Danas je održano predavanje Vladana Stevanovića pod naslovom „Istorijat nemačkih satova - putovanje kroz vreme". Predavanje su organizovali Geteovo društvo iz Beograda i Portal Svet satova, a prostor je ustupila Biblioteka grada Beograda
Evo i nekoliko slika sa predavanja:
Kako i dolikuje, na početku je predavač predstavljen publici.
Predavanje je bilo veoma zanimljivo i odlično koncipirano. Izlaganje je pratila odgovarajuća PPT prezentacija koja je sadržale sve bitne detalje, kao što su istorijske činjenice, tehničke informacije, ekonomski aspekti i slično, a nisu izostale ni slike starih i retkih modela, mehanizama, satova koji su obeležili nemačko časovničarstvo itd.
Atmosfera je bila veoma prijatna i opuštena, a u prilog tome govori i činjenica da se publika zadržala gotovo dva sata i sve vreme pažljivo slušala. Nakon predavanja Vladan je odgovarao na pitanja publike, iz čega je nastala prijatna diskusija koja je potrajala nekoliko minuta. Nekoliko prisutnih gostiju su predložili da se organizuju i druga predavanja sličnog tipa, u kojima bi se predstavile časovničarske industrije još nekih zemalja. Na predavanju su bila prisutna i dva manje aktivna člana foruma, čije javljanje i utiske očekujemo.
Za sve posetioce portala Svet satova koji nisu uspeli da stignu spremamo i jedan tekst koji će im približiti današnje predavanje.
Registracija
Help

102Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
Ja sam iskreno mislio da ce biti malo vise posetilaca. Predavanje je bilo lepo i kompletno. Mislim da je lepo pokrilo sve najvaznije crte nemacke industrije i da je bilo sve lepo upakovano tj nije bilo preopsirno. Mada ima nekoliko firmi koje Vladan verovatno nije stigao da pomene, npr. Mauthe, Hermle, eventualno i Braunove fantasticno dizajnirane satove, budilnike i sl koje su dizajnirali Dietrich Lubs (najvise), Dieter Rams itd. Mada je Braun radio na spoljasnosti, a ne na unutrasnosti sata. 

Bookmarks sajtovi