Citat piksi kaže: Pregled poruke
Čudna situacija, ali mislim da nemaš nikakvog razloga za zabrinutost, obzirom da si dobio nalog za nalog za uplatu, bez serijskih brojeva novčanica, Pošto je reč o evro banknotama, u tom slučaju se serijski brojevi ni ne upisuju, kada je reč o nekim drugim valutama, novčanice se taksativno popisuju, što se i unosi u nalog za uplatu.
Dakle, uplata je evidentirana, kao i stanje na računu, samim tim, kolega za tebe je sve u redu.

Ono na šta bih ti skrenuo pažnju, je tvoja tvrdnja da si iste novčanice i podigao, kao i kasnije uplatio, što je nedokazivo, tj. kada si podigao novčanicu, ukoliko na isplatnom nalogu nema serijskog broja, a što je uobičajena praksa, nemaš mogućnost naknadne reklamacije, nakon što napustiš šalter gde je izvršena isplata.
Stoga, svaku sumnju u kvalitet novčanice treba otkloniti na licu mesta, odnosno, ako misliš da je novčanica sumnjiva ili oštećena, treba da tražiš da ti je zamene drugom.
Hvala na odgovoru! Jasno je meni sve to bilo. Ali u tom momentu zaista nemas drugo resenje nego da kazes ono sto ti zdrav razum nalaze. Oni su mi dali, njima vracam. A ako je problem, valjda se zna procendura. Ali u buducnosti cemo drugacije. I banku cemo promeniti.