Strana 3 od 6 PrvaPrva 123456 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 21 do 30 od ukupno 58
Like Tree274Likes

tema: Ma taj sat je cudo pravo....

  1. #21
    Stariji član Avatar korisnika SHIBUMI
    Član od
    2.2.2012.
    Lokacija
    Balkan-South Ontario
    Poruke
    599
    Lajkovi
    2923
    Reputacioni uticaj
    173

    Određen forumom Re: Ma taj sat je cudo pravo....




    Assyrian king Tiglath-pileser III in 738 BCE-je imao veoma skup sat.
    RUS, vladas, sima hrabri and 4 others like this.
    "The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".

  2. #22
    Stariji član Avatar korisnika SHIBUMI
    Član od
    2.2.2012.
    Lokacija
    Balkan-South Ontario
    Poruke
    599
    Lajkovi
    2923
    Reputacioni uticaj
    173

    Određen forumom Re: Ma taj sat je cudo pravo....

    Sat je pronadjen u rusevinama Hirosime posle nuklearne eksplozije bombe nazvane tako nevino: "Little boy".




    The Hiroshima explosion, recorded at 8:15am, August 6, 1945, is seen on the remains of a wristwatch found in the ruins in this 1945 United Nations photo. The shadow of the small hand on the eight was burned in from the blast, making it appear to be the big hand. (AP Photo/United Nations)


    All the watches found in the ground zero were stopped at 8:15 am, the time of the explosion.




    Posle eksplozije, kapija koja u Japanu predstavlja simbol za "Serenity"-spokoj.

    Oko 80.000 je umrlo u istom danu, 60.000 u toku 5meseci od posledica zracenja, leukemije, bolesti i opekotina.
    Poslednja ispravka: SHIBUMI (28.12.2012. u 21:04)
    "The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".

  3. #23
    Stariji član Avatar korisnika SHIBUMI
    Član od
    2.2.2012.
    Lokacija
    Balkan-South Ontario
    Poruke
    599
    Lajkovi
    2923
    Reputacioni uticaj
    173

    Određen forumom Re: Ma taj sat je cudo pravo....

    "Bele noci " misteriozne Venecije severa - Sant Petersburga

    Nekada davno u jednoj dalekoj zemlji koja se pružala preko dva kontinenta živeo je jedan car koji je imao tri sina. Ili je ipak, kako istoričari tvrde, imao četrnaestoro dece? Uostalom, ko je to još brojao na dvoru? U svakom slučaju, car je jedne noći usnuo čudan san. Sanjao je kako je na močvarnom tlu na obali Baltika koje je bilo pod upravom švedskog kralja izgradio najlepši grad koji je čovečanstvo do tada videlo.



    I kako je izazovima teško odolevao, a u Moskvi je bilo isuviše hladno, kad se probudio, krenuo je na zapad, u potragu za svojim snom. Mnogi su se potajno smejali njegovoj nameri misleći da je car počeo da ludi i da je vreme da ga nasledi jedan od sinova koji nije bio pokošen misterioznom bolešću u najranijem detinjstvu kao većina njegove dece.



    Međutim, kako se carstvo ubzo proširilo ka zapadu i Petar Veliki uspostavio kontrolu nad Baltikom, na močvarnoj delti Neve 1703. godine počeo je da niče grad. Svi oni koji su s podsmehom gledali na poduhvat Petra Velikog, uskoro su shvatili ozbiljnost njegovih namera.




    Već 1712. godine Petar Veliki je iznenadio celu zemlju i svet proglasivši St. Petersburg svojom novom prestonicom. Uskoro je počeo da dovodi niz evropskih arhitekata, pre svega iz Italije, Francuske i Nemačke, čiji je zadatak bio da razviju urbanistički plan nove prestonice.



    Ovaj novi evropski centar moći koji je svakodnevno rastao i postajao sve ozbiljniji igrač na svetskoj političkoj sceni, počele su da krase velelepne palate, crkve i zdanja u koja je smeštana državna uprava. Barokna arhitektura s početka 18. veka postepeno je smenjena neoklasicizmom, prateći razvoj evropskih prestonica, a posebno Pariza.





