Bazel...hm... Detalj koji me je na pocetku odusevio izgledom,da bi na kraju ispao malo razocarenje. Obod bazela je talasasta,ali sa prilicno sitnim zarezima. Zarezi su,izgleda,vise kao estetska crta,nego funkcionalna. U krajnem slucaju,ovo nije diver sat,tako da ovo nije nikakav nedostatak,naprotiv.
Bazel je jednosmerno rotirajuci. Nema fluorescentnu tacku na poziciji 12,sto samo potvrdjuje raniju konstataciju da nije namenjen za ozbiljnije podvodne aktivnosti. Belim brojevima su oznaceni podeoci 10,20,30,40,50. Bazel nije jednodelan. Naime,ocaj crni deo je ustvari plasticni prsten koji je samo umetnut u celicno leziste. Dakle,nije rec o premazu. Nece se nista oljustiti,ali koliko je on otporan na ogrebotine,ostaje da vidimo...
Tu dolazimo do par mana istog. Prva,manja,i za mene neprimetna je ta sto se markeri na bazelu i na brojcaniku ne poklapaju
Pomeranjem bazela za jedan zub ne resava se problem,dobija se identicno odstupanje,samo na drugoj strani,naravno...
Drugu manu cu pokusati da vam docaram slikama. Uslovi u kojima ja eksploatisem satove su prilicno prasnjavi,a ovakav bazel ima prilican broj mesta za skladistenje iste Ovaj crni prsten nije "fes" sto bi rekli,vec je malo manji od lezista,tako da sa obe strane istog postoji mali zazor.
Ovo naravno nisu veliki nedostaci zbog kojih neko treba da odustane od kupovine. Pre bi se reklo da je ovo cepanje dlake na dvoje,ali samo iznosim svoja zapazanja,iz svog ugla koriscenja. Vecina vas ovo nece ni primetiti jer vam sat nece biti izlozen prasini na gradilistu...
Iluminacija prosto odusevljava. Prilikom i najmanjeg zatamnjenja prostorije,sta vise,kada se sat nadje u senci necega,primecuje se da kazaljke "zelene". Nisam merio koliko dugo svetle u mraku...
Narukvica je od celika,sa preklapajucom snalom i sigurnosnom kopcom. Rec je o standardnoj narukvici koja se nalazi na jeftinijim modelima seika. Izradjena je od brusenog celika,sa poliranim detaljima. Sve u svemu,ne ostavlja utisak previse jeftine i ne depilira.
Mehanizak koji koristi ovaj sat je 7s36b. Dorbo poznati model,naslednik ultra popularnog i dokazanog 7s26. O detaljima mehanizma ne bih previse pisao,dosta je govoreno o tome,vise/manje sve je gotovo svima poznato u vezi sa ovim mehanizmom. Reci cu samo to da meni sat odstupa +6 sekundi dnevno,ma kako ga ostavio preko noci...na ruci,na poziciji 9,na krunici,na poziciji6... Sve sam isprobao i rezultat je uvek isti...
Sat ima providan poklopac
Sve u svemu,ja sam prilicno zadovoljan satom...Za ne tako velike novce dobijate jako lep sat,sportskog,ali i klasicnog izgleda,a kada svemu dodamo i seikovu pouzdanost,nema sumnje da ce ovaj model doziveti veliku popularnost. Ponovo ponavljam da nedostaci koje sam naveo ne treba da vas brinu,to su sitnice,zaista...
Registracija
Help

37Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
Bookmarks sajtovi