Sviđa mi se Citizen. Po meni to nije ono što se najčešće podrazumeva pod "homage" , što ne smatram lošim. Malo podseća na Panerai isto ( ako ne i više ) koliko i Panerai podseća na stari Rolex Oyster oblik kućišta ( jedino što je Panerai toliko forsirao taj dizajn da se sada više vezuje za njega nego Rolex ). To je verovatno jedan od najboljih primera kako je neko usvojio i prisvojio tuđi dizajn . Kada bi se stvari malo banalizovale moglo bi se reći da je Panerai "homage" Rolex-a.
Inače što se tiče "homage" satova , neki mi se sviđaju a neki ne. Zavisi od modela do modela, bitno mi je i šta je ispod haube, završna obrada... Naravno uvek cenim autentičnost, tradiciju ali razumem manje proizvođače koji nemaju niti novca , niti vremena da je grade pa svoje modele inspirišu, više ili manje uspešno , tuđim dizajnom. Jedan od "homage" satova koji je meni interesantan je http://www.steinhartwatches.de/en/OC...tary-,477.html jedino što bih ja voleo da postoji diskretan prikaz datuma , bez obzira što orginal to nije imao.
Registracija
Help

75Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

Iz tvog posta sam još razumeo da imaš dva Rolexa, ostalo mi nije baš jasnije
šta si hteo da kažeš.

Bookmarks sajtovi