    Petar Veliki je ovakvim potezom hteo da pokaže koliko je sebe smatrao evropskim vladarom, jasno ističući razlike u gradnji u odnosu na moskovsku crvenu ciglu i crkvene kupole u obliku luka. Menšikovljeva palata, Katedrala Petra i Pavla, Akademija nauka i Univerzitet podignuti su za života Petra Velikog i, zajedno sa Zimskom palatom, koja je izgrađena nakon njegove smrti, predstavljaju najlepše primere barokne arhitekture u gradu.



    Sankt Peterburg, Petrograd, Lenjingrad… menjao je nazive kako su se menjali i vladari. Zovu ga još i “Severna Venecija”, “Grad belih noći”, “Istočni Pariz”… Ovaj najevropskiji ruski grad koji sjedinjuje najbolje vrednosti istoka i zapada, bio je prestonica carske porodice Romanov. Grad je ime dobio po zaštitniku svog osnivača svetom Petru
    (ma ne onom svetom Petru, nego vec pomenutom Caru Petru prvom).

    Posle smrti Petra Velikog, 1725. godine, prestonica carstva je nakratko vraćena u Moskvu (1728-1732). Nakon ovog kratkog perioda sedište carstva ponovo je premešteno u St. Petersburg, gde je i ostalo sve do Oktobarske revolucije 1917. godine.

    Postao je glavna baltička luka, kapija Rusije prema Zapadu. Bio je prestonica Rusije do 1918. godine, ali kao takav nije bio u milosti komunista, koji su mu za kaznu oduzeli titulu prestonice. Nova stranica Sankt Peterburga ispisana je 2003. godine proslavom njegove tristote godišnjice, povodom koje je renovirano više od 130 objekata. Vrata Zimskog dvorca bila su otvorena za kulturne i modne događaje i visoke zvanice iz celog sveta.
    U “Piteru”, kako od milja svoj grad zovu Peterburžani, svaka kuća ima svoju priču. Tu je bilo obitavalište Katarine Velike, Čajkovskog, Puškina i mesto turbulentnih istorijskih događaja.




    Ipak, Sankt Peterurg je više od toga. Dovoljno je da prošetate duž kanala Moika, pa da naiđete na palatu prinčeva Jusupov, gde je jedan od njih ubio čuvenog Raspućina, ili da prođete jednom od obala kanala Gribojedova, kojom biste stigli do poznatog kraja koji se proteže oko Trga Heno, u kome žive trgovci zanatlije, koje je Dostojevski opisao kao drugo lice raskošne fasade grada. A možete preći Nevu i stići na ostrvo Vasiljevskij, gde se nalazi univerzitet na kome je radio čuveni hemičar, tvorac periodnog sistema elemenata Dmitrij Mendeljejev.


    Iako se ime ovog grada menjalo sa svakim novim državnim uređenjem, vrednosti na kojima je St. Petersburg iznikao ostale su iste. Raskoš, umetnost i kultura i danas su stubovi na kojima počiva ova blistava kapija ka jednom beskrajnom carstvu.


    Da li je ovo mozda najlepsi metro na svetu...



    Bele noći

    U periodu od kraja maja do sredine jula u gradu se održava Festival Belih noći koji čini niz baletskih, operskih, rok, pop i drugih umetničkih dešavanja vrhunskih izvođača iz zemlje i čitavog sveta. Kulminacija festivala nastupa krajem juna, s proslavom „Skerletna jedra“, kojoj prisustvuje i do tri miliona ljudi, uglavnom učenika i studenata. Vatrometi, jedrenjaci sa crvenim jedrima i reke ljudi koje preplavljuju gradske ulice i kanale u onome što je nakon kraja Drugog svetskog rata počelo kao proslava kraja školske godine, formiraju neverovatnu atmosferu u kojoj je teško ne uživati. Upravo u skladu s onim kakav je i sam grad s bezbroj nadimaka, koji tokom leta ne pali ulične svetiljke.




    Pazi, pazi, pa to je ponoc!

