marketinški trik
marketinški trik
Eh, ja kupio tissot po Daliborovom savetu kada sam se učlanio na forum pre oko 2,5 godine i nema greške, bilo da su komponente pravili Kinezi, bilo Švajcarci.
Podešavam mu vreme samo kada prelazimo na letnje/zimsko računanje vremena, inače radi fenomenalno. Kinezi, Švajcarci, Japanci, Eskimi... ko god da ga je pravio, napravio ga je kako treba. Ukratko, mislim da su ovde Darko i Dalibor 100% u pravu.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Hadzija, to se tice kvaliteta, tu nema razlike, i tu se apsolutno slazem sa tobom.
Iskreno nije mi toliko vazno gde i u kom procentu je napravljen(ono sto je vazno je kontrola kvaliteta), ali onda lepo ocekujem kao kod Seika, kad si ga vec spomenuo, da taj sat bude jeftiniji, a sta su Svajcarci uradili? Izmestili proizvodju tamo gde je ona dosta jeftinija, zadrzali "Swiss Made" natpis a pritom napumpali cene satova, koje su mora se priznati vise nego ikada.
E meni je to jedini problem u ovoj prici.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Mene zanima jedno a to je ako za tih 50 ili 60 procenata napišu Swiss made zašto onda i za onih preostali 50 ili 40 procenata ne napišu China made ili China cased ili nešto slično. Da ih nije možda malkice sramota da to napišu na sat od nekoliko hiljada evra jer ipak je Švajcarska poznata po vekovnoj horologiji a ne Kina? U čemu je problem ? Pitanja su retoričke prirode..
Nekada je i Golf sklapan u Sarajevu ali je pisalo TAS ( Tvornica automobila Sarajevo ) .
Bookmarks sajtovi