AAAAAAAAAAAAAAA kakvi satovi,ovo je ludilo.Najezio sam se,hvala Shibumi![]()
AAAAAAAAAAAAAAA kakvi satovi,ovo je ludilo.Najezio sam se,hvala Shibumi![]()
Shibumi, tek sam sada zapravo naleteo na ovu temu, prekotrljao sam je i svaka cast na trudu i informativnosti. Neces mi, nadam se, zameriti sto me mrzi da ti dam "like" na svaki post, posto ima mnogo da se kotrlja a to nisam odradio na vreme. Iako "like" svakako zasluzuje ! Svaka cast !
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Hvala onima koji su nasli u ovim pisanijama nesto zanimljivo. A svima se iskreno zahvaljujem i ako nista drugo, zelim prijatan ostatak veceri.
Lepo druzenje, uz dobru knjigu i jos lepsi sat.
Squale firma osnovana od strane Von Buren porodice , koja tada mozda nije ni sanjala, da ce i 60-tak godina kasnije, mnogi entuzijasti biti fascinirani tim satovima, kao i daljem razvoju istih.
Ko je bio dovoljno brz, mogao je doci u posed jednom ovakvom NOS vintage Squale 101atmos (1000m), original celicna narukvica, kutija & papiri, za 750 euricha.
Charles Von Buren je bio lider te ronilacke porodice, veoma aktivan i predusretljiv, bio je u vrhu ronilackog bratstva. Uvek na cutting edge razvoja satova za scuba diving, ribolov, slobodni zaron…
Monique Von Buren (cerka osnivaca Charlea Von Burena-a), koja je morski biolog po struci i strastveni ronilac, ljubav koju je nasledila od svojih roditelja.
Squale sa sedistem u Milanu, u svojim prostorijama ima izlozene mnoge stare modele satova, vredne uspomene, trofeje, nagrade, cak i prave zube ajkule, stari poklon jednog zadovoljnog kupca, profesionalnog ronioca.
Jos jedan za Dalibora, da posle ne kaze...
U cast cuvenoj padobranskoj brigadi.
Folgore brigada slavi svakog 23-ceg octobra godisnjicu bitke kod El Alamein (1942).
Po zavrsetku druge bitke kod El Alamein-a, Britanski general Hughes, komandant 44-te pesadijske divizije je rekao: Zelim da kazem da u celom svom zivotu, nikada nisam video vojnike koji se bore kao ovi iz Folgore brigade.
A sada opet sitna pesadija nastupa.
SQUALE ELECTRA CAJA SUPER (30ATA)
DUWARD SQUALE SUPER 300M
DEMAN WATCH SQUALE MEDIUM (20ATM)/(30ATM)
SQUALE DEMAN WATCH BUND
SQUALE DEMAN WATCH SUPER
SQUALE DEMAN WATCH MASTER SAPHIR 100ATA
SQUALE DESOTOS SUPER
SQUALE CORDIA CITTA- A thing of beauty/ Sat koji po svemu zasluzuje da bude prikazan u vise fotki.
SQUALE CITTA
Isti model uporedjenja radi, kada je Squale poceo sa proizvodnjom pod svojim punim obelezjem.
SQUALE CARLSON 600M
BRITSCARD SQUALE MASTER
BERTHOUD DE LUXE SQUALE SUPER
A sada opet jedan od najtrazenijih modela Squale "OCEAN DIVER"
Kada je Nigel Blandford (of Blandford SA) usao u saradnju sa Von Buren Horlogerie of Neuchatel,
1972 godine
Nedostizan i retko lep primerak svoje vrste, dovoljno da nekim kolekcionarima odmah zaustavi dah.
SQUALE MASTER OCEAN DIVER BLANDFORD SA ATA100
Squale OCEAN DIVER Master 100 ATMOS
SQUALE BLANDFORD SA OCEAN DIVER DEEP BLUE
SQUALE BLANDFORD SA OCEAN DIVER MASTER BLACK
Ovde je malo uporedjenje sa Rolex-om, da li je to pristojno u trenu tom.
SQUALE OCEAN DIVER BLANDFORD SA 1535 PROFUNDOUS
Sa hidraulickom tecnoscu (onako prosto receno) za merenje pritiska-dubine vode kod zarona, po slicnom principu kao i kod * AQUADIVE satova.
*Aprila 16th 1968 US patent je prijavljen za izum koji omogucava merenje dubine vode-pritiska. Pronalazak koristi mehanicki system da se meri pritisak vode koji okruzuje sat kod zarona.
Koristeci hidraulicnu tecnost i zupcanike za preenos tog merenja, koje se ocrtava na kruznom pokazivacu, ukazujuci dubinu. Patent je registrovan na ime Aquadive watch company i ovaj patent ugradjen u Aquadive satove se smatra kao jedan od najvecih u svim ronilackim satovima 70-tih godina.
Ajd… da mi to verujemo, pa maker nas i slagali.
BERIOS SQUALE MASTER
BERIOS SQUALE PROFESSIONAL
BERIOS SQUALE MASTER BITONE BEZEL
BERIOS SQUALE 600M
Ajd jos neku slicicu, zasluzuje a i valja se.
BERIOS SQUALE SAPHIR ATA100
BERIOS SQUALE 1535 PROFUNDOUS
Jos jedan "uljani", kao i onaj predhodni OCEAN DIVER
ANTARES CASE SQUALE ATA 100
SQUALE ARLON MEDIUM
I za ovo izdanje jos jedan "Rumeni" Squale Saphir 2001
Sa "Olongapo"-stile narukvicom.
Kazu da je najbolji i jedini lek za Squalemaniaaaa...ke, imati sve te modele satova u svojoj kolekciji.
Za zute minute...
I crne rupe...
Ajd... Do skorog druzenja, koliko vec sutra.
Pozz
Poslednja ispravka: SHIBUMI (5.3.2014. u 21:42)
"The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".
Može loza,ih!
Quartz-u ovoj hrpi jedino Tuna,stara.
Gdje se sjetih?
Trenutna inspiracija,a za saso mange znam iz TLN-a.
SHIBUMI, svaka cast.
Ako vec nudis, ja bih Gadafijevu daytonu.
Hadzija, Hakala i Dzasmin![]()
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Jaeger LeCoultre skidam kapu
![]()
Halo, Bing, kako brat?
Shibumi CARE!!!
Gdje iskopaš sve ovo?
Gdje iskopa "ono" od Rolija?
Leleee...
Bookmarks sajtovi