    Jedna od mnogih asocijacija kad se izgovori ime ovog grada, glasilo ono Petrograd, Lenjingrad ili St. Petersburg, jesu bele noći. Onaj dugoočekivani period kad zimsku učmalost i tamu počne da smenjuje gotovo dvadesetčetvoročasovna dnevna svetlost, nigde nije poprimio tu vrstu poetičnosti i postao predmet slavlja kao u ovom baltičkom gradu.



    Krajem maja svetlost počne da se prelama gradom u raznim bojama kroz teške oblake, formirajući među stanovništvom svojevrsnu grozničavost uporedivu sa euforijom koja nastane u Japanu u periodu cvetanja trešanja. Ovo se dešava zahvaljujući pozicioniranosti St. Petersburga, koji je najseverniji milionski grad na svetu.



    Kada ste u Sankt Peterburgu, imate utisak da ste negde u Skandinaviji. Narod je opušten i ljubazan, a omladina se ni po čemu ne razlikuje od vršnjaka iz zapadne Evrope. Peterburžani su komunikativniji, i govore strane jezike. Turista željan “nečeg više” prošetaće ulicama koje je opisivao Dostojevski, provozaće se metroom i otići će do poznate Jelisejeve prodavnice, u kojoj je Elton Džon kupio kavijar za 40.000 rubalja (1 evro-34 rublje). Možete svratiti do gradskih pijaca na kojima može da se nađe sve, od sira i morskih plodova do voća iz Azerbejdžana i Moldavije. Posle može da se večera u nekom od brojnih restorana gde se mogu okusiti tradicionalna jela poput supe od cvekle, ribe, mese ili palačinke od heljdinog brašna, a može i da se popije kafa u Literarnom kafeu u koji je često navraćao Puškin. Sankt Peterburg, uz tradiciju, nudi i obilje alternativnih, umetničkih prostora, ali i ogromne, savremene šoping-centre. Nesumnjivo, Sankt Peterburg je mešavina umetnosti, bajke, istorije i savremenog života.


    Ahhhhh...

    Da, tu je i taj sat...



    "Montblanc Haute Joaillerie White Nights "

    Proslava sofisticirane elegancije i bogato kulturno nasledje Senkt Petersburga, ovaj "komad" je odraz iz zbirke Villeret1858, inspirisan ovim jedinstvenim prirodnim fenomenom. Tada sunce nikad ne zalazi i "kupa" ovaj istorijski grad srebrnom svetloscu.

    Ovaj sat je zato ukrasen sa 208 malih dijamanata na dial-u 160 dijamanta na spoljnom delu i 38 dijamanata ukrasava krunu. Unutar belog bljestavog eksterijera se krije rucno navijajuci mehanizam napravljen u kuci.



    The three-hand watch with subsidiary seconds face is a statement piece of precision and beauty. Every detail mirrors St Petersburg’s unforgettable spirit.
    The cap of the crown is a Montblanc Diamond in the shape of the brand’s star emblem, another reference to the unique lights enjoyed during the summer months by this city.

    Ako je ovo damama bas mnogo "sljastalo" ima i nesto skromnije.




    A sad nesto
    i za decake, ali samo ako su bili dobri.






    Brand: Poljot International
    Collection: Manual wind
    Model: Nights of St. Petersburg - Stones
    Reference: 36022.1940864Z
    Gender: Female
    Casematerial: Steel
    Caseshape: Round
    Diameter: 43.00 mm
    Thickness: 12.80 mm
    Weight: 64,00 g
    Waterproof: -
    Movement: Hand-wound
    Caliber: Molnija 36022
    Basecaliber: -
    Strapmaterial: Leather
    Price: $ 976
    Price date: 07/2006



    I jos nesto: Ako već niste nikom napisali klasičnu čestitku, napišite onu savremenu – elektronsku. Budite vedri, budite i dobri. Ne zaboravite. Neko i vas sad – i vašu poruku – gleda s očima punim nade, očekujući od vas dašak topline u ovom posljednjem decembarskom danu, koji otiče u onu nepovratnu reku, zvanu vreme prošlosti!

