Ja zbog bolesti (imam dijabetes) moram da pazim na ishranu, tako da bas puno vremena provodim u kuhinji i nema dana da nesto ne spremam. Napisacu vam i odprilike moj dnevni jelovnik u slucaju da nekog zanima zdrava ishrana:
1. 50g samlevenih ovsenih pahuljica, 10g samlevenog lanenog semena, 50g malina, 5g kakaoa, 5g cimeta, pola litre mleka bez laktoze, 5 tableta Stevia-e
2. pola pakovanja (oko 125g) Prezident mladog sira, 5-10 maslina, krastavac, paradajz + saka sirovih neslanih apetisana (badem, orah, lesnik, kikiriki)
3. 50g integralne testenine u koju stavim konzervu tunjevine, origana, maslinovog ulja, naseckanih maslina + jabuka
4. parce nekog mesa (piletina, junetina) + zelena salata, kupus... + saka sirovih neslanih apetisana (badem, orah, lesnik, kikiriki)
5. npr homemade gurmanska juneca pljeskavica + 50g integralnog pirinca + jagode, tresnje
6. opet mladi sir + saka sirovih neslanih apetisana (badem, orah, lesnik, kikiriki)
Ovo je primer, jedem znaci dosta mesa i povrca, vrlo cesto doruckujem jaja i slaninu sa integralnim beskvasnim hlebom.
Najvise volim da spremam gurmanske pljeskavice, u mlevenu junetinu naseckam slaninice, kackavalja, dodam tucane paprike, zacin neki umesto vegete (Kopriveda se zove) bez secera i aditiva i to bacim na rostilj. Kupio sam elektricni gril koji drzim na terasi i maltene svaki dan rostiljam![]()
Na tom grilu spremam i ribu takodje: uzmem pastrmku, zacini, stavim brda maslinovog ulja, umotam u alu foliju i ubacim u gril.
Edit: Ako nekog zanima zdrava ishrana evo ga najbolji blog na svetu:
http://www.vitkigurman.com/
Registracija
Help

1953Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

Bookmarks sajtovi