Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 47
Like Tree59Likes

tema: Certina DS PH200M - plava

Threaded View

  1. #12
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.913
    Lajkovi
    13198
    Reputacioni uticaj
    402

    Određen forumom Re: Certina DS PH200M - plava

    Da, biće skuplji za tih 200 €, jer če izaći s Special Edition liniji (kao DS Super 500M sa Orange dialom).

    Kao što si rekao Bezbi - 90 % kupaca ne razmišlja puno o kvaliteti mehanizma. Ima čak i onih, koji su srećni, da će prilikom servisa dobiti potpuno novi mehanizam u satu.
    Moje lično mišljenje - ako je SWATCH grupacija odlučila, da sa Certinom i Tissotom juri najveći krug potrošača, posebno onih mlađih...ok, to mi je nekako legalno, mada u očima pomnijih pratioca, zvučna imena horologije spušta na nivo, koji ova dva brenda nikako ne zaslužuju.
    Ali to što Certina u Heritage liniiju, čija svrha je podsećanje na najsvetlije trenutke prošlosti, ugrađuje ovaj jeftini mehanizam a gruapcija ima odgovorajuće mehanizme sa istorm rezerve snage, to mi je neprihvatljivo. Jer ovde ne možemo govoriti o modernim vremenima, modernim trendovima. Jednostavno, kada pored kvalitetnije varijante u takav sat svesno ubaciš slabiju verziju i prodaješ ga po 25 % višoj ceni - to je čisto uvaljivanje i degradacija nečega na što se svih ovih godina gradio ugled švajcarske horologije. Ne tražim, da se u te satove ugrađuje ETA 2824-2 ili ETA 2836-2, jer ruku na srce, u dvadesetim godinama ovog veka, sa 38 sati rezerve snage, možemo slobodno govoriti o arhaičnim pokretačima snage. Ali Powermatic C07.6XX nudi sve ono što današnji trendovi gutaju.
    Ako pogledamo Tissot Heritage liniju - tamo je sve klasično i održavaju tu prirodnu vezu. Nadam se, da će tako i ostati.
    Trenutno stanje u SWATCH grupaciji u entry i srednjem razredu od slabijeg prema boljem je: 1. Certina, 2. Tissot 3. Mido 4. Hamilton 5. Rado.

    Čini mi se, da je Nicolas Gl Hyek ovim potezom smanjio direktnu konkurenciju među brendovima, koji se na taj način više međusobno ne ubijaju. Shvaćam, da njegovo razmišljanje kao tvorca, vođe i pokretača grupacije ne može biti jednako mojem, kao ljubitelju satova, pa se nekako oslanjam na njegovu toliko puta već dokazanu genijalnost. Ali kao neko, ko zna šta je sve Certina radiia u istoriji sa Kurth Freres In House kalibrima...sa kreativne strane pogleda, današnjica je zaista Dark Ages ovog brenda.
    Poslednja ispravka: Haifisch23 (8.5.2020. u 17:15)
    bezbi, srdjanr and piksi like this.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •