Prikaz rezultata 1 do 5 od ukupno 5
Like Tree3Likes
  • 3 Post By umbra

tema: Sve o dizajniranju satova...

Threaded View

Član Avatar korisnika umbra
    Član od
    18.10.2011.
    Lajkovi
    899
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    22

Određen forumom Re: Sve o dizajniranju satova...

Citat tolarbo kaže: Pregled poruke
    Mislim da je odlicna tema! Bice tu lepih diskusija.
    Ja cu odmah da prokomentarisem ovaj prvi sat sa postavljenog linka.

Vrlo moderan dizajn, koji privlaci paznju, odlicno ukomponavani hronografi i lepa linija celog sata. Odnos geometrije i ostalih elemenata na satu je optimalan. Kombinacija bolja je vrlo uspela. Sve u svemu meni se dopada. Jedina ozbiljnija zamerka je nedostatak oznaka za sate.
    Evo i fotografije
    Drago mi je da vam se tema sviđa i da je ostala ovde. Fino su boldovane ključne rečenice...... Nadam se da će se, vremenom, u nju uključiti i ostali. Ne znam da li ću dobro objasniti, ali osećao sam neku disproporciju ili bolje rečeno nedostatak rasprava o samom izgledu sata u odnosu na to koliko je to često presudan faktor u njegovom izboru. Setimo se da najčešće savetujući nekoga oko kupovine izgovaramo ono: uzmi sat koji ti se sviđa, ti ćeš ga svaki dan gledati na svojoj ruci. Naravno da ovde ima mnoštvo mišljenja i o izgledu satova, ali ona su rasuta svuda po raznim temama, i najčešće se svode na par reči ili samo jednu: lepotan...uh...balavim na njega...itd! Bez želje da raspravljamo o ukusima, iako je to jako blisko ovome, želim da sami sebi pa i jedni drugima objasnimo: ŠTA JE TO što nam se svidelo i ZAŠTO nam se sviđa. Otkriti one elemente koji nešto čine lepim, manje lepim ili ružnim, definisati ih u svojoj svesti, bitno je za stvaranje sopstvenog estetskog stava i samog ukusa, i veliki je korak dalje u odnosu na puki i nedefinisani osećaj, iako ovaj MORA biti ta prva inicijalna kapisla od koje sve polazi. Ovo važi, ne samo za satove, već i za ostala dela umetnosti, arhitekture, i svega što nas okružuje, i najbolja je odbrana od KIČA prema kome svi imamo negativan stav, a u stvari ga nije uvek lako prepoznati i definisati...
    Poslednja ispravka: umbra (14.3.2012. u 10:31)
    ...požuri polako...

Slične teme

1. VAŽNO - Sekcija Prodaja satova je zamenjena Berzom polovnih satova
    By Vladan Stevanovic in forum Prodaja satova
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 10.9.2011., 17:18

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke