9Likes
-
6
Post By Dzoni
-
2
Post By Dzoni
-
1
Post By eee
-
Stariji član
- Reputacioni uticaj
- 23
Re: Razlika izmedju Garmin Fenix 3 i Garmin Fenix 5x
Još jedna velika funkcija na Garmin Fenix 5x je opcija "Upozorenje" gdje vi kao vlasnik sata možete pored opcija "Planinarenje", "Hodanje" dodati opciju "Auto" ili "Vožnja autom", nazovite sami kako hoćete tu opciju aktivnosti, uglavnom kad napravite tu aktivnost u samoj aktivnosti ima opcija "Postavke za auto" podešavanje brzine (tu sam postavio na 50 km/h), čim se predje ta brzina sat odmah upozori vozača da je prekoračio brzinu, a ta je brzina predvidjena za vožnu gradom. Isto ima vrlo korisna opcija "Blizina" gdje možete unijeti preko svog mobilnog uredjaja u aplikaciji "Garmin Expore"-kad unesete sve tačke radara, više vam ne treba mobilni da je povezan sa satom (a možete i direkt na satu, samo treba više vremena)-onih mjesta koje su vam bitne, ja sam konkretno unio sve stacionirane radare za prekoraćenje brzine (našao sam jedan sajt gdje su prikazani svi radari u Sarajevu!), znači kad se unesu svi radari na satu dovoljno je da postavite upozorenje prije radara na koliko metara da vas sat upozori, ja sam lično stavio na 300m. Ovom funkcijom na satu uvijek sam upozoren gdje su radari i da ne prekoračim brzinu, jer sam već 2x platio kaznu za prekoračenje brzine na mjestima gdje su bili radari, a ja nisam znao da su tu radari. Isto tako ima opcija "Upozorenja nadmorske visine", opcija koja bi bila vrlo korisna za pilote putničkih aviona, gdje mogu namjestiti ispod koje visine ne bi trebao avion da se neplanirano spusti (u slučaju da im otkaže visinomjer u samom avionu/kokpitu), kao što sam gledao na National Geographic programu seriju "Air Disaster", gdje su se avioni rušili jer im je otkazao instrument Visinomjer. Recimo kad se podigne avion, na predvidjenu visinu, pilot bi samo trebao uključiti ovu opciju upozorenja, sat bi ga upozorio ako se spusti avion nepredvidjeno ispod 500m/nv.......Uglavnom, sve dok je uključena aktivnost "Auto", "Hodanje", "Planinarenje" - sat mora biti uključen GPS, ja sam stavio još bolju povezanost-"GPS+Glonass", neko stavi i "GPS+Galileo"......stvarno dobar sat.
Poslednja ispravka: Dzoni (16.9.2022. u 12:13)
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi