-
Re: Citizen Promaster Sky Eco-Drive AS4020-36E
Pozdrav svima!
Moj jubilarni prvi post. :)
Gledao sam ovaj sat, ali sam razmisljao da narucim preko neta. Problem je sto na raznim sajtovima cene variraju i do 100-200e.
Da li neko ima savet? Mozda je ipak sigurnije uzeti ovde u prodavnici...
Hvala unapred.
-
Pozdrav Miki
Sigurnije je kupiti u radnji(vidiš svojim očima kako ti stoji sat jer ovaj Promaster nije malen,uopšte) ali ni kupovina preko neta nije bauk!
Evo ti link gdje su članovi foruma iznijeli svoja iskustva sa takvom kupovinom:http://www.svetsatova.com/forum/f103...atova-355.html
-
Uvek je sigurnije kupiti u prodavnici. A i imas obezbedjen servis. Sto se tice interneta tu garanciju i servis mozes da ostvaris obicno samo putem tog sajta.
-
E tolarbo, odakle ti vadiš te informacije? :) Mislim, nisi baš uvek u pravu. :)
Pozdrav
-
Re: Citizen Promaster Sky Eco-Drive AS4020-28E
Hvala na odgovoru.
Procitao sam onaj deo foruma gde je online kupovina detaljno objasnjena, i definitivno su stvari dosta jasnije. Sad je samo pitanje kad se odlucim za konkretan Citizen eco model, kolika je razlika u ceni (domaci shop Vs. online), pa cu videti...
-
Dosta sam gledao, razmisljao...
Nekako naginjem ka domacim radnjama. :proud:
Jos ako bi mi neko pomogao i rekao da li postoji razlika izmedju npr. O Clock Time i Bomar-a? Vidim da razlika u ceni i nije velika. Da li na nesta drugo da obratim paznju?
-
Samo da se pohvalim svima da sam od danas ponosni vlasnik AS4020-28e modela.
Naime, preko nekih clanova, interesovao sam se gde mogu da nadjem sat, ali me je supruga danas iznenadila, jer kad sam dosao sa posla, na stolu me je cekao SAT! (dobila nagradu na poslu i pravac BOMAR-mozete zamisliti moje odusevljenje).
Mislim da sam je vise izljubio nego za vencanje!!!
Svim forumasima zelim ponajvise zdravlja u Novoj 2011. godini, i sto vise satova da kupe da imaju u svojoj kolekciji!!!
Joj kako je lep!:top::aetsch::top:
-
Odličan sat i odlična žena ;)
Čestitam i sa srećom!
-
bozicko - svaka cast i na satu i na zeni!
Tvoj post ce predstavljati obaveznu literaturu za moju lepsu polovinu (zlonamernici bi rekli lepsu trecinu ;))
-
Prvo, svima Srecna Nova Godina!
Drugo, ja sam se castio ovim satom, i mogu vam reci da su prvi utisci fenomenalni.
I naravno, jedno pitanje. Uzeo sam ga sa koznom narukvicom, a zanima me da li kod nas moze da se nabavi i celicna, ili mora da se narucuje preko neta?
-
@bozicko - cestitam i ja, a zenu da cuvas 'ko zenicu oka svoga', stono kaze pesnik! :)
@mikib78 & bozicko - dajte, ljudi, neke slike! :)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo jedna slika na brzaka. Dok ne budem imao inspiraciju za nesta vise. :)
-
@mikib78 kod ovlašćenog distributera ćeš naći i narukvicu za sat ali mislim da je fenomenalan sa kožnim postojećim kaišom!
Čestitam na satu, odličan je, moja tiha patnja! :D
-
@ mikb78 , bozicko:
Cestitam na satu obojici i zelim vam dobrodoslicu u "Citizen Owners Club" :)
Bozicko, zeni da uzvratis istom merom minimum :) i cuvaj to zlato :)
-
Citat:
WlayCo kaže:
@ mikb78 , bozicko:
Cestitam na satu obojici i zelim vam dobrodoslicu u "Citizen Owners Club" :)
Bozicko, zeni da uzvratis istom merom minimum :) i cuvaj to zlato :)
Spremam joj odgovor vrlo skoro u vidu Longines Presence damski model...
-
Ni manje ni vise nego Longines :) svaka cast! ;)
Btw. popricah sa vise kolega sa foruma koji poseduju ovaj sat (Citizen mislim) i svi me pitaju isto. Da li sekundara pada tacno na podeok ili malo ispred njega? Kod mene a i kod par clanova i vlasnika situacija je ista. Ne pada tacno na podeo vec malo ispred, recimo na 1/5 do sledece sekunde. To nekoga ume da nervira a neko ne obraca paznju na to a pitanje je da li je moguce podesiti to , i da li je to nesto sto se odradi brzo i lako ili ne?
