Hvala, gospodo, hvala! Velika je pobeda sto, razvejavajuci magle izazvane groznicom, koje maglise moj ionako pomraceni um, uspeh da sacinim ovo stivo. To sto je ispalo koliko toliko koherentno i pored bezbrojnih pocetaka i prekida pisanija mogu zahvaliti samo sreci. Posto sam ga (usled pomenutih neprilika) pisao dobrih deset dana, pogubio sam iz vida u kom racunaru, u kom brauzeru i kada sam sacuvao izvore te ih nisam naveo na kraju. Bilo kako bilo, nisam imao jedan ili dva glavna izvora nego sam sakupljao mrvice ovde i onde sirom interneta....

Posto mnoge recenice prepravljam po zilion puta, desi se da neka od njih ostane u prvobitnom obliku a da ja ne primetim.
Napisah gore:
Za sve to vreme, minutna kazaljka stoji, vreme prolazi, i mi završimo sa netačnim satom.
.
U recenom slucaju, minutna kazaljka ne stoji nego se okretanjem krunice vrti u krug zajedno sa satnom kazaljkom. Za to vreme, (pogotovo ako moramo nekoliko zona da dostelujemo) vreme tece i mi kada podesimo satnu kazaljku ne znamo gde treba postaviti minutnu ukoliko nemamo referentni sat.

Takodje:
Oni uglavnom nude brzo podešavanje dodatne dvadesetčetvoročasovne kazaljke.
Cinjenica je da su kod satova u najnizem cenovnom rangu (Recimo Orient GMT CFE04001B) GMT kazaljka FIKSNA, to jest NE MOZE se nezavisno podesavati. Vreme u drugoj zoni se dobija iskljucivo okretanjem bezela za odgovarajuci broj podeoka. Ima i onih koji nude brzo podesavanje GMT kazaljke (ne znam koji su tacno modeli u pitanju), ali to ih i dalje ne cini ''pravim GMT'' satovima.

Ukoliko pronadjem jos neku gresku napisacu dodatni post.