66Likes
-
Re: KP ili kineski plagijati: Bagelspot i Jaragar
Daklem: da krenemo dalje. KP – treći pacijent: Fineat AT. (inače je e sa prijeglasom ili tri točkice gore...što ne znam kako bi se trebalo izgovarati. Vjerojatno ni Šveđani ne znaju al ajd...)
Dakle: još jedan od sub-20 dolara-sa-dostavom-prolazi-carinu Kineza. Ovaj je inače bio doslovno best buy jedno vrijeme na WUS-u jer su ih kupovali ko ludi zbog dizajna koji je homage Omegi Aqua Terra od 38 mm. Moj prvi primjerak (ovo je drugi) mi je poklonio Joppa nakon što ga je u naletu ludila rastavio kad je prestao raditi, pa izgubio jedan dio mehanizma pa je odjednom sat proradio. Čudo! Još dobiješ dijelove viška. Inače mehanizam iz tog sata još uvijek danas radi u Jaragaru par postova gore. Kućište je bilo ajde recimo loše, sa otpadajućim kromom, narukvica izvitoperena u više smjerova ali je sat radio. Nošen je jedno vrijeme dok nije kanibaliziran. Dijelovi su poklonjeni jednom kolegi koji je uspio unutra ugurati ETA mehanizam iz nekog vintage sata i sklopiti to sve skupa.
No dosta povijesti, ajmo na sat:
Kućište je kromirani komad mesinga (o da..to je još uvijek radi tako) dimezija 38 mm bez krunice, sa pozadinom na navoj i staklom za puni pogled na čudo kineskog urarstav. Kućište je ok obrađeno, ništa još nije otpalo u ova 2 dana koliko je kod mene, krunica se normalno da izvući, ne ostane u ruci, prebacuje datum, da se naviti ručno , koliko vidim i rotor ga navija (...sve su ovo testovi koji se moraju izvesti kod ovih satova. Zna se dogoditi da krunica ostane u ruci ili da neka od funkcija sata. Tipa hack ili automatsko navijanje ili ručno navijanje – ne funkcionira), žuri nešto sitno , tipa 10-ak sekundi – sve ok..zasad.

Mehanizam je koliko mogu vidjeti, jedan iz DG serije. Koji? Nemam pojma i nemam živaca za pretragu. Uglavnom : klon ETA mehanizama, teorijski 21 rubin, automatik sa ručnim navijanjem. Nema hack.
Cifer je najbolji dio sata. Metalik plavi sa sunburst efektom, stvarno efektno izgleda, dobro je napravljen, ima i lume na kazaljkama i oznakama (plavi, dosta slabašan ali može se koristiti), izgleda jako dobro. Kazaljke su naravno omegaste, kromirane, u biti cijeli sat izgleda bling-bling, sa tim presijavajućim ciferom i polir...ovaj, kromiranim kućištem.
jedino mi je misterija natpis: Fineat sa tri točice iznad i chronometer automatic...ajde de, nisu baš fulali. Jest mjerač vremena i to automatski...i još su pogodili i natpis...vido sam par tRachygrapha iz Kine pa je ovo još ok

Narukvica je ...ajde da budem blag, vidio sam i gore. Presavijeni lim, zveckava, sa običnom kopčom. Drži sat na ruci i to je to. Kopča je SS, što je valjda jedini čelični dio na satu.

Inače za puni doživljaj preporučam: otići u čajna šop lokalni i iskopati neku „krokodil iz Crvene Rijeke“ ili „krava iz Mandžurije“ kvazi kožnu narukvicu po 1 euro i namontirati na sat. Tako će bit u potpunosti u stilu, ai dat će mu dress feeling. Isto ću napravit ovih dana, baš sam vidio par krasnih plastik fantastik modela kod lokalnog kineza...mislim da čak imaju i „pekinški noj“ model, koji će biti puni pogodak.
Ali sat izgleda dobro. Mora se priznati:

Zaključak: uzeti/ne uzeti? Za zafrkanciju : ok. Sat je kao lutrija: može stat sutra a može i raditi godinama. Da izgleda dobro – izgleda, što se ima zahvaliti dizajnerima iz Omege. Da je jeftin – jeste. Eventualno kao poklon za rođendan ili čisto reda radi da vidite kko to izgleda. Veliki je minus kromirano kućište i pomalo kapriciozni mehanizmi, veliki je plus cijena (17 dolara....sa shippingom..ne znam kako im se to uopće isplati) i izgled.
Pošto je ovaj moj poklon: bit će nošen. I to sa guštom.
Poslednja ispravka: sin.er (26.2.2014. u 20:16)
Tags for this Thread
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi