Covjek je sat kao spravu smislio da bi dao neku smislenost protoku vremena. Mozda zvuci maloali u tome ima velike istine. Svaki put kad pogledam na sat osjetim se nekako mirniji i lakse mi da nadjem svoje mjesto u svom haosu i entropiji koja nas okruzuje. Mislim da je i to, u skupu sa svim ostalim detaljima (mehanomanija, posvecenost detaljima, nerdizam i sl.) doprinijelo ovoj mojoj, vasoj, kao i rasprostranjenosti ljubavi prema satovima uopste.
Osim toga, te spravice su prokleto privlacne....![]()
Registracija
Help

176Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
Mislim da ce vreme coveku uvek biti nepremostiva prepreka , tako da nam satovi ostaju bar da probaju da mere vreme, kad vec ne mogu da ga pomeraju
,no dobro,na pitanje kada sam zavoleo satove
reci cu jos kao vrlo mlad,deckic u razvoju,ne znam kako ali kao da sam se rodio sa tim da obozavam cuke,svi su mi kupovali a i ja sam one cuvene digitalce sa 7-10 melodija kao npr.Avitron, po pijaci pa QiQ,a imao sam srecu da mi je pok.otac putovao po Evropi(istocnoj) i donosio mi je dosta Ruskih satova kao npr.luc i cajku,dok rodjaci koji su ziveli na zapadu su mi donosili razne satove sto dig.sto analog ne secam se vise marki ali se secam od oca jednog prelepog Continetala-swiss made,bio je crn,analogni i celicni,da sam sve cuvao imao bih bar 100 cuka ali ne,jer sam morao da ih otvaram i kao popravljam iako su lepo radili,jer i dan danas zalim sto nisam postao sajdzija,secam se i dok sam ziv cu se secati dogadjaja iz voza,bio sam IV razred OS,i putujemo otac,sestra i ja za Vel.Planu a u kupeu sa nama jedan stariji covek vrlo prijatan i dobar,svasta nas je propitivao i pricao sa nama ali uopste nije bilo reci o satovima,na kraju on kaze mojoj sestri sta da bude kad poraste a mene onako gleda i kaze ti si nezne kradje i mislim tj,tvrdim da je za tebe najbolje da ti budes sajdzija
a mi u soku jer su moji znali koliko ja to volim,po izlasku iz voza on nam kaze da je decji psiholog i da radi u nekoj skolskoj ustanovi,a ja sam i dan danas jos uvek pod utiskom tog dogadjaja,na zalost ne postadoh sajdzija ali svako ko me zna,zna da su satovi deo mene i mog zivota i tako ce biti do kraja...i tako,vel pozz svima!
) prestao sam da ih nosim. Ali makar vikendom ih vadim iz vitrine, rasprostrem po stolu i razgledam.
Kad bi me pitali sta Ces za rodjendan ja Sam uvek govorio Sat , Eto to Sam ja . Moja okolina me smatra ludim neki mi zavide a neki me smatraju Majstorom to su oni StO su dobili svoje satove izglancane i popravljene za Male pare a ja sebe smatram samo covekom koji radi Ono StO voli . Bogu hvala moja divna zenica me podrzava i ima razumevanje kad Sam Po nekoliko sati u radionici . Ako ima vec ovakva tema izvinjavam se i molim Moderatore da je onda probacu na pravo mesto. Molim Moderatore da Isprave Gore Tekst u ljubav hvala

Bookmarks sajtovi