! Sviđa mi se!
A slike znam da umeš i bolje da uslikaš... Malo para uloži u neki dobar fotoaparat, nemoj sve u satove...
Pozz!
007 na paracordu
Koliko ja znam svi vojni satovi Južnoafričke Republike imali su vojne oznake, AF i četvorocifreni ili petocifreni broj, i kao zemlja imaju ili su bar imali dugu tradiciju službenih vojnih satova što i ne čudi s obzirom da su bili pod velikim uticajem britanske krune. Dakle, Seiko SAAF 7A28, 7A38 i 7T42 moraju imati vojnu gravuru na poklopcu u suprotnom su civilni satovi. Ništa u tome nema loše, i dalje su to kvalitetni satovi samo su za kolekcionare vojnih satova manje interesantni, samim tim verovatno im je i cena niža. Inače kada je u pitanju obeležavanje vojnih satova Južnoafričke armije treba reći da su bili poprilično pedantni i mogu se sresti njihovi satovi iz npr 40-tih ili 50-tih koji imaju uredne oznake. Neki su imali i britanske vojne oznake ( očigledno su dobijani od Britanaca kao neka vrsta vojne pomoć ) ali su obavezno imali i AF vojnu oznaku.
Evo i nekoliko fotografija u prilog napisanom :
Poklopac Seika 7A28, civilna verzija:
Poklopac Seiko SAAF 7A38 ( vojni sat ):
Mehanizmi Seiko 7A28 i Seiko 7A38:
Evo i britanske vojne verzije Seika 7A28 RAF ( osnovna razlika je u nedostatku rotirajućeg prstena ):
Da ne bude da sam totalno promašio temu, ovo je sat koji danas nosim:
Sky hvala na detaljnim informacijama,onda je ovaj definitivno civilna verzija,mada to meni ne smeta opet je to taj model sata...
Jos jednom Hvala,sad znam koju bateriju treba da kupim 395 ne moram da ga nosim kod casovnicara
^ I drugi put .
sindjel lep seiko bas lep
Bookmarks sajtovi