Xetum satovi se nalaze u cenovnom rangu od 995$-1395$ i dostupni su za kupovinu direktno od proizvođača putem web stranice www.xetum.com ili u njihovom dizajn studiju i izložbenom prostoru nedaleko od Union trga u San Francisku. Inicijalnu kolekciju ovog proizvođača čine dve proizvodne linije, Tyndall i Stinson, obe nazvane po prirodnim spomenicima Kalifornije. Xetum-ov najpopularniji model, Tyndall (nazvan po planini Tyndall, u Kalifornijskom Sierra Nevada planinskom vencu) dizajnom podseća na precizne merne instrumente, poseduje podbrojčanik sa malom kazaljkom i 24-časovnu indikaciju, a pokreće ga ETA 2895-2 automatski mehanizam elabore klase.

Xetum satovi-xetum.jpg

Xetum Stinson model (nazvan po istoimenoj plaži u Severnoj Kaliforniji, Okrug Marin) poseduje minimalistički dizajn brojčanika sa centralnom sekundarom, a pokreće ga provereni ETA 2824-2 mehanizam. Svaki novi Xetum sat je napravljen u Švajcarskoj Dolini Jura i poseduje visoko kvalitetne komponente kao što su 316L nerđajući čelik i safirno staklo otporno na grebanje.

Xetum satovi-xetum2.jpg

Za osnivača kompanije i Kalifornijskog starosedeoca Jeffrey Kuo-a, lansiranje sopstvenog brenda predstavlja kulminaciju lične desetogodišnje potrage za preciznim miksom dizajna, komponenata, materijala i cene u jednom mehaničkom satu. Kuo kaže "Godinama sam tragao za savršenom kombinacijom ovih karakteristika, ali nešto je uvek nedostajalo, ili je sat bio preveliki ili preskup, ili jednostavno nije izgledao dobro. U poslednjih nekoliko godina satovi su postali veliki i kitnjasti, a Xetum pokušava da ponudi izbalansiraniju alternativu ovih trendova.”

www.xetum.com

Kontakt: info@xetum.com

Preuzeto sa: www.europastar.com