davorb kaže:
@Haifisch23 izvini ako je glupo pitanje, ali pokusavam da razgranicnim par stvari:
negde sam vec citao o silikonskoj opruzi kod Tissota, ali mi nije zvucalo bas logicno da orpuga moze biti plasticna, a potom sam negde procitao da silicon zapravo znaci silicijumska. E sad, ta opruga nema veze sa ankerom? Znam da su to dva razlicita dela mehanizma, znam i cemu sluze, nego samo proveravam sta je onda potencijalno plasticno u tom mehanizmu a sta nije? Plus sam negde procitao da taj mehanizam ne moze da se steluje, ali je navodno vec jako dobro nastelovan. Posto vidim da i ti spominjes nesto slicno samo da pokusam da si razjasnim-to nema veze sa plasticnim delovima, to je jednostavno stvar konstrukcije mehaznima i odsustva regulatora?
i jos jedna mala asocijacija, ako ti nije tesko: spominjao si u nekoj drugoj temi da je Hamilton za nijansu posveceniji samostalnoj razradi satova u odnosu na Tissot i Certinu. Jel' h10 po ovom pitanju bolji od Powermatica?
I na kraju da zakljucim-dzaba im 80h rezerve kada su osakatili originalni mehanizam. Toliko decenija kasnije i dalje bolje da trazimo etu 2824-2 nego ove nove derivate?
Bookmarks sajtovi