-
lep sat, nema šta. a tek iluminacija.:adore: ima li neko posebno ime?
nego, kako se koristi "računar"? na skalama ima baš dosta podeoka.:blink:
-
Ima, Citizen Promaster Sky Eco-Drive AS4020-28E :D
Nije bas za moj model al posluzice ti: YouTube - Citizen Navihawk/Skyhawk: How to Use the Slide Rule Bezel ;)
-
Za sve one korisnike ovog sata koje nervira ne poklapanje sekundare sa podeocima ove odgovora koji sam dobio od zvanicnog distributera za Srbiju>
Poštovani,
Zahvaljujemo se na poruci i čestitamo na izboru modela. AS4020-28E je sat izuzetnih karakteristika i najprodavaniji CITIZEN model u Srbiji sa kojim do sada nismo imali posla u servisu. Vi ste prvi koji ste nam se obratili, a time nas više čudi konstatacija da još jedan vlasnik ovog sata ima isti problem. Kretanje skazaljke za sekunde uslovljeno je impulsima mehanizma. Sinhronizacija skazaljke sa podeocima brojčanika može se doterati štelovanjem sata u servisu.
Molimo Vas da sat sa pripadajućim prilozima (garancijom i fiskalnim računom) prosledite u naš servis. Nakon pregleda sata kontaktiraćemo Vas, obavestiti o nalazima servisa i načinu rešavanja problema. Sat možete poslati direktno pouzećem u naš servis ili ga dostaviti u Vama najbližu BOMAR prodavnicu.
Stojimo Vam na raspolaganju za svako dalje pitanje i konsultaciju.
-
Korektan odgovor, mada i ja mogu da kažem da se to Citizenu ne dešava često. Uglavnom je to odrađeno apsolutno perfektno. Nadam se da će ti brzo rešiti probem.
Pozdrav.
-
@Bozicko Bilo kako bilo, u svakom slučaju prija uljudan odnos njihove administracije prema klijentu :D
-
@VLADAN P
naravno da prija, jos samo da mi to rese i SRECI NIKAD KRAJA!!!
PS>Neko je spominjao neki virus kad kupis prvi ''ozbiljniji'' sat. U tom slucaju ja imam SVINJSKI GRIP!!!
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
lepo me podsetiste da slikam i ja mog "lepotana/lepoticu" :man_in_love:
pozz
-
Amikica, zelim ti dobrodoslicu u Citizen Owners Club :)
Btw. hteo sam i ja da odem do Bomara da mi nasteluju sekundaru ali iskreno se bojim. Sve razmisljam, ako nesto vec lepo radi zasto ga dirati? Smeta malo ali ne bih voleo da nesto cacnu pa da ne radi lepo posle, ako me razumete... ;)
-
Takodje uzeo sat u Bomaru, ali nemam problem sa sekundarom.
-
Bas lep satic! Na zalost to sa sekundarom bas ume da nervira. Ali valjda ce srediti u servisu.
-
Elem, koji me djavo terao da svratim u Bomar...
Ne, nisam dirao sekundaru ali sam samo hteo da pitam da li je jos neko imao slican "problem" i da li to moze da se sredi u servisu...
Neka cica sto prodaje satove mi se, pa gruba je rec podsmevala posto se ipak suzdrzavala ali tacno sam video sta misli o meni i o mom "problemu" kad sam je pitao... Komentari su bili tipa "ne,naravno da nam niko nije dolazio sa tim problemom" i "pa ako Vam BAS smeta +smesak mozda nasi serviseri mogu da otklone taj problem" + smesak i skoro prevrtanje ociju... koji me djavo terao i da je pitam...
Sva sreca da sam miran covek po prirodi, i da sam setao svoju 9-mesecnu bebu i da sam uspeo da zadrzim svoja 2 metra i 130kg-a, inace bi joj rekao sta ja mislim o svemu tome...
Druga stvar, vreme (ne meterolosko :P) se za vikend promenilo, a ja jos nisam nahvatao signal a necu rucno da menjam :D. Da li je neko vec uhvatio signal sa ovim satom i da li je vreme podeseno tacno? Uvak sam se pitao kako to ide sa raznim vremenskim zonama i radio controlled satovima...
I trece, pitanje za moderatore: da li ima neke statistike koja je tema najcitanija na forumu? Osecam da je ova bar u prvih 5? :)
-
WlayCo ja sam nahvatao signal na Kalisu odmah ujutru posle promene vremena, sve je proteklo ok sat se pomerio za jedan unapred i signal je bio na H.
Inace i ja sam bio u nedoumici sta ce da se dogodi, ali je na kraju sve ispalo kako treba.
Pozdrav i nadam se da sam te bar malo oraspolozio :-)
-
Odlicno! Ko bi rekao da je H signal bio...
Moracu da se popnem negde ovih dana i da nahvatam signal :)
Ja ga juce nastelovao rucno po nekom atomskom satu sa neta :) posto zamalo da ostanem na poslu sat duze :) a to nikako ne bih zeleo :)
-
Sa malim zakasnjenjem moram da pitam sto se verete po Kalemegdanu da biste na'vatali signal:questionmark: Ja zivim u Zemunu, doduse na njegovoj zapadnoj periferiji pa sam malo blize Mainflingenu, i moja tri radio kontrolisana sata (jedan je bas ovaj AS4020) svake noci se sami kalibrisu bez ikakvih problema.:aetsch: Jacina signala varira, a nema ga samo kad je neko sugavo vreme.