    Što se mene tiče, neću zakasniti: Svima vama koji ovo čitate želim sve najljepše u novoj, 2013. godini!!!!


    Cekaj, cekaj malo...

    Cemu taj zamisljen pogled?
    Pa naravno da vam zelim da imate jos puuuuno satova, koji ce pratiti otkucaje vaseg srca dozivotno.

    Pozz
    Poslednja ispravka: vladas (2.1.2013. u 10:12)
    vladas, 23jewels, VLADAN P and 2 others like this.
    "The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".

  4. #24
    Stariji član Avatar korisnika SHIBUMI
    Član od
    2.2.2012.
    Lokacija
    Balkan-South Ontario
    Poruke
    599
    Lajkovi
    2923
    Reputacioni uticaj
    173

    Određen forumom Re: Ma taj sat je cudo pravo....

    Najlepse molim moderatora da izbrise ili ceo post ili sliku koja ovde ne pripada i koju ja nisam odabrao. Ovo se pojavilo na meni neobjasnjiv nacin.

    Hvala unapred, i izvinjavam se ako je to izazvalo nezeljene reakcije.
    Poslednja ispravka: SHIBUMI (31.12.2012. u 23:44)
    "The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".

  5. #25
    Stariji član Avatar korisnika SHIBUMI
    Član od
    2.2.2012.
    Lokacija
    Balkan-South Ontario
    Poruke
    599
    Lajkovi
    2923
    Reputacioni uticaj
    173

    Određen forumom Re: Ma taj sat je cudo pravo....

    Lep pozdrav skoro svima, i jos jedanput najlepse molim moderatora da izbrise ili ceo post ili bar sliku Bill Gates-a koja se pojavila umesto originalno postavljene slike Giovanni Agnelli-ja. Kako se to dogodilo, zasto i kako, za mene je neobjasnjivo. U svakom slucaju je postignut cilj, i ako tako ostane, meni je ostalo samo da se kompletno povucem i zahvalim na druzenju. Bilo je lepo dok je trajalo.

    Sve najbolje svima, sem......onom ko moze da pise i brise kad hoce i kako mu je volja.
    83stojan and Zagor like this.
    "The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".

  6. #26
    Moderator Avatar korisnika vladas
    Član od
    16.9.2009.
    Lokacija
    Beograd, Srbija
    Poruke
    2.706
    Lajkovi
    4350
    Reputacioni uticaj
    179

    Određen forumom Re: Ma taj sat je cudo pravo....

    SHIBUMI, ja sam odmah po tvom upozorenju otvorio problematican post (i kod mene se video B.G.), pregledao attachmente i posle snimanja posta - pojavio se Anjeli.

    Do ovog tvog drugog posta nisam ni znao da problem i dalje postoji jer ja vise ne vidim problematicnu sliku Bila Gejtsa.

    Niko nije imao ni najmanju zelju da te sikanira. Ako mislis da nesto nije u redu, pisi odmah moderatorima i adminima na PP! Mi smo, ljudi, ovde da vam pomognemo, radimo to volonterski, sa najboljom zeljom a nikako da bismo bilo koga sikanirali ili terali!

    Da presecemo ovo pitanje (mislim da ima veze sa kesiranjem slika), ja cu problematicnu fotku skinuti, ako zelis da Anjelija vratimo tamo, posalji mi sliku na vlada.71@gmail.com ili na PP.
    Tebi, iako si mene izostavio iz svoje cestitke, zelim sve najbolje u Novoj 2013.
    Poslednja ispravka: vladas (2.1.2013. u 10:19)
    No time to lose

  7. #27
    Stariji član Avatar korisnika SHIBUMI
    Član od
    2.2.2012.
    Lokacija
    Balkan-South Ontario
    Poruke
    599
    Lajkovi
    2923
    Reputacioni uticaj
    173

    Određen forumom Re: Ma taj sat je cudo pravo....

    Svima zaduzenim i odgovornim: Vladas, Sima .... koji ovo "mesto" cine prijatnijim, lepsim i uredjenijim, svojim trudom i autoritetom odrzavaju red i harmoniju...

