Ma znam, a i onako nije tako strasno;)
Printable View
Ma znam, a i onako nije tako strasno;)
Uh kakav sat. Definitivno jedan od mojih favorita, samo sacekace jos dosta, jer ipak je 500e sa metalnom narukvicom koja mi je prelepa.
Stavim jutros sat na ruku, kad imam sta i da vidim, ogrebotina na metalnom kucistu :(
Toliko sam se iznervirao, pogotovo sto nisam ni primetio da sam ga udario, znaci da nije bio neki jak udarac. Stavljam slike u prilogu. Da li da ga odnesem u Bomar, da vidim jel mogu da ga ispoliraju malo? Da li uopste postoji neki nacin da se to resi? Nije strasno, ali opet mi jako smeta.
Prilog 16030Prilog 16029
Pa,bas si ga ogrebao:(.Probaj sa poliranjem,mada mi se cini da je duboka ogrebotina.
da, deluje da je duboka, ali ipak mislim da ce moci da se sredi. vredi probati, u svakom slucaju ce biti mnogo bolje nego sad.
Da,poliranje će svakako pomoći,ali dodao bih da ni sada ne izgleda strašno.Znam da ti je to nov sat,i svestan sam koliko ti to trenutno smeta,ali već kroz koji mesec,kada se izgubi taj osećaj ''novog'',shvatićeš da su sitna oštećenja neminovna i da ne zaslužuju preteranu pažnju.
Sat živi svoj život a te sitne borice su neizbežni deo svakog života.Kako bi inače svoj sat razlikovao od nečijeg drugog iz te serije :)
Savim je u redu reći-''Srećne ti rane junače'' i nastaviti sa uživanjem u njegovoj neizgubljenoj lepoti.
P.S.-Izvini ako ti ovo trenutno liči na iritirajuće filozofiranje,ali ja stvarno verujem u to.
Na slikama deluje gore nego sto jeste, jer sam ga bas uhvatio pod nekim odsjajem, da bi se sto bolje videlo. Kada se gleda sa 30 cm udaljenosti, pod normalnim uglom, ne primecuju se ogrebotine. Videcu sutra da ga odnesem do radnje, pa ako ne odvale neku preveliku cifru za poliranje, ostavicu ga na sredjivanju.
Vladane, u potpunosti si upravu, moram da pocnem da razmisljam kao ti :)
Slažem se sa Vladanom P. Mislim da bi trebao da sačekaš sa poliranjem jer ne bode toliko oči a sa druge strane nošenjem i svakodnevnim uživanjem u satu vrlo verovatno da ćeš napraviti još koju ogrebotinu ( nije da navijam to je realnost ) ako ništa drugo biće, što bi rekli, tragova nošenja. Ako budeš polirao sat posle svake ogrebotine vrlo brzo ćete poliranje izaći skuplje nego sat. Dakle, sačekaj da se nakupi pa kroz par godina odnesi sat na poliranje. U međuvremenu uživaj u njemu.
Posto je ogrebotina na sjajnoj povrsini Cape Cod krpica bi verovatno resila stvar ili barem ucinila da se manj vidi. Naravno, ako mozes da je nabavis.
Da li ta krpica može da se koristi za poliranje mineralnog ili safirnog stakla? To bi moglo da uštedi novac za poliranje.
Pre 5 nedelja sam kupio citizen AS4020-28E sat je stvarno fantastican,sve funkcije rade besprekorno.......
Upravo sam izvrsio sinhronizaciju sata jy0020-64e citizen sky master sa prozora stana na konjarniku koji ima dominantan vidik ka hramu i genex kuli i vidim da mi sat zuri jednu sekundu.Vidim da nekom kasni jednu sekundu pa cisto da razmenim misljenje sa nekima.
kljucno je bilo usmerenje 6 sati ka uscu a ne 12 kako sam pokusavao,prosto ne verovatno koliko to ima uticaja.Jacina signala je bila na M sto me je jako iznenadilo sa obzirom da je neko napisao da je bilo L na kalemegdanu.
