Na kraju se sve svodi na to da,postoje dva tipa vlasnika satova.
U prvu grupu spadaju oni kojima je važno da svi vide da on,a može i ona,ima skup sat,a to je kod nas,tu mislim na one neupućene,Rolex,Breitling,IWC i da ne zaboravim Panerai,dok drugu grupu čine ljudi kojima je važno da oni sami znaju da imaju kvalitetan sat,koji može a ne mora da bude i skup.Naravno,ja spadam u ovu drugu grupu i moram priznati da je lep osećaj,nema "zlih" pogleda,kada nosite skuplji sat od onih gore navedenih a da to drugi ne prepoznaju.
A što se tiče Seika,sve najbolje.
Na ovakve reci covek ne moze da se ne iznervira.... Ovo nije vise mesto gde covek moze da se relaksira..
Koji kompleksi...Secam se kad je jedan clan na slike drugog clana rekao da su sve to kopije...a ispostavilo se da znalac gresi i da su sve to originali...
Strasno...
Ma kakvo nerviranje Milane,neka svako pise sto zeli i umije.Nemoj trosit zivce na takve stvari.
"Papir" trpi svasta,kao da ce bilo sto sto mi ovdje napisemo ista promijeniti.Ja se bas ovdje najvise relaksirao
A tko voli ovo ili ono,to je simpaticno kako smo svi razliciti,kao da navijamo za razlicite klubove. Bitno da svi volimo sport!![]()
@sub prica o rolexu je jedna od stvari koje sam ja pokusao da kazem. dakle ja takodje volim rolex, tj obozavam ga. cim budem imao 7800 eura kupicu GMT II u celik zlatu ili submarinera u celik zlatu. mi koji volimo rolex moramo sebi priznati jednu stvar, to je da patimo od brenda, i ja to nikada nisam krio da kazem. ali mi se cini samo da 99% ljudi na svetu pati od brenda, zato sam o rolexu pricao generalno a ne samo u svoje ime. zato mi je malo cudno da bi neko pre kupio marinemastera pre submarinera (ne gledajuci cenu) ali ako ima i takvih onda ok, sta sad, ima nas svakakvih. ja to ne bi uradio neko drugi bi.
@milan_zmaj ako mislis na uvrede tipa moja recenica "nizi stupanj razvoja..." ja sam obajsnio o cemu se radi i da sam nenamerno uvredio sve clanove koji poseduju breitnig i rolex pa i samog sebe. u pitanju je bila lose formulisana recenica i ja sam se izvinuo svima
svako nosi ono sto voli,sto misli da je najbolje za njega i ono sto moze sa priusti.o ukusima nevredi raspravljati.
Ukoliko kupujes sat samo zato sto se zove rolex ili seiko ili.... onda patis od brenda ja licno ne bi kupio ovaj seiko,marinemastera ,bez obzira kolko je dobar ,zato sto mi deluje nekako preglomazno bar tako izgleda u odnosu na Submariner.
Ne bih kupio ni sve rolex-e odnosno ne bih ih nosio, ne svidja mi se recimo air-king,explorerII,nisam nesto bio ni odusevljen deep-sea i ako smo svi videli kako je dobro napravljen, bez obzira sto su rolex.
Problem je sto se rolex mnogo vise shvata kao statusni simbol nego kao sat.
Slicno je i sa kolima Mercedes je ,pored toga sto je odlican auto i statusni simbol,Mazda je takodje odican auto koji svojim kvalitetom verovatno ne zaostaje ili su te razlike jako male ali nikad nece postati mercedes ma kolko se trudili
apsolutno se slazem sa drugim pasusom tvog texta (mercedes-mazda). samo bih dodao jos nesto, ja volim rolex zato sto 1) mi se istinksi svidjaju neki modeli 2) koliko god je cinjenica da nemaju previse komplikacija, opet je to in house svajcarski mehanizam 3) rolex je statusni simbol (jak kao brend)
PS da li bi neko mogao da mi da katalog cena seiko satova? mislim na internetu naravno, kao sto breitling ima na breitlingsource, mora da i seiko ima tako nesto
Samo jedna stvar, mašite suštinu... Mazda ili Toyota ili Honda ili... NE ŽELE da budu mercedes niti teže ka tome da postanu mercedes jer nemaju potrebe za tim i to nije filozofija kojom se vode, pa tako ni Seiko NE ŽELI da postane jedan rolex ili breitling. Seiko je sam po sebi institucija kojoj moraju da se poklone i odaju priznanje svi koji nešto znače u svetu časovničarstva, želeli oni to ili ne.
I nije mi jasno zašto u svakoj raspravi mora da se uvuče u priču Rolex (a ovde mu nikako nije bilo mesto) i zašto u svakoj diskusiji satovi moraju da se porede sa automobilima?
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
evo jos jedne slike za one koji ne znaju. a za hadzi dalibora i dragona odgovor glasi: pobedili ste. ta dva sata se ne lice.
Bookmarks sajtovi