61Likes
-
Re: SAT Projekat, potrebne informacije...
ja radim slican projekat, trenutno sa studentima fakulteta likovnih umetnosti radimo dizajn kucista i brojcanika
kucista se nabavljaju u kini, imas sajam svake nedelje moras otici tamo ako ces ozbiljan posao da pravis, ali ne rade manje serije od 500 komada, vrlo su povoljni, imas nekoliko hiljada vec uradjenih modela ili ako zelis novo oni odrade bez problema, mesecno izbace 300.000 inzenjera, njima definitivno pripada buducnost
ickler pristaje da uradi i 50 komada, kucista su im skupa ali odlicna za tebe, mislim da nemaju za 6497 vec za automatike, oko 200 do 250evra su im cene
ickler ima vec gotove modele a ako im se svidi tvoja ideja, spremni su da ti je urade po tvojoj zelji, bezveze projekte oni ne zele da rade
najveci trosak je marketing i distribucija, samo manji deo odlazi na materijale, made in serbia nikako jer to nije ama bas nikakva referenca, naprotiv
ovde to nema gde da prodas, nema narod para ili ako ima, stegao se, u inostranstvu lakse ali je trziste prezasiceno sa gomilom mikrobrendova koji trpaju etu u kineska kucista i polazim od sebe, dakle introspekcija, pre cu naravno uzeti dobri stari longines nego neki novi nepoznati neafirmisani sat za 500 ili 700evra jer ne mozes manje da izadjes od toga
najbolja je opcija, bez obzira sto volis automatiku i sve to je ok, kvarcna mijota, najjeftinija je i ljude ne zanima sta je unutra i da li kazaljka klizi, jedan od 400 gleda na te stvari, bitno je da je sat LEP
mnogo je skupo srediti etu da ima centralnu sekundaru umesto na poziciji 9, zat onam je stowa izbaci i proda foru, eto vam novi dizajn bez kazaljke koji ima brojne prednosti, ma sve im je malo, nebo bi ukrali i stavili sebi u dzep
za ozbiljan projekat racunao sam treba 30.000evra, tako je u svedskoj krenuo danijel velington pre koju godinu, sada ima revenue, to mu je kao godisnji prihod 26 miliona evra
Poslednja ispravka: Милан Милановић (25.3.2014. u 20:54)
Tags for this Thread
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi