Pošto je ovaj deo foruma namenjen temama koje nemaju veze sa satovima, palo mi je na pamet da otvorim jednu kulinarsku. Iako su mnogi od nas prepustili kuvanje lepšim polovinama, nije zgoreg prići šporetu i napraviti nešto zanimljivo. Evo slike jednog jednostavnog i zanimljivog jela koje sam video na facebooku jednog svog drugara, a slika je preuzeta sa interneta:

Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	paprika-eggs.jpg
Viđeno:	311
Veličina:	121,8 KB
ID:	91463

Što se tiče pripreme, u pitanju su skaslična jaja na oko, ali ih treba razbiti tako da uđu u kolut paprike. Pošto je babura dovoljno široka, mislim da će najbolje odraditi posao, a može se mnogo improvizovati, odnosno varirati prema ukusu. Moj recept je bio da na belance dodam malo bibera ili aleve paprike (paprika se dodaje pred kraj prženja), a uz jaja sam ispržio i deblje sečenu pečenicu, sasvim običnu kakva se može kupiti u svakoj prodavnici.

Uz ovo mogu da preporučim jednostavan prilog, a to je moravska salata. Iako postoji više varijanti, opisaću je po svom ukusu. Od sastojaka su potrebni paradajz, pečena paprika (obična i/ili ljuta), sir i začini (biber, mirođija, bosiljak).

Paradajz iseći na kolutove ili kockice, papriku na kolutove i dodate kockice sira, preporučujem kiselijeg, dok začini zavise od ukusa. Slika je sa interneta.



Pošto nisam neki veliki kuvar, od mene toliko, a vratiću se sa još nekim receptom.