-
Ja na zalost nisam uspeo ni jednom da uhvatim radio signal za Citizen :( Ali stvarno vec pocinjem da sumljam da ima razlicitih prijemnika u razlicitim modelima. Sa druge strane, ne znam da li modeli za razlicita trzista imaju razlicite frekvencije?! Kako god ja ne uspevam da uhvatim signal.
-
Ja sa mojim Skyhawk-om,nisam imao nekih vecih problema,osim kada je sugavo vreme,pa nece uvek da se nasteluje.Ovo kada radim rucno stelovanje.Prilikom prebacivanja sa letnjeg na zimsko,sve je bilo ok,a kada se prebacivalo sa zimskog,krajem marta,nije odradio automatski,nego sam morao sam.Sve u svemu,nesto se i ne opterecujem time,ako hocu da proverim da li ide tacno,pustim ga da "vata" signal i to je to.On sam steluje vreme u 2 i 3 nocu,ali kao sto rekoh,ima uticaja meteorolska situacija.
-
Kad smo vec kod hvatanja signala, da se pohvalim da u NOVOM SADU AS4020 hvata signal, i to iz moje spavace sobe (3.sprat od 4)...Vecinom je signal na low modu, ali neretko je medium a nekoliko puta je i High.
Hteo sam da postavim snimak, medjuti jedino me jeod toga odgovorilo duzina snimka (cirka 5+min) jer je u vreme kad je hvatao signal bio na low, te mu je trebalo vremena da se nasteluje....Na Djavi je high signal provereno...
-
Moj AS4020 je hvatao signal u raznim delovima grada (Zvezdara, Medak...) a i u kuci (zidovi debeli pola metra) na Dusanovcu. I ne retko i high signal...
Tako da lokacija izgleda nije toliko bitna, i nije potrebno planinarenje. :)
Jedino sto sam primetio da vreme (oblacno i lose vreme) bitno utice na signal.
-
Citat:
mikib78 kaže:
Moj AS4020 je hvatao signal u raznim delovima grada (Zvezdara, Medak...) a i u kuci (zidovi debeli pola metra) na Dusanovcu. I ne retko i high signal...
Tako da lokacija izgleda nije toliko bitna, i nije potrebno planinarenje. :)
Jedino sto sam primetio da vreme (oblacno i lose vreme) bitno utice na signal.
Upravo tako.Signal zavisi najvise od vremena.a koliko sam video,kod mene u mestu,ima ga skoro svugde.Nekad low,nekad high.
-
-
Dobrodosao u "Citizen Owners Club" :) U zdravlju ga koristio!
Btw. ja se upravo vratio sa puta iz Belgije i Holandije. U holandiji signal na HIGH sve vreme pa sam ga stelovao svaki dan :)
-
Pozdrav svima.
Evo i ja da napisem nesto, a imam i jednu malu dilemu. Juce sam uzeo pomenuti sat u Bomaru, inace prezadovoljan sam a kako vidim i svi ovde u ovoj temi. Nemam problema sa sekundarom, pada tacno gde treba :) Mene muci jedan drugi problem. Naime kada izvucem krunicu, i dok je okrecem, i na prvom i na drugom stepenu, kazaljke pomera suvise sporo, odnosno deluje kao da preskace... To je najbolje objasnjenje koje mogu da dam, pa me zanimaju vasa iskustva sa tim.
-
Pozdrav Markoo i dobro dosao! :)
Hm, ne znam da li sam dobro shvatio tvoj problem ali i ja sam imao slicno iskustvo sa mojim seiko skx007 kada sam ga uzeo, kada sam izvukao krunicu u polozaj 2 da namestim kazaljke isto sam imao osecaj pri okretanju da krunica "preskace" a kazaljke se sporo pomeraju. To mi se desilo samo 1-2 puta, posto sam par puta okrenuo kazaljke (napravio par krugova napred-nazad) i par puta izvukao i uvukao krunicu "preskakanje " je nestalo..
Tako da, verovatno samo krunica treba da se malo razradi...tako je bilo bar u mom slucaju!
Posto si sat uzeo juce, znaci nisi ga mnogo koristio, uzmi i malo se "igraj"sa krunicom da se razradi i siguran sam da ce preskakanje nestati..
Pozdrav :)
-
Nisi mi ulio bas mnogo optimizma :) Ne znam bas koliko je to normalno da se razradjuje :) Nego ne poznajem licno nikog ko ima isti sat pa da vidim kako to kod njega funkcionise, a ne mogu ovih dana da stignem da odem do Bomara. U svakom slucaju hvala ti, moguce da je i samo to u pitanju, videcemo kako ce se dalje pokazati, inace za ovo kratko vreme sto sam primetio, sve ostalo je odlicno.