Sreća pa je pregledan, ostalo i da ne komentarišem.
Sreća pa je pregledan, ostalo i da ne komentarišem.
Svaka cast za juvelirsko umece ali ovo je za repere i ruske tajkune...
@banja: Kic - verovatno. Termin sund se uglavnom odnosi na knjizevne proizvode bez vrednosti.![]()
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
...zahvaljujući prevashodno velikoj protražnji iz Azije.
Kad vidim ovo, ne mogu a da se ne setim jedne reportaže u Nacionalnoj geografiji od pre par godina. U pitanju je bio jedan od stotina novih kineskih gradova, koje su izgradili tako što su planine poravnali dinamitom, u kome se proizvode sve one džidža bidže kojima preplavljuju svetska tržišta. U mnoštvu sjajnih fotografija, jedna je bila posebno upečatljiva: uz i niz stepenice kostura nebodera od tridesetak spratova ide neprekidna kolona ljudi-mrava sa po dve kante u rukama u kojima nose beton na vrh. I tako ceo radni dan. Uveče svaki dobije po kesu pirinča kao dnevnicu, koju za večeru pojede sa svojom sirotinjom kući, i ujutro je ponovo na neboderu. Ne verujem da i jedan naš domaćin koji lije ploču na spratu nije montirao dizalicu za beton! Moja baka je za takve koji neljudski zarađuju na ljudskoj muci uvek govorila: zna li, jadan, gde će mu duša? Možda 5 000 000 $ kojima je plaćeno ovo grdilo od sata i nisu zarađeni tako, ali ako u njima ima samo jedan dolar koji jeste, on bi pekao na ruci kao žeravica.
Poslednja ispravka: umbra (12.3.2012. u 20:34)
...požuri polako...
Historia est magistra vitae!
Ljudi su kao satovi, neki žure, neki kasne, a ima i pokvarenih.
Ma bezveze, nisam mislio nesto da pametujem, nego sam bas nesto cituckao na tu temu pa mi ostalo u secanju.
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Ovaj dijamantski sat je dobar za nekog skorojevica, postao covek milijoner a niko ga nezna ! Onda kupuje ovaj sat i odma sve novinske agencije, objave vest da je taj i taj milioner kupio ovaj sat, da imam ovaj sat trosio bi ga na laganicu otcepim mu svaki put po neki dijamant kad mi zatrbaju pare, i onda prodam dijamant po dijamant - salim se ! A sad se ne salim odma bih ga prodao stavio pare u neku svajcarsku banku i ziveo od kamate celog zivota !
Bookmarks sajtovi