    Najiskrenije se izvinjavam ako su se posle moje reakcije osetili (i to sa razlogom) posebno prozvanim.

    Vise se ponoviti nikada nece.


    Lep pozdrav i puno srece svima.

    Shibumi
    "The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".

  8. #28
    Stariji član Avatar korisnika SHIBUMI
    Član od
    2.2.2012.
    Lokacija
    Balkan-South Ontario
    Poruke
    599
    Lajkovi
    2923
    Reputacioni uticaj
    173

    Određen forumom Re: Ma taj sat je cudo pravo....

    U secanje na ”Neznog Dzina” sa tuznim ocima

    "Bese to jedno lepo prijateljstvo"





    "Even a broken clock is right twice a day." –Anthony "Tony" Soprano [1999]

    Ova prica ide nekako ovako:

    Michael Kobold -osnivac, dizajner, vlasnik, mladunac sa velikim ambicijama, po onom oprobanom: “Moja masta moze svasta”, ali….

    Ako ste ikada imali priliku da ga sretnete, onda je to susret koji nikada necete zaboraviti. Na stranu ocigledan sarm i zarazni entuzijazam za satove (poznato li vam to zvuci), Mr.Kobold ima price da isprica kao ni jedna druga osoba.


    Michael Kobold

    Po rodjenju precizni Nemac , koji je veoma mlad dosao u USA da studira (Carnegie Mellon University), i te 1998 godine, sa 19 godina po krstenici i sa $5000 u dzepu, osnovao je svoju kompaniju za proizvodnju satova. Ono sto je izgledalo kao posao sa strane, da se ubije “monotonija jednog dosadnog studiranja”(mada, diplomirao je jednu godinu ranije, tek da se zna), postalo je svakodnevna i skroz ozbiljno, nesto vise i od strasti (a imali vise od toga). Bravo! Ima, a to je Ljubav!






    Prva (ili bar jedna od prvih), potpuno internet bazirana marka sata, koja podrazumeva prodaju direktno iz fabrike (na pocetku je to bilo iz njegove studentske sobe), i iskljucivo preko interneta.



    "San jedne letnje noci"

    Ideja mu je da to budu visoko kvalitetni mehanicki satovi, ali sa sto vise americkih komponenti ugradjenih, “san snova” koji treba ostvariti, inace cemu uopste taj dolazak u Ameriku- zemlju velikih mogucnosti.




    Michael se stacionirao malo izvan grada Pitsburga, ali je time ipak zasao dosta u teritoriju Amish-a.



    Amisi su kao sto znate ili ne, oni kao malo “zaostali sa tehnologijom”, i spori, ili ti usporeni u usvajanju novih trendova i svega onoga lepog sto nude robne kuce Beograd.
    Dakle plugovi, konji i ceze, i po neki traktor na putu za muzej.



    Kikice, kapice i kecelje za curice.




    A cokule i tregeri na malo kracim pantalonama, i ala serpa frizura za decake.

    Ali zato idu da spavaju cim padne mrak i ustaju sa kuku-riku ko-ko-da to je prava nepravda. Sto bi rekli prirodno budjenje i domaca-organic (no MSG, no GMO, no BS) hrana.
    Ovo je samo Ilustracije radi, a samo za one koji kasno lezu pa onda spavaju duze, i jos povrh svega, jedu zimsku salamu leti).
    Znaci vi vec znate ko su Amishi, pa sto ne kazete, ja se vec pogubio u ovom,
    mada o njima sve najlepse, cisto da se zna.
    Secate se kako su spasili zivot Harison Fordu u “svedoku”, eee pa da, to su ti…



    Zbog toga i on, Michael Kobald ( o kome ce biti jos reci, ali na drugom mestu da ne remetim mir ove teme) kao i njegove nove komsije Amishi, ponekad moze biti nesvestan raznih elemenata savremenog drustva-sveta koji ga okruzuje.
    Zasto ovo napominjem, pa oni koji budu zainteresovani i nastave da citaju, ubrzo ce saznati.




