Šta je investicija?

1. Akcija ili proces investiranja novca u cilju osvarivanja profita ili bilo kakve materijalne koristi
2. Predmet vredan kupovine iz razloga što može biti profitabilan ili koristan u budućnosti.

Za mene će bilo koji sat koji imam danas biti isto tako koristan i za 50 godina, sa aspekta njegove upotrebne vrednosti, što sigurno neće važiti za bilo koji telefon koji danas imam. Takođe ima dosta satova čija vam kupovina može obezbediti i materijalnu korist u budućnosti, ali moramo biti pažljivi prilikom kupovine. Naravno da retko ko od nas to radi i razmišlja o tome, ali bitno je i to napomenuti, ako već hoćemo da teramo mak na konac. Voleo bih da to neko pokuša i uspe za mobilni telefon.

Bilo kako bilo možemo tumačiti semantiku rečenog do sutra, najbitnije je da ja razumem vas i da vi razumete mene.

I da, backarelli molim te pokaži mi prilikom sledećeg okupljanja šta to znači user friendly, verujem da ću se iznenaditi.
Za kraj da napomenem da nisam rekao da telefon može da zameni PC, već samo da radi skoro sve što i PC, odnosno ono što meni od PC-a i treba, da budem malo jasniji, pošto je ovo ipak individualno.

A, da mi ipak batalimo raspravu o telefonima i da se okrenemo satovima...