Postoje satovi koji su izuzetni, posebni, retki, neobični, skupi i oni ... koji se nose svaki dan.
Poput mog automobila Opela za kojim se ne bi niko posebno osvrnuo na ulici ali uredno, sigurno i pouzdano me preveze do posla tako i ovaj moj sat tiho bez pompe odradjuje svoju šihtu na mojoj ruci dok ja odradjujem moju svaki radni dan.

Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	01.jpg
Viđeno:	266
Veličina:	290,7 KB
ID:	145472

Izuzetan sat, po nečemu poseban sat? Ne, nije... klasičan sat, toliko klasičan da kad pogledam danas šta moje kolege nose ... one nove, predimenzionirane, moderne, modne marke koje u pauzama izmedju dve linije donjeg veša izbace i po koji "sat".

Ime:	06.jpg
Viđeno:	184
Veličina:	333,3 KB
ID:	145473

U vreme kada se proizvodio 70 do 90 tih prošlog veka spadao je u srednju klasu Seiko satova. Mehanizam 7005 preteča sada već uveliko dokazanog 7s26 mehanizma. Mehanizam izuzetno pouzdan i poprilično tačan, baš ono što i očekujem od sata.

Ime:	05.jpg
Viđeno:	231
Veličina:	341,0 KB
ID:	145477

Čelično kućište prečnika 38mm sa kvalitetnim crnim kožnim kaišem savršeno leži na mojoj ruci. Udoban toliko da ga i ne primećujem. Malo je satova koje će te staviti na ruku i bez dvoumljenja reći sami sebi - to je to, kao odelo koje vam šiju po meri.

Ime:	02.jpg
Viđeno:	225
Veličina:	483,6 KB
ID:	145474

Jednostavnost cifera sivo-crne boje sa sun-burst efektom, linijama koje se protežu vertikalno i horizontalno po sredini i uokvirenim prozorčićem za dan u mesecu. Diskretni markeri blago izdignuti kao i ispis SEIKO daju izvesnu dubinu dok ga gledate. Interesantna sekundara sa kvadratićem na vrhu. Krunica koja je skoro u ravni sa kućištem.

Ime:	03.jpg
Viđeno:	145
Veličina:	224,7 KB
ID:	145476

Detalji... Lepota jednostavnosti, prigušena elegancija, klasika koja ne zastareva.

Ime:	04.jpg
Viđeno:	165
Veličina:	398,1 KB
ID:	145475

Moj radni sat je sat... je Seiko 7005-8062 !