Poz ljudi :D
Danas sam i ja postao clan Citizen kluba kupovinom AS4020-52e modela, medjutim imam jedan problem-pitanje.
Kad hocu da podesim kalendar, sekundara mi nikako ne staje na 5,10,15,2o minuta;Npr sad je prestupna godina april mesec sto znaci da bi po upustvu sekundara trebala biti u poziciji 20sek/min medjutim ona s 19 preskoci odma na 21:( Moze li neko da mi objasni zasto bio bih veoma zahvalan.
Inace sat je vrh:)
Cestitam ,uzdravlju da ga nosis:)
Hvala :D
Inace sinoc kasno sam uspeo da anuliram sat (problem je bio sto je kazaljka sekundare zurila 1 sekundu), tako da je sad sve ok mada posle videh da nije preporucljivo da se podesava kalendar izmedju 21h-04h :S, videcu da postavim slike ovih dana, ako nekoga interesuju :D
Za sad evo 1 slike koju sam napravio na poslu telefonom, videcu da okacim jos koju cim nadjem vremena posto se spremam za neki poslovni put
kako da iskljucim funkciju POWER SAVE, hvala
Evo i mog novog Citizena, namenjenog za trziste Amerike i Velike Britanije.
STvarno je sjajaaaaan!!!
Prilog 22823
chronometar+veciti kalendar :)
Radi se o modelu Citizen AT4000-02E, koji se, nazalost, ne radi za Evropu (sa izuzetkom Velike Britanije). Prilicno sam se namucio dok ga nisam dobio.
Imam 15-tak satova, ovaj je mozda i najjevtiniji, ali mi je bas nekako lep...
Inace, sledeca meta je Hamilton Jazzmaster Automatic Chronograph H32606855. Sta mislis o njemu? Nadam se da cu ga imati kod sebe kroz nekih mesec dana... Inace, na ovom forumu nema bas previse tema/postova za Hamiltone.
Evo ti jedan tekst o hamiltonu mozda ti bude zanimljiv Satovi - Svet Satova - Hamilton satovi - Info :)
misamocca - pogledaj malo vise po forumu, ima nas bas zagrizenih "Hamiltonovaca" ovde. Inace - ja sam imao Hamilton Jazzmaster Automatic Chronograph H32616153, dosta slican modelu koji tebe interesuje. Radi se o odlicnom satu, kome po mom misljenju nedostaje samo AR premaz da bude idealan. Ovog Hamija sam prodao (ostao mi je samo jos jedan u kolekciji :() jer mi se nije svidalo kako mi stoji na ruci (bio je nesto deblji i tezi nego sto sam ocekivao) ali su ga svi primecivali i komentarisali a i sada mi se jako svidja kako drugima stoji. Dakle - odlican kvalitet kucista, narukvice, vrlo interesantan cifer... Svaka preporuka!
misamocca
Ako ti nije teško,mogao bi da postaviš slike svojih satova.
komsija da li imas jos tu karticu sa 10 % popusta? :)
kolika je sad cena u bomaru,i sta im znaci to eko popust,da li moze da se uzme sat sa celicnom narukvicom zaAS4020-28E . hvala unapred :)
izvini samo mi nesto nije jasno kod tvog sata...sekundare na primer ti se ne poklapaju znaci 23 ti se poklapa sa 24 vidim na ostalim prilozenim satovima nije tako
Odgovoricu ti ovde na privatnu poruku. Nisam te bas najbolje razumeo sta si hteo da pitas. Ako mislis na to da li kazaljke tacno padaju na podeoke - ne bas. Minutara za nijansu odstupa cini mi se. Sitnica je to ipak, ni ne obracam paznju na to. Cena sa koznom narukvicom bi trebala da je 43.900, sa metalnom racunaj jedno 5.000 vise. Sto se tice kartice za popust - mislim da ne mozes da je iskoristis posto je sat vec na akciji.