    Posao je isao i donosio neki prihod, mada o tome kasnije, vec kao sto sam napomenuo.

    Da bi jednog dana (2002 godine) Kobold kao jedini zaposleni u Kobold Watch Co. u Robinson-u, podigao slusalicu i to je pokazalo se kasnije, bio jedan vrlo interesantan telefonski poziv.



    Covek koji je zvao, vec je vlasnik jednog Kobold sata, ali bi hteo jos jedan da kupi.
    Po specificnom akcentu se odmah dalo zakljuciti, da je tip nema greske iz Njuce, ali on nista ne govori o tome kakav bi ga ovaj put sat zanimao.
    Po njegovom, reklo bi se donekle i mrzovoljnom glasu, pa Izgledalo je kao da je jos jedan od onih pandura koji bi zeleli da dobiju sat, ali ovaj put sa nekim znacajnim popustom.




    Kobold je vec tada poceo da po malo prodaje satove raznim vladinim agencijama, vojsci kao i panduraciji, i to sa citavih 20% popusta.

    A razgovor je, ako se dobro secam tekao nekako ovako:

    Mr. Kobald ga je pitao da li i on zeli popust?

    Ne, ja ne zelim popust, ja sam glumac! Odgovorio je tip sa druge strane.

    Da li ste trenutno zaposleni ? (tipicna pitanja nekome ko zeli da kupi nesto preko $ $$$, a bas i ne ostavlja utisak da ima kintu-pokrice za to).

    Da, ja radim za TV.

    Da li imate ulogu u kojoj govorite neki tekst?
    (Kobald je imao prijatelja sa fakulteta, koji je bio glumac ali “na ivici gladi”, pa cisto onako, da nije isti slucaj, konobar/glumac ).

    Ima jedan show na HBO TV, koji se zove “Sopranos”, rece cova, tamo je jedan krupan, debeo tip, e to sam ja.

    Mr. Kobald koji nema tv i ne prati show bizz. i nikada nije ni cuo za “Sopranos”, mada ga ipak sve nesto asocira na neko pevanje…Upita tipa sa druge strane zice, da li je on mozda pevac?

    Totalno bespomocnan u razjasnjavanju ko je, tip mu je predlozio da dodje u Njucu na jedan obilazak studija, seta“Sopranos” na HBO televiziji. A tada bi rece, mogao i da mu on- Mr.Kobald proda jos neki sat.

    Istog vikenda Michael je seo u kola zapucao put NYC, na tv setu “Sopranosa” pronasao je “velikog debelog “, nikog drugog do - tv mob sefa, James Gandolfini-ja.



    Ja sam James Gandolfini...
    A ti si mnogo se mladji nego sto sam mislio,a vi niste tako debeli kao sto ste to, mislim onomad rekli…



    Tom prilikom je Gandolfini kupio desetak satova, a od tog prvog sudbonosnog susreta, pa do kraja serije “Sopranos” (2007) Gandolfini je narucio jos 400 komada, i to kakvih komada, ali to tek sledi.



    Vec nakon drugog odlaska u NYC, postali su prijatelji, i tada mu je Gandolfini rekao da su mu regularni satovi suvise mali. Dao mu je jednu salvetu gde je skicirao kakav bi sat nemu odgovarao.( a tako su ako niste znali, nastali i najbolji crtezi Mome Kapora, upravo na tim kafanskim salvetama, i sa obaveznom izgrizenom cackalicom u uglu usana).



    Primecujete da bez dva sata ma ruci , ne moze da stvara.

    Tip koji je “ucmekao” toliko ljudi na tv-u, pomogao je Koboldu da dizajnira novi sat. Tako je nastao “Soarway Diver SEAL”, najprodavaniji model sata.




    Ime je izabrano, jer bi Jim (Gandofini) upravo u ronilackom odelu tako i izgledao, kao “foka” to “ljupko morsko stvorenje”.

    Tada je bilo to smesno, kao i taj urnebesan nacin na koji su se upoznali.




    Kapeesh?

