40mm idealna velicina za mene,neki kazu da mi 45mm najbolje stoji,ali ne znam zasto,tesko da bih ikada nosio sat veci od 42mm,cak bi pre nosio 35mm neko 45mm.Sat mora da izgleda elegantno na ruci a ja nemam veliki zglob jedva 17,5 cm.
40mm idealna velicina za mene,neki kazu da mi 45mm najbolje stoji,ali ne znam zasto,tesko da bih ikada nosio sat veci od 42mm,cak bi pre nosio 35mm neko 45mm.Sat mora da izgleda elegantno na ruci a ja nemam veliki zglob jedva 17,5 cm.
Mali zmaju Milane stvarno si lud... Covece to je modelator,ostavi ga na miru da ne pocrnis...
![]()
apsolutno se slazem, i ja imam isti problem iako nisam nizak (186cm), ali sam zato mrsav (nisam merio obim ruke) i mislim da mi je idealna mera 39-40mm. mada shvativsi da vecina proizvodjaca (sem recimo rolexa ali i pateka, bregueta i ostalog nedostiznog drustva) ima po svega 2-3 modela ispod 42mm, pokusavam psihicki da se naviknem da cu uskoro nositi nekih 42-44mm ali preko toga sigurno ne!
Poslednja ispravka: milospinkfloyd (15.3.2011. u 17:45)
Sve od 37 do 43-44 (mada je 44 već nategnuto). To umnogome zavisi od stila sata. Sve preko 44 mi deluje nekako klovnovski. Inače, visok sam 190 cm, ali sa relativno tankim zglobovima (nisam merio).
Pozdrav!
P.S. Ovo što je VLADAN P napisao je potpuno tačno. Do skoro sam uglavnom nosio satove novije proizvodnje, a kada sam se okrenuo ka vintage modelima, nisam mogao da se otrgnem utisku da na ruci deluju kao ženski satovi! To je upravo zbog manjih dimenzija i tog mindset-a koji je kod mene postojao o veličini muškog sata, a naravno serviranog od strane "modnih diktatora". Naravno, to je trajalo par dana, a onda sam se navikao i čak počeo da preferiram manje satove. Mislim da naši očevi, dede i pradede nisu bili ništa manji muškarci zato što su nosili male satove...
Poslednja ispravka: Koska23 (11.3.2011. u 12:10)
Gledam Monstera na ruci i vidim da ništa veće ne ide, taman. (mislim da je oko 42mm)
Međutim, i on mi nekad smeta, pa se moram natjerati kupiti nešto manje, možda onog military Seika od 38mm, savršen za svakodnevnog beatera.
otprilike 40-42. neznam nesto su mi dosadili preveliki satovi pogotovo sto vidim da su 90% tih satova ili fals ili neke jeftine firme
Nekako sam pre više voleo satove većih dimenzija, sada sam malo promenio mišljenje. 42mm mi je neka zlatna sredina. Doduše, zavisi od tipa sata. Ako se radi o diveru, sa većom koronom, mislim da je 44mm optimalna veličina. Dok moj Citizen ima zaista natrpan brojčanik, tako da on ni ne bi mogao da bude manji od 44mm. Što se tiče "dress code" satova, koji nemaju previše stvari na brojčaniku, 40mm je sasvim dovoljno. Sve ispod 40mm mi je malo...
Baš me interesuje šta ostali misle po ovom pitanju?![]()
Sve zavisi od modela i licnog ukusa. Ja licno volim neke manje kao rolex air king 34mm a i neke ogromne kao breitling super avenger 48mm.
od 39 do 44 mm sve preko toga mi jako smeta. Citizen koji sam imao je bio 46 mm i stvarno je prevelik, mislim da vise nikad necu kupiti sat preko 44 m. Inace imam poprilicno veliku ruku , tako da mogu da nosim ogromne modele, vizuelno izgleda to ok , ali se ja ne osecam komotno.
ja nosim male satove dimenzija do 34 mm.maksimalno.takav mi je ukus,imam i malu ruku,a nosim i klasicne satove,tako da ta dimenzija se u sve to nekako uklapa.
Bookmarks sajtovi