ne ne to,na samom obodu sata znaci ima 10 11 12 13 14 i odma da kazem ispod imaju brojke 10 11 12 13 do 25 e te brojke se ne podudaraju mislim linije od brojki jbg sad sam ga i ja zamrsio
-pa ta korona (spoljnji prsten cifera, kako god) na obodu sata je pokretna, te se linije sa brojkama mogu podesiti i raspodesiti za tili čas. Valjda sam te dobro razumeo, ako si na to mislio...
izvini samo jos jedno pitanje... prilikom podesavanja alarma na citizen 4020 samo mogu da pomeram kazaljku za minute i to minut po minut,a kazaljku za sate ne mogu ,ako moze objasnjenje, lail ko laik :(
Uradicu copy-paste odgovora na tvoje pitanje koje sam dao Marku par stranica pre:
krunica kada je okrenes polako i cakne samo jednom pomeri kazaljkicu za jedno mesto, a kada je okrenes da cakne dva puta pocinje da okrece kazaljku neprestano dok je ne zaustavis jos jednim okretom, nadam se da si razumemo sta hocu da kazem, znaci kazaljkica za minut se na primer ako okrenes krunicu samo malo pomeri za jedan minut ako okrenes krunicu malo vise ona pocinje da se okrece sama u krug do zeljenog vremena...
pozzzz...;)
hvala svaka ti cast sto si objasnio,samo jos mi reci kako se podesavaju dani,za datum znam,ali dane nikako ,a sto se tice podesavanja alarma primetio sam da kazaljka uopste nije na linijama on ili off nego je da kazem za jednu sekundu unapred,a sto se tice l m i n tu je u redu na tim je podeocima tacno
Uh ne znam nikad nisam doteravao dane, zapravo sam i sat samo prvi put doterao, posle je sam sve to radio. Inace sad mi stoji na prozoru, a zivim na prvom spratu i hvata signal nocu tako da se sam steluje. Moj ti je savet da uhvatis signal manuelno ili da ga ostavis na prozoru da se sam sinhronizuje. Tako je najbolje. Inace mrzi me sad da citam uputstvo, ali probaj da vidis sta ce se desiti sa danima ako kazaljka za sate okrene puna dva kruga mozda tako ide...
U svakom slucaju procitaj malo uputstvo ima interesantnih stvari kao i objasnjenje kako mozes koristiti vec gore pomenutu koronu...
Pozzz... ;)
pozdrav svima imam Citizen Promaster Sky Eco-Drive AS4020-28E ali mi stalno kasni par minuta,sat je veoma komplikovan,moze li bilo ko da mi malo pomogne ,hvala dusan
nisam siguran dali smem da ostavim broj mob,ali cu rizikovati 0643909303
Kako mislis kasni stalno par minuta? Hoces da kazes da ga ti doteras i on posle odredjenog vremena pocne da kasni par minuta ili jednostavno sat kasni non stop jer ga nisi ni doteravao ide par minuta kasnije za satom na "Dnevniku" npr...
Ako ga doteras i siguran si da to dobro uradis po nekom satu koji imas u kuci, postoje dve opcije jedna je jako dobra, dok druga bas i nije. Idemo na prvu: Moguce je da se ti namucis da navijes sat manuelno po nekom satu koji vidis kuci, na tv, na kompu... ali ti se sat sinhronizuje preko noci i sutra kad pogledas vidis da je u zaostatku 2 min, jer ti sat po kojem navijas zapravo zuri 2 min. (sve je ovo samo brainstorming)!!! Druga: Ali ako ti za 48 sati pokazuje 6 min, e onda je velika greska ako nisi sacuvao garanciju i u tom slucaju sat ,moras nositi na servis... :(
Iskreno se nadam da je ovo prvo upitanju...:)