    Dve godine kasnije, Jim je sam predlozio, da on bude neplaceni novi brand ambassador, kaze Mr.Kobold.


    Glumac koji je tada zbog svoje popularnosti jedva mogao slobodno da hoda ulicama Njujorka, Gandolfini - “Legendarno Veliko Srce” bio je ocaran blazenom neznanju, a jos veoma mladom vlasniku jedne kompanije koja obecava.

    I tako dok su se njih dvoje zezali na jednom profesionalnom snimanju za:



    Michael je onako skljocao aparatom za svoj racun, i odjednom rekao Hej Jim, pogledaj ovde! I tako je i nastala kontraverzna reklama, “gde se kezi i pokazuje prst”i kaze:



    Sve je jos uvecano kalibrom licnosti odabrane za to , a opet za potrebe tako male i jos nove kompanije.

    Jim designed the Seal, and it’s our number one-selling watch. He hated that people ripped off the design and later called it their own,”

    The Soarway Diver is a solid underwater-watch from U.S.-based Kobold using Swiss, German, and American components. Good to 300 meters, it features an ETA 2892 automatic movement, a uni-directional rotating bezel, and quickset date window.



    A onih gore spomenutih 400 i kusur satova, to su bili naruceni custom made “Kobold Soarway Diver” modeli , sto od zlata, sto od titanijuma. Sve je to podelio kompletnoj ekipi i produkciji HBO serije na oprostajnom partiju. Serija koja ga je proslavila i donela mu ogroman uspeh. Glumacka ekipa je dobila u zlatnoj verziji, a ostali deo tima od poliranog Titanijuma i brusenog bezel-a, mat black dial, sa braon original od telece koze kaisem.






    Kobold Soarway Diver 18K Gold LE (50KOM.) James Gandolfini Sopranos Watch KD242126




    • 18k Red gold case
    • Only 50 made - Limited Release
    • Exhibition style caseback
    • Powered by an ETA 2892 movement
    • Includes three straps
    • Hirsch Bionic Gator with gold tone Stainless Steel deployment buckle
    • 2 Kobold Louisiana Alligator straps (C.I.T.E.S. tags still in place) w/ original Kobold 18k red gold buckle









    Oaj sat se u ovom trenutku prodaje na ebay za $50.000
    Kobold Soarway Diver 18K Gold Le James Gandolfini Sopranos Watch KD242126 | eBay



    Za ostali deo ekipe "400 Sopranos Edition"

    Na poledjini je takodje ugravirano:



    Izgleda da je "400 Sopranos Edition" bio samo W/R 10ATM - 100m.
    Ali poklonu se zubi ne gledaju, neki iz ekipe, kao naprimer Vito, trazio je za njega (2008 god.) $3 000 .
    Sopranos Kobold Titanium Soarway Diver

    Ovaj "Sopranos" se sada (danas a verovatno i sutra) prodaje za $15.000

    mens Kobold Soarway Diver Watch engraved from James Gandolfini



    A lepo mu lezi i ovaj Nato, kao….






    Simbolika ili epitaf?




    Prekid serije je bio bas kao i prava smrt Gandolfini-ja, stvarna smrt ... nadrealno bez upozorenja
    Uvek sam imao lose predskazanje, jer Toni je morao da "ode" na kraju poslednje epizode, ali nisam mislio da veliki glumac koji ga je igrao, da ce on da nas tako rano napusti ... likovi kao što je ovaj su besmrtni u našim očima .... a tako su ogromni i glumci koji ih igraju .



    “Let me tell ya something. Nowadays, everybody’s gotta go to shrinks, and counselors, and go on Sally Jessy Raphael and talk about their problems. What happened to Gary Cooper? The strong, silent type. That was an American. He wasn’t in touch with his feelings. He just did what he had to do. See, what they didn’t know was once they got Gary Cooper in touch with his feelings that they wouldn’t be able to shut him up! And then it’s dysfunction this, and dysfunction that, and dysfunction vaffancul!”

