Hvala, gospodo, hvala! Velika je pobeda sto, razvejavajuci magle izazvane groznicom, koje maglise moj ionako pomraceni um, uspeh da sacinim ovo stivo. To sto je ispalo koliko toliko koherentno i pored bezbrojnih pocetaka i prekida pisanija mogu zahvaliti samo sreci. Posto sam ga (usled pomenutih neprilika) pisao dobrih deset dana, pogubio sam iz vida u kom racunaru, u kom brauzeru i kada sam sacuvao izvore te ih nisam naveo na kraju. Bilo kako bilo, nisam imao jedan ili dva glavna izvora nego sam sakupljao mrvice ovde i onde sirom interneta....
Posto mnoge recenice prepravljam po zilion puta, desi se da neka od njih ostane u prvobitnom obliku a da ja ne primetim.
Napisah gore:.Za sve to vreme, minutna kazaljka stoji, vreme prolazi, i mi završimo sa netačnim satom.
U recenom slucaju, minutna kazaljka ne stoji nego se okretanjem krunice vrti u krug zajedno sa satnom kazaljkom. Za to vreme, (pogotovo ako moramo nekoliko zona da dostelujemo) vreme tece i mi kada podesimo satnu kazaljku ne znamo gde treba postaviti minutnu ukoliko nemamo referentni sat.
Takodje:Cinjenica je da su kod satova u najnizem cenovnom rangu (Recimo Orient GMT CFE04001B) GMT kazaljka FIKSNA, to jest NE MOZE se nezavisno podesavati. Vreme u drugoj zoni se dobija iskljucivo okretanjem bezela za odgovarajuci broj podeoka. Ima i onih koji nude brzo podesavanje GMT kazaljke (ne znam koji su tacno modeli u pitanju), ali to ih i dalje ne cini ''pravim GMT'' satovima.Oni uglavnom nude brzo podešavanje dodatne dvadesetčetvoročasovne kazaljke.
Ukoliko pronadjem jos neku gresku napisacu dodatni post.
Registracija
Help

56Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
Bookmarks sajtovi