Posedujem isti ovakav model, samo druge generacije.

Kaiš je istog kvaliteta kao i na prvoj, tačnije, jako lošeg kvaliteta s obzirom na izgleda i izradu samog sata.

Napravio sam grešku prilikom podešavanja datuma, jer sam pokušao da to uradim u periodu oko ponoći, što je u uputstvu jasno naznačeno da ne bi trebalo raditi, ali ja nisam obratio pažnju dok krunica nije počela da preskače kada sam to probao.
Naravno, po starom srpskom običaju uputstvo se čita nakon nekog problema, video sam da ne bi trebalo to raditi u period od 20:00-02:00h.

Dakle, jedan savet, kako ne bi ste pogodili ovaj period na vašem satu, jer sam ja sve ovo radio oko podneva, samo nisam obratio pažnju na to koliko je zapravo prošlo od pomeranja datuma:
- okrenite krunicu u položaju 2 za toliko da se promeni datum,
- sada podesite željeni datum, krunica položaj 1 (najbolje jedan dan pre željenog datuma),
- sada vratite na položaj 2 i podesite tačno vreme (pritom okrećući krunicu da se prvo promeni datum, a zatim i da podesite tačno vreme, dakle ako je recimo 19h, trebaće vam jedan pun krug i još da je doterate do 7h).
Siguran sam da je velika većina članova sa ovog foruma upoznata sa ovim, ali možda se nađe još neko neiskusan kao i ja

Nakon ovakvog postupka, sve je bilo uredu, tako da se nadam da prethodnim delovanjem nisam oštetio nešto oko podešavanja datuma.

A sada jedno pitanje za vlasnike ovih satova, koliko vam je odstupanje i da li bi možda trebalo da podesim svoj sat, jer meni dodaje po 1 sekundu po satu?

Danas sam ga ostavio da leži na suprotnoj strani od one na kojoj se nalazi krunica i nakon toga (nekih 3-4 sata koliko sam pratio pre ove poruke) više nije dodavao vreme ili je to dodavanje bilo zanemarljivo, s obzirom da je pre toga bilo oko 1 sekunde po satu.

Takođe, pre nego što je počeo da žuri "ovoliko" (što je i dalje u granicama fabričkih vrednosti za ovaj sat), dnevno odstupanje mu je bilo oko 4-5 sekundi.

Da dodam samo još da je sat star oko 4 meseca i da sam prezadovljan, kako izgledom tako i funkcionalnošću samog sata, sem ovog malog odstupanja koje sam sada primetio. Mada, moram da napomenem da ne nosim samo ovaj sat, tako da nekada stoji i više od 10ak dana da ga uopšte ne navijem ili nosim i još jedna moja greška je da je stajao relativno blizu malo većeg zvučnika. Sada ne znam da li je ta razdaljina bila dovoljna da se malo namagnetiše i ako je tako nešto u pitanju, da li je dovoljno samo ostaviti ga dok se, da tako kažem, ne razmagnetiše sam nakon nekog vremena?