    Calling Gandolfini a "genius," "Sopranos" executive producer and creator David Chase said he was "one of the greatest actors of this or any time."
    “He was a genius. Anyone who saw him even in the smallest of his performances knows that," Chase said in a statement. "He is one of the greatest actors of this or any time. A great deal of that genius resided in those sad eyes. I remember telling him many times, 'You don't get it. You're like Mozart.’ There would be silence at the other end of the phone."

    Michael Kobald i Jim su bili veoma bliski, a Gandolfini je cak bio i kum mladjoj cerci Mr.Kobold-a.



    Moj prijatelj Jim je bio Dzin na mnogo nacina, njegovo srce je ogromno i od zlata, i zato mu je bilo potrebno to veliko telo da ga nosi sa sobom. Nemam reci da izrazim tugu moju kao i moje porodice.
    Mr.Kobald je to rekao, dok je u Italiji bio angazovan oko prebacivanja tela svoga prijatelja.



    Svako ko je imao cak i najmanji kontakt sa Gandolfinijem ce svedociti o tome kakav je on sjajan momak bio , cinio da se drugi pored njega dobro osecaju.



    Da, apsolutno , i on se nosio sa svojim demonima, imao problema sa picem , drogom , ženama, verovatno i sa mnogo drugih stvari. A mozda se tesko nosio i sa tolikom popularnoscu?

    Iz filma "Rmance and Cigarettes", koji treba obavezno videti.




    Na zalost, zahvaljujuci vlastitoj smrti, bice glasno i cesto govoreno ono sto bi bilo lepo da je cuo za zivota: da je rec o sasvim unikatnom, osobenom glumcu, koji je minimumom mimike i gesta proizvodio neverovatnu gustinu osecanja i stava.
    Ta prilicno obicna faca i prilicno neobican talenat, u sprezi, uspevali su da predstave neverovatno mnostvo emotivnih
    zivotnih trenutaka.



    Glumac? Stojis u javnosti u odeći drugih ljudi, pretvarajuci se da si neko drugi. To je cudan nacin za odraslog coveka da zivi.



    Ali ja sam taj glumac ... odradim posao i idem kuci. Zasto ste zainteresovani za mene? Ne pitate vozaca kamiona o njegovom poslu.


    Romance & Cigarettes (2006)

    Tony Soprano sings! This musical comedy about a working class New Yorker torn between his wife (Susan Sarandon) and mistress (Kate Winslet) cast Gandolfini in the role of Nick Murder. Despite the name, Gandolfini delivers a tortured and sensitive performance that belied his Sopranos persona. So desperate was director John Turturro to have Gandolfini in the lead role, he sat on this movie for years until the actor had a break in his HBO commitments. From the below clip, it's easy to see why...


    “A Man Without Love”


    James Gandolfini sings "A Man Without Love" - YouTube



    James Gandolfini is an ironworker on the Manhattan bridge with his buddy Steve Buscemi, who is sort of a pervert philosopher.

    Romance & Cigarettes - Hospital scene - YouTube

    Pozz
    Poslednja ispravka: RUS (28.6.2013. u 20:32)
    Shmizla, marko14, RUS and 7 others like this.
    "The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".

  9. #29
    RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lokacija
    PA
    Poruke
    12.495
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    576

    Određen forumom Re: Ma taj sat je cudo pravo....

    Odlican tekst.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

  10. #30
    Stariji član Avatar korisnika SHIBUMI
    Član od
    2.2.2012.
    Lokacija
    Balkan-South Ontario
    Poruke
    599
    Lajkovi
    2923
    Reputacioni uticaj
    173

    Određen forumom Re: Ma taj sat je cudo pravo....

    Hvala puno Rus,
    Poslednja ispravka: VLADAN P (28.6.2013. u 22:08)
    "The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".

Slične teme

  1. 2012-pravo vreme za kupovinu "švajcarca"
    By Milanche78 in forum Opšti forum
    Odgovora: 16
    Poslednja poruka: 3.1.2012., 15:30
  2. INVICTA - Pravo Cudoviste
    By bursa in forum Kompletni testovi satova
    Odgovora: 13
    Poslednja poruka: 12.4.2